Şimdi Ara

Nvidia Kartlarım R.I.P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evde 2009 ve 2010 yıllarında topladığım 2 adet pc m var..
    birincisi rampage formula anakartlı üzerinde zotac gtx480 takılı sistem
    diğeride p6x58d-e anakartlı üzerinde asus gtx590 takılı pc.

1-
    gtx480 li pc; yakın bir süre önce nvlddmkm.sys hatası ile birlikte bsod'lar eşliğinde habire crash yaparak nvidia sürücülerini hiç bir şekilde kurdurtmamaya, kurulumun hemen ilk safhalarında crash+reset yapmaya başladı.....ddu ile gereken her türlü temizliği yaptıktan sonra , sürücüleri(2013 yılı sürücülerine kadar bir çok versiyon!) hiç bir şekilde kuramadım..
    sağlam olsun diye temiz bir win10 kurulumu yaptım..sonuç aynı mavi ekranlar..sürücü kurmama izin vermedi.
    win 8.1 kurulumu..yine aynı
    win 8 kurulumu..aynı
    win 7 kurulumu..değişen birşey yok

2-
    gtx 480 i çıkratıp test etmek için 2. makinaya taktım. ondada nvidia sürücü kurulumu esnasında aynı crashlar ve mavi ekranları yarattı..ve 2. makinadan gtx480 i çıkartıp 2. makinanın gtx590 ını tekrar taktığımda ..aynı olaylar bu makinayada bulaştı ??? kabus gördüğümü sandım..ekran kartlarını her bir makinada ayrı pci slotlarına dahi takmama rağmen 2 makinada bu nvidia sürücülerini artık hiçbir şekilde kuramıyorum.

sanki 2 ekran kartı grip virüsü kapmış gibi birbirine benzedi ya da anakartlarda bir iz bıraktı ¿¿?!...
    her iki makinanın cmos resetlerini yapıp anakartlarına sorunsuz bir şekilde bios ları tekrar yükledim.
    evde yedek duran 650w lık bir psu de makinalara tek tek bağladım.Aynı.

Tüm bu yaptıklarımdan başka Nvida TDR fix, ram testleri/slot değiştirme gibi şeyleride denedim.
    Konuyu geforce forumlarında da yazdım.
    Dedikleri şeyler zaten klişe..ddu vs.. vs..
    Bu yüzden işkence çeken çok kullanıcı var dünyada onuda gördüm.(Google dan "can't install nvida drivers" "nvida bsod" diye aratırsanız çok sayıda yerde görülebilir)

aşağıdaki link geforce forumunda "nvlddmkm.sys crash" post başlıklı bu kernel dosyası hatası üzerine sayfalar dolusu çözüm bekleyenlerin bulunduğu yerlerden sadece bir tanesi.

https://forums.geforce....nts/nvlddmkm-sys-crash/

Burda bu başlığı açmamın sebebi ise Nvidia mühendisleri değilde olmaz olmaz belki burda bir çare bulabilirim diye düşünmemdir.

Teşekkürler & Saygılar

Bu arada 2 gün önce tonla verip yeni bir pc topladım..1080gtx in stoklara girmesini bekliyorum..(yaşadığım nvidia karabasanları ile birlikte)

Çünkü istediğim performansı alabileceğim kart yine bu kabus Nvidia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laczorim -- 15 Temmuz 2016; 13:52:37 >

• Hayirli olsun hocam gule gule kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hogcada -- 15 Temmuz 2016; 13:59:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogcada

Okumak istemeyenler icin ozet geceyim.Arkadas 9000 tl lik sistem toplamis.E hayirli olsun hocam gule gule kullan.

• Gtx 1080 içinde olmadan mı, 9000 lira verdiniz o fiyata amazon dan gtx 1080 sli ile pc toplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 15 Temmuz 2016; 13:55:30 >
  • düzeltir özür dileriz..neyse konu önemli.
  • laczorim L kullanıcısına yanıt
    onu anladık bot nicksin real nickle konuşmuyorsun beliki forum ağir mileti kandıran ağir başlardan birisin hdd değiştirme denedinmi?

hdd veya ssd değiştirmene rağmen gene aynı hata aliyorsan ozaman .

yapcak bişey yok bana göre belki anakart dicem ama bulaşıcıymış.

neyse nvdia alan düşüsün banane ben sadece hdd için geldim evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

onu anladık bot nicksin real nickle konuşmuyorsun beliki forum ağir mileti kandıran ağir başlardan birisin hdd değiştirme denedinmi?

hdd veya ssd değiştirmene rağmen gene aynı hata aliyorsan ozaman .

yapcak bişey yok bana göre belki anakart dicem ama bulaşıcıymış.

neyse nvdia alan düşüsün banane ben sadece hdd için geldim evet.

denedim hdd leride değiştirdim..
    hem biliyomusun en son amd anakart 4850 yi taktığımda sistem çalışmıştı, sorunsuz ! ama ben bunu yazmadım.. trolcü sanarlar diye.. (amacım elimdeki nvidia ları kurtarabilmek !)
    taki senin gibi bi bot bana bu sözleri söyeyip beni bu durumdan kurtararak !
    neyse .. mevcut kartlarla problem hala devam ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laczorim -- 17 Temmuz 2016; 11:44:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi bakalım daha neler görücez
  • Bi Bitmediniz be
  • 6 senelik karttan ne belliyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçende gtx 680 i para + gtx 480 amp ile takas etmiştim. 2 ay sonra cortladı. Yani diyorum ki bu serinin kartları ısınan ve güç çeken kartlar, ömürlerine fazla zaman kalmadı bu kartların bana kalırsa.
  • nerede almak istiyorsunuz hocam vatan bilgisayarda falan 1080 var şuan stokta yani herhangi bi mağazaya gidip isteyebilirsiniz eğer vatan gibi bir mağazada alacaksanız eğer
  • Bazi üretimlerin teknolojik ömürleri kisa oluyor.Calistigim sektorde de karsilastigim kronik arizalar oluyor.ilk üretim parca 2-3 sene sonra arizalaniyordu.Senin ekran kartlarinda 6,7 yasinda oldugunu düsünürsek ki bu ihtimali yükseltiyor muhtemelen ekran kartlarin arizalandi.

• Elinizdeki 480 in yaşıyor olması bile bir mucize

• Hocam benzer bir durumu 4850 ile yaşamıştım, atikmpag.sys diye bir hata veriyordu driver kurmaya çalışırken, denemediyseniz güvenli modda açıp driverları kurun derim o da olmazsa GG.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

Hocam benzer bir durumu 4850 ile yaşamıştım, atikmpag.sys diye bir hata veriyordu driver kurmaya çalışırken, denemediyseniz güvenli modda açıp driverları kurun derim o da olmazsa GG.

güvenli modda nvidia sürücülerini dosyayı çalıştırarak kurrmuyor, yine güvenli modda aygıt yöneticisinden ekran kartı sürücülerini otomatik aratarak net üzerinden update yapabildim.
    windows u normal bir şekilde açtım..fakat ekran vga modunda.. çözünürlük ayarları yapılamıyor..sanırım tüm paketi install etmek lazım..
    buda olmadı kartlar gerçekten patlak sanırım..
    teşekkürler kardeşim..
  • laczorim L kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil, umarım kartlar sağlamdır, 480 o kadar değil de 590 çok acı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.