Şimdi Ara

'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Windows 8.1 Enterprise 64bit işletim sistemi kullanıcısıyım. Nvidia Gigabyte GTX 460 ekran kartım var. Ve bu sabah "344.11" sürüm olan ekran kartı driverını, "344.48" sürümüne güncellemek istedim ancak "Nvidia kurulum programı başarısız" hatası vererek kurulmadı. Bunun üzerine bende "344.11" olan eski sürüme ait bütün driverları kaldırıp sistemi yeniden başlatarak daha sağlıklı olsun diye Ccleaner ile kayıt defterinde nvidia'ya ait bütün kalıntı girdileri sildim. Yani Geaforce'den tutunda PhysX'e kadar Nvidia'ya ait ne varsa program ekle kaldır'dan sildim ve tekrar kurmayı denedim ama yine kurulmadı.

Ardından eski sürüm olan "344.11"i geri yükleyeyim dedim ancak oda ne! Buda aynı hatayı vererek kurulmadı. Şimdi ne eski nede yeni nvidia sürücüsünü yükleyebiliyorum ve şu anda bilgisayarım ekran kartı sürücüsüz olduğundan çözünürlük 800x600'e sabitlenmiş durumda. Sistem geri yükleme noktası kapalı olduğundan sistemi bir gün öncesine de alamadım.

Bu durumu çözmek için izlediğim yolları belirteyim ki, yardımcı olmak isteyen arkadaşlar yaptığım işlemlerin dışında çözüm yolları önersin;

1-) "DDU" programı ile Nvidia'a ait bütün dosyaları silmeyi denedim;

2-) Sürücü'den Temiz kurulum yapmayı denedim.

3-) Güvenli modda açıp yüklemeyi denedim.

4-) Java'dan olduğunu sanarak, sistemime uygun güncel 64bit java'yı kurdum.

5-) Net framework'dan olduğunu düşünerek Net fremework 4'ü kurmayı denedim ancak Windows 8.1'de bu uygulamanın zaten yüklü olduğu uyarısını verdi.

6-) Nvidia'nın sitesi üzerinden otomatik driver tanıma özelliğini kullanarak da en son driverı indirerek kurmayı denedim ama gene kurulmadı;

'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası! 'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası! 'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası!

Ayrıca aygıt yöneticisine baktığımda "Display" hatalı olarak gözüküyordu. Bunun üzerine "Display"ı açıp güncelleştir deyince "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı"na dönüştü. Aygıt yöneticisinde gözükmese de (ki ekran kartı drivarını yüklemeden zaten gözükmez) istem analiz programlarında ekran kartı bilgilerim gözüküyor.

'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası! 'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası!

Böyle bir sorun ile ilk defa karşılaşıyorum ve eğer bunun sorumlusunun, nvidia'nın ekran kartım için yayınladığı 344.48 sürüm driver olduğunu anlarsam, nvidia'nın kulaklarını fena çınlatacağım zira bu illet sorun bütün günümü yedi bile!

Sürücüyü yüklerken aldığım hatayı görsel olarak da belirteyim;

'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası! 'Nvidia kurulum programı başarısız' hatası!

Nasıl bir sorundur arkadaş bu böyle? Aynı durum ile karşılaşıp, benim çözüm yollarımın dışında bir yol ile bu sorunun üstesinden gelen arkadaşlar var mı? Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Zira sırf şu sorun yüzünden koca sisteme format atmak bir hayli koyacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 23 Ekim 2014; 15:32:24 >

• Aygıt yöneticisinde görünüm nasıl
  • Nvidia otomatik algılama ile driver kurmayı dene

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er türk

Aygıt yöneticisinde görünüm nasıl

Konuya ekledim. Display'da ünlem işareti var lakin sürücüyü güncelleştir deyince "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı"na dönüştü.

quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Nvidia otomatik algılama ile driver kurmayı dene

Daha önce denemiştim ama konuda belirtmeyi unuttum. Sen söyleyince konuda denediğimi belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 23 Ekim 2014; 15:05:28 >
  • Aygıyt yöneticisindeki tanınmayan donanıma çift tıkla açılan pencereden sürücü güncelle yap seçenek olara da driverin bulunduğu klasörü göster windowsun yüklemesini dene
  • arkadaşlar aynı sorun bende var ve bu sorunun cevabı her yer baktım yok nasıl bişey bu
  • programları ekle kadırdan kaldırdığında genelde sadece program files'teki dosyalar silinir. appdata kalsöründeki dosyalar çoğu kez durur. Şimdi benim bilgisayarıma baktımda nvidia'nın

program files
    program files (x86)
    program data
    users/kullanıcı adı/appdata/local
    users/kullanıcı adı/appdata/Roaming
    windows/temp

dizinlerinde klasörleri var. Bu dizinleri kontrol edip nvidia ile ilgili dosya varsa silmeyi deneyebilirsin.yada daha kolayı everyting adlı arama programını kur, arama yerine nvidia yazdığında bilgisayarında nvidia ile ilgili ne varsa sıralar onları silebilirsin. sonra ccleaner haricinde daha güçlü advanced system care gibi bir programla kayıt defterini temizle. yeniden başlatıp kurmayı dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler lakin tüm çözüm yolları, sorunu çözmemde yetersiz kaldığı için istemeye istemeye de olsa mecburen koca sistemi formatlamak zorunda kaldım. Lakin böylesine basit gözüken bir sorun yüzünden format atmak zorunda kalmam da bir hayli koydu doğrusu. Zira sistemi tekrar eski stabil haline getirmem bütün günümü aldı.

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

programları ekle kadırdan kaldırdığında genelde sadece program files'teki dosyalar silinir. appdata kalsöründeki dosyalar çoğu kez durur. Şimdi benim bilgisayarıma baktımda nvidia'nın

program files
    program files (x86)
    program data
    users/kullanıcı adı/appdata/local
    users/kullanıcı adı/appdata/Roaming
    windows/temp

dizinlerinde klasörleri var. Bu dizinleri kontrol edip nvidia ile ilgili dosya varsa silmeyi deneyebilirsin.yada daha kolayı everyting adlı arama programını kur, arama yerine nvidia yazdığında bilgisayarında nvidia ile ilgili ne varsa sıralar onları silebilirsin. sonra ccleaner haricinde daha güçlü advanced system care gibi bir programla kayıt defterini temizle. yeniden başlatıp kurmayı dene.

Aslında format atmadan önce yorumu görseydim denerdim lakin "DDU" programının, sözünü ettiğin klasörlerden bütün nvidia dosyalarını zaten sildiğini düşündüğüm için tekrar el ile yada başka bir program ile bakma gereği duymadım. Zira sorun sanırım regedit kayıtlarının bozulmasından dolayı oldu ki bununda nedeni yanlış zamanda Ccleaner ile kayıt defteri taraması yapmam olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: anxous

arkadaşlar aynı sorun bende var ve bu sorunun cevabı her yer baktım yok nasıl bişey bu

Dostum 'Fire.Sword' arkadaşın dediklerini sen bir dene. Belki sende işe yarar. Olmadı benim denediğim bütün yolları dene. Gene olmazsa benim gibi format atmaktan başka çaren kalmayacak sanırım. Ancak sana tavsiyem: Temiz bir formattan sonra, sistemde sürekli kullandığın bütün programların sorunsuzca kurulumunu yaptıktan sonra kesin olarak sistemin en stabil olduğunu düşündüğün anda bir geri yükleme noktası oluşturmandır. Zira bu gibi illet sorunlardan çoğu kes bu yöntem ile sorunsuzca kurtulabilirsin. Ben geri dönüşüm noktasını kapattığım için bu sorunu çözemedim ancak sütten ağzım yandı artık yoğurdu üfleyerek yerim. Kullandığım Win 8.1'de, bırak sistem geri yükleme noktasını, şu anda bütün sistemin komple sistem görüntüsünü (disk imajı) alıyorum ki en ufak bir sorunda en stabil olan o ana komple tekrar dönebileyim. Lakin tam disk imajının da tek zahmeti, C sisteminde ki alacağın imajın boyutunun bayağı büyük olması da olsun yedeği alabileceğin bir depolama aygıtı varsa kurtulursun. Ben bu iş için 2.5" HDD'mi kullanacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.