|
Nvidia Grafik Sürücüsü Kurulum Başarısızlığı Sorun Giderme
Nvidia grafik sürücüsü kurulumunun başarısız olması, oyuncular ve içerik oluşturucular için can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorunla karşı karşıyaysanız, aşağıdaki adımlar yardımcı olabilir:
- Sistem Gereksinimlerini Kontrol Et: Nvidia grafik sürücüsünün bilgisayarınızla uyumlu olduğundan emin olun. Sürücünün desteklediği işletim sistemini ve grafik kartı modelini kontrol edin.
- Önceki Sürücüleri Kaldır: Mevcut Nvidia sürücülerinizi kaldırın. Bunu, Denetim Masası'ndaki "Programlar ve Özellikler" bölümünden veya Nvidia Sürücü Kaldırma Aracı'nı kullanarak yapabilirsiniz.
- Sistemi Yeniden Başlat: Sürücüleri kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- En Son Sürücüyü İndirin: Nvidia'nın resmi web sitesinden en son sürücüyü indirin. Sürücüyü grafik kartınızın modeline ve işletim sisteminize uygun olarak seçin.
- Yönetici Olarak Kur: Sürücü kurulum programını yönetici olarak çalıştırın. Bu, kurucunun bilgisayarınızda gerekli değişiklikleri yapmasına izin verecektir.
- Temiz Kurulum Yap: "Özel Kurulum Seçenekleri"ni seçin ve "Temiz Kurulum Yap" seçeneğini işaretleyin. Bu, önceki sürücü kurulumlarının kalıntılarını kaldırarak temiz bir kurulum sağlayacaktır.
- Dijital Olarak İmzalı Sürücüleri Etkinleştir: Windows Güvenlik Ayarları'nda "Dijital Olarak İmzalı Sürücülerin Uygulama Zorunluluğu" seçeneğini devre dışı bırakın.
- Uyumsuz Yazılımları Kaldır: Sürücü kurulumunu engelleyebilecek üçüncü taraf yazılımlar, örneğin ekran yakalama araçları veya donanım izleme uygulamaları gibi yazılımları kaldırın.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, Nvidia grafik sürücünüz başarıyla kurulmalıdır. Sorun devam ediyorsa, Nvidia destek forumlarına başvurun veya Nvidia müşteri desteğiyle iletişime geçin.