Şimdi Ara

Nvidia kartta AA problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda Zotac GTX 470 AMP aldım, performansından memnunum ama oynadığım her oyunda aşağıdaki durum söz konusu:

SS LA Noire oyunundan, 1080p60 çözünürlük, en yüksek ayarlarda. Yeşil ile gösterdiğim kısım AA uygulandığını kanıtlıyor (yoksa binanın köşeleri o kadar düzgün olmazdı) ama, ışık vuran nesnelerin -kırmızıyla gösterdim- (kapı kolları, direkler, arabaların nikelaj çizgileri, bazı yol şeritleri vs.) kenarları hep tırtıklı oluyor, sanki hiç AA yokmuş gibi. üstelik aynı durum her oyunda var.

Nvidia control panel'den Transperent AA yı açtım işe yaramadı, baya bi kurcaladım değişen olmadı, yukardaki SS'i control panel varsayılan ayarlarındayken aldım.
    Önceden kullandığım ATi HD5870 performansı düşük olsa da hiç böyle yarım yamalak AA yapılmış görüntü vermiyordu...

Bu görüntü normal midir, değilse sebebi nedir bir bilen yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 18 Kasım 2011; 11:33:47 >

• ati den nvidia ya geçerken nasıl geçtiniz format attınmız mı? driver sweeper ile eski driverı temizlediniz mi? şu anki kullandığınız driver en güncel değilse kaldırın ve ardından driver sweeper 3.2.0 ile tüm display driver larını temizleyin. ardından en güncel sürücüyü kurun aklıma bu geldi.
  • AA kalitesi olarak Nvidia ezelden beridir sıkıntı yaşayan taraftır. Bu tip sorunları aşmak için nHancer diye bir program kullanarak ayar kasıyorduk. En son ben RD: Grid'de bu tip bir sorun yaşadığım için uğraşmıştım. Ancak şimdi farklı metotlar var, farklı programlar var. Nvidia GTX serisi kullananlar başlığında çok yazıldı, ilgilenmediğim için pek bilmiyorum. Orada sorunu dile getirirseniz ayrıntılı cevap bulabilirsiniz sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin.Linus

ati den nvidia ya geçerken nasıl geçtiniz format attınmız mı? driver sweeper ile eski driverı temizlediniz mi? şu anki kullandığınız driver en güncel değilse kaldırın ve ardından driver sweeper 3.2.0 ile tüm display driver larını temizleyin. ardından en güncel sürücüyü kurun aklıma bu geldi.

hocam komple format atmıştım geçerken, eskiden kalan birşey yok yani

@M@U: nHancer'ı TDU2 oynarken denemiştim ama kullanmayı beceremedim daha kötü olmuştu.

Yüklü sürücelerim son versiyon, devamlı güncelliyorum.

• AA + Transparency Supersampling AA(yada sparse grid AA) bu durumu düzelticektir, gösterdiğiniz kısımlar Transparency supersampling le düzgünleşir ancak. LA Noir daha denemedim ana nvidia inspector indirip AA flaglarını bulmalısınız. Örnek resim

AA flagları için >http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=336854 bu forumu takip edin. Son sayfalarda vermiş olabilirler LA noir.

Burada vermişler

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4156897&postcount=951

quote:

You should disable in-game AA first, to get forced AA work properly.
    0x004000C1 - For MSAA,TrSSAA, SGSSAA.

diğer bir flag

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4157023&postcount=953

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 18 Kasım 2011; 15:42:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk
    Burada vermişler

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4156897&postcount=951

quote:

You should disable in-game AA first, to get forced AA work properly.
    0x004000C1 - For MSAA,TrSSAA, SGSSAA.

teşekkürler hocam, bu flag'i kullanınca sorunum çözüldü. önceden oyun sırasında GPU kullanımı %40 gösteriyordu, şimdi %94 oldu.

tek kötü yanı böyle ekstra program kullanıp ayar yapmam gerekmesi; neden default haliyle beklendiği işi yapmıyor bu kart anlamıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.