Şimdi Ara

NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eline sağlık hocam.Emek verilmiş harika bir konu. Teşekkürler

Windows 10 performansı çok iyiymiş gördüğüm kadarıyla. 780 daha ölmemiş hocam
  • Çok teşekkür ediyorum sağolun

Win10 performansı güzel evet yalnız tam kıstas olmuyor işletim sistemlerine(çünkü farklı sürücüler) bunu küçük bir not olarak düşeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

artik bundan daha eski surucu dene diyen cikmaz sanirim.eline saglik.

bir de ikinci resmin en ustune windowslari ilk resimdeki gibi yaz cunku kullanici gelecek iki resmi de acacak anlamaz birinin digerinin devami oldugunu ugrasmaz ozenmez yani bakar gecer.emek super ama sunum ciliz kalmis ben bu kadar oyunun verisini foruma yazsam altindan ustunden yanan ejderhalar gecerdi.

Aynen süper emek var , fps lerde bariz artmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 337 falan çok eski kalıyordu zaten. Önemli olan 34x sürücülerinin bulunmasıydı. O da olmuş. 4x4'lük inceleme olmuş eline sağlık. Tabi sahneye ayara göre durum değişebilir ama o kadar detaya inmek için 1 ay yemeden içmeden uğraşmak gerek. Kullanıcının yapacağı iş değil o. Şu haliyle performans düşüşü görünmüyor. Arada çok az düşen oyunlar olmuş ama özellikle yeni oyunlara verilen sürücü desteğiyle artan performans da net şekilde görülüyor. Performansın düştüğü söylenen oyunlar hangisiydi acaba? Hiçbir oyunda dikkat çekecek kadar düşüş olmamış benim gördüğüm.

Edit: Daha detaylı bakınca performansın düştüğü iddia edilen 352.xx sürücüsünde gerçekten 347.xx'ye göre çok küçük düşüşler var. Ama önemli olan nokta, diğer sürücüler arasında hemen hiç performans kaybı olmazken 347 ---> 352 geçişinde bazı oyunlarda performans gerçekten az da olsa düşmüş. Ama sonradan düzelmiş. Hatta baya iyileşenler olmuş.

Edit 2: Bir de dikkatimi çekti, 353 --> 361 geçişinde performans kaybı yaşanan oyunlar olmuş. En belirgini Farcry 4. Performans artışlarını söylemiyorum, o zaten olması gereken şey. Ama 347 ---> 361 olarak bakınca hiçbir oyunda performans kaybı yok. Aradaki sürücülerle performans kaybı yaşanmışsa bile şu halde her şey normale dönmüş ve performans artmış görünüyor. Tabi işletim sistemi farkına da dikkat etmek gerek.

O değil de bugün yeni sürücü çıktı yav.

@turbo-powwer

Mümkünse verileri excel dosyası olarak yükleyiversen hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 28 Ocak 2016; 2:48:44 >

• mamad kullanıcısına yanıt
    Veriler sahneye göre değişiyor aslında onların sonuçları da elimde mevcut , hesaplamalar her oyunda seçilmiş 2 farklı sahneden(en az 10 dakika oynanış) alınmış sonuçları içeriyor yani heavy dediğimiz patlama , sis vs senaryolarının olduğu durumlar ile standart oyun senaryosunu içine alan bolumler tarafımca ele alındı. Böyle olunca sonuçlar seçilmiş ayarlarda gerçeğe en yakın değerler diyebiliriz Ayrıca elimde akıcılıklar ile ilgili frametime verileri de mevcut fakat onları ayıklamak tablo haline getirmek baya uzun sürer , sadece ozetleyebilirm şu an için , akıcılıkla ilgili oyunların son surumleri denendiğinden 337 surucusu haricinde çok bir fark yok bir çoğunda ise lehte ilerleme mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 28 Ocak 2016; 3:15:08 >

• Son sürücülerle gtx770 kendine geldi gibi gelmişti, ben psikolojik sanıyordum ama değilmiş sanırım.Sıkça oynadığım oyun project cars bu arada.
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Project CARS a her güncelleme geldiğinde oyun daha iyi oluyor burası kesin , ilk çıktığında da böyle olabilse oyunlar çok guzel olacak

• Biri beni mi çağırdı?
    [Kaynak]
     NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi)
     NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi)

• Beyler konuyla alakasız ama yardımcı olabilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet hoşgeldiniz Bu arada neye istinaden bu tabloları paylaştınız ?
  • @turbo-powwer
    Vaktinize / sabrınıza emeğinize sağlık, bukadar uğraş verilmiş bir çalışma gerçekten büyük bir takdir hakediyor, saygılar üstadım.

Ben win7 / 64 ultimate ve gtx 760 2gb kullanıyorum.
    Bu tarz testleri arada bende deneme olarak yaptım, en son 359.00 ı denemiştim, geçenlerde ise 361.43 ü denedim ve win7 için 353.06 nolu sürücünün bügünkü en güncel sürücüyede 5fps fark attığını kendi sistemimde bariz gözlemliyorum ki 353.06 dan sonraki her sürücüde fark aynı seviyede kaldı, sürücüleri sadece DDU ile temizlemekle kalmıyor, C:'de + program files / x86 gibi klasörlerinde varsa nvidia ya ait dosyaları siliyor ve regedit kayıtlarında da nvidia ile ilgili bütün ayarları taratıp siliyorum v.s.
    Sürücüleri kurarken özel kurulum yaparım, yani kullanmadığım experience, hd ses ve 3D sürücülerini kurmuyorum, sadece physx işaretlerim okadar.

353.06 sürücüsünü daha önceki en iddialı (bana göre) 340.52 ve 347.52 gibi sürümleri ile de kıyasladığımda farkı bariz görülüyor, bunu akıcılık olarakta çok net hissettiriyor ama aslolan 353.06 sonrası sürücüler, yüklü olan mevcut oyunlarıma giriş yaptığım anda daha ilk açıldıkları ekranda bana -5fps ile açılış yaptırıyorlar, dying light oyuna girdiğim sahnede 86~87 şeklinde oynayan fps. 81~82 yi aşamıyor, tomb raider testi ultimate seçili iken 66.5 averaj yaparken ve arka arkaya denediğimde 66 averajda ısırarcı olurken (güncel sürücülerde) 62.5-63.2 gibi averaja düşüyor ama minimum -5, maximum değer -15 fps kayıp oluşuşyor, yani 353.06 ile maximum kare 90-92 lere çıkarken daha sonraki sürücülerde ya max 80, yada 78~79 gibi değerlere zor ulaşıyor, olay sadece maximum kareden ibaret değil, daha önemli olan minimum karede, arka arkaya testlerde 46-47 fps arası değişen minimum fps, 39-42 lere geriliyor, gta v te lamar mission başlagıcında kullandığım 53.06 sürücü bana mevcut ayarlarım le 135fps gösteriyorken diğer sürücüler 120~122fps yi aşamıyorlar, acs, işlemci ile boğuşan bir oyun olmasına rağmen oyunun ilk ekranda 3fps fark oluşuyor ki yükleme ekranında dahi (bir önemi olmasada) 71~73fps ile yükleme yapılırken, diğer sücülerle yükleme ekranında 63~65fps görülüyor ancak yeni sürücülerin bu oyuna kattığı iyi bir yön var, oda acs de evet fps biraz düşüyor ama anlık takılmalar çok daha aza iniyor, far cry 4 oyunun başındaki işkence odasından dışarıya çıkış ekranında (kapıdan çıkıştaki araca koşulan çatışma ekranı) 51~52 şeklinde oynayan fps 46~47fps de geziyor, kısaca bu oyunlarda neredeyse istisnasız 53.06 sonraki sürücülerde 5fps kayıpla aynı sahnelere bakıyor olmam bana yetiyor, bu fps ler belki farklı sahnelerde değişkenlik gösterecek belki yeni sürücüler farklı sahnelerde kendilerini göstericek te olabilir (yani ben oyunları açıyorum ama sizin gibi 10dk oynamıyorum, sadece kaldığım yerdeki ''sahnedeki'' fps değerlerine bakıyorum) ama psikolojik olarak oynasamda yeni sürücülerin 1 halt edeceğine (bu farkı kapatamıyacaklarına) inanmadığım için bu eski sürücüde kalmayı tercih ediyorum, belkide kullanılan işletim sistemine göre bu sürücüler farklı tepkiler verebiliyordur ancak win7/64 kulananların 353.06 yı denemelerini tavsiye ederim, keza bildiğiniz gibi bu sürücü zaten kepler için optimize edildiği ayan beyan ilan edilmiş bir sürüm, yani oyunlarda diğer sürücülere göre fps yönünden bir yamuk olma ihtimalide zaten yok ve bana göre bu çok net ortada.

• CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için

Testleri nasıl yaptığımın ayrıntılarını yazmadım ama mamad'a yukarıda çıklamaya çalıştım aslında olan durum şu , veriler sahneye ve ayarlara göre değişiyor atıyorum xx sürücüsü 8XMSAA açıldığında seçili birden fazla sahnede daha iyi denilebilecek performans(+2-3fps) gösterirken fps ortalama 27-29 fps oluyor diğer driverdan yüksek kabul(uzun süreli testte yine de arkada geometinin yoğun olduğu sahnelerde (MSAA yoğun kullanılan yerler) ) ama ayarlar 2-4xmsaa ve saçma diğer ayarlar kısılıyken yani akıcılık için(1150mhzdeki GTX 780(GTX 780 Ti Def ile aynı diyebiiriz)) makul ayarlar seçiliyken (makul derken örneğin GTA 5 te Grass Quality Ultra da tamamiyle manasız gibi) fps bu kez az önceki xx sürücüsüne göre sahneye göre daha tutarlı ve yuksek oluyor. Senaryolar hala performans olarak üst seviye sayabileceğimiz bu kart için tarafımca bu şekilde seçildi. Bunu şu yüzden diyorum örneğin Hitman Absolution daki 8xMSAA ki kalite olarak verdiği performans hitine kıyasla çokçok düşük , hangi 780 kullanıcısı 30 fpslerde oyunu oynar ? Hiç kimse , o yüzden testleri yaparken gerçek hayatta kullandığım ayarları bench ayarlarına tercih ettim. (Kişisel hipotezim kepler serisi yüksek MSAA ve 5 milyon pixeli aşan çözünürlük değerlerinde gereğinden fazla hit alıyor )

Eklemek istediğim bir kısımda win 7 ile diğer driverları test etme fırsatım olmadı ama(337.88 kesinlikle eski bir driverbazı oyunlarda sorun çıkardı flickerin vs yaptı ) şunu rahatlıkla söyleyebilirim veriler saçma derecede gerçeğe yakın oldu , fpsleri ölçerken bazılarında 10-15 dakika değil 2-3 saate çıktıkları oldu(testi unuttum oynuyorum oyunu )

Sonuç olarak testler bu şekilde oluşturuldu ve evet bazı driverlar arası geçişlerde arada olmayan driverlarda tabloya da bakarsanıdüşüş olmuş bu kesin sonraında artırılmış(oyun sürümününde bunun üzerinde etkisi var bu yadsınamaz) ama işin totaline bakarsak durum gayet iyi görünüyor

Biraz dağınık oldu kusura bakmayın sorularınız olursa PM den de yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 29 Ocak 2016; 0:12:57 >

• CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Bu arada elinizde son sürücüyle 3d mark 11 X skoru var mı bir ara GTX 760 SLI'a dönmüştüm çok güzel kurulumdu vesselam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.