Şimdi Ara

Nvidia ile Amd ati ekran kartlari arasinda görselde bir fark varmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim en cok üzerinde düsündügüm konulardan biriside amd ati ve nvidia ekran kartlari arasinda benchmark yarislari disinda görsel olarak bir fark varmidir?
    Bu ürünlerin fiziki yapisinda yani kompenent yapisinda ben sahsen eskisi kadar büyük bir fark görmüyorum. Örnek verecek olursak özel tasarimli ekran kartlarinda kullanilan malzemenin kaliteside yapisida hemen hemen ayni isede mimari farkliliklari sadece islemcilerde görüyoruz. Bir msi özel tasarim modelini hem amd, hem nvidiada görmekteyiz. Bunlarin disinda bana göre kiyaslanmasi gereken iki sey geriye kaliyor. Bunlardan birisi enerji verimliligi digeri ise yazilim destegidir kanaatindeyim. Görsel farklilik olarak oyunlarda herhangi bir fark varmidir. Örnegin bir crysis2, batman, bf3 gibi oyunlarda efektlerde, renk kalitesinde bir arti yada bir eksi varmidir. Videolarda görüntü kalitesi ve saniye basi kare orani hangisinde daha iyidir. Eger aralarinda böyle bir fark yoksa o zaman forumlarda kuru kuruya bir fanatikligimi yapiliyor. Yoksa birilerinin 1. el alidigi ürünü 1 hafta yada kisa bir süre zarfinda kullanip hevesini aldiktan sonra 2. el ürün satma telasimi vardir. Dahada vahim olani forumlara gazi verip alim gücü düsük insanlari zorda birakmak ve insanlari gereksiz yere sikintiya sokmaya calisan 1. el saticilarin bir oyunumu ortada dönüyor. Aslinda konuyu acarken ve buraya bunlari yazarken tek amacim görsel fark varmi yokmu gibi bir soru sormakti nedense yazmaya baslayinca duramiyorum. Saygilar.
    Tarafsiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 1 Şubat 2012; 1:09:28 >







  • Kolay kolay içinden çıkılabilecek bir konu değil ne yazık ki. Ayrıca böyle bir başlığa gelecek yorumlar pek hoş olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Kolay kolay içinden çıkılabilecek bir konu değil ne yazık ki. Ayrıca böyle bir başlığa gelecek yorumlar pek hoş olmayacaktır.

    Benim sahsima karsi hakaret iceren bir seyler yazilmadigi sürece problem olacagini düsünmüyorum. Sizinde dediginiz gibi kolay kolay icinden cikilacak bir konu degil. Burda gercek kullanicilarin yorumlari benim icin cok önemlidir. Bu konuyu acmamdaki asil sebeb ise ekran karti degisimine gidecegim. Amd yada nvidia ekran kartlarina ön yargisiz ama bilgili bir sekilde yaklasmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 1 Şubat 2012; 1:20:50 >
  • Nvidia'nın kendine has yetenekleri (özellikle physx) beni çok düşündürdü onu almam için.. HD 6970 vardı değiştirdim GTX 570 DCU'la.. Aradaki bit farkındanmıdır yoksa gerçekten başka birşeydenmidir nedir anlayamadım ama oyunların daha gerçekçi olduğunu gözlemledim.. Yada beynim benle oynuyor. Physx özelliğide açılınca oyunlar tadından yenmiyor.. Ayrıntıya önem verenler için çok iyi bir özellik.. Bu zamana kadar 5 tane ATI (HD 4850 , HD 4870 , HD 5870 ve Asus & Sapphire HD 6970 ) kullandım 2 tanede Nvidia (Biri şimdi ki birde laptop bilgisayarımdaki).. Tabi yinede alacaklar için karar sizin.
  • Guru3D de bir inceleme vardı yanlış hatırlamıyorsam 2009 tarihli onda kalite açısından herhangi bir fark olmadığını söylemişlerdi. Yalnız hatırlarsanız NVIDIA AMD nin sürücülerde oynayarak %10 performans kazanımını sağladığını iddia etmiş ve AMD bu konuda sessiz kalmıştı bunun üzerine herhangi bir incelenme yayınlanmadı. Şimdiki durum ise benim gözlemlediğim AA kalitesinde NVIDIA nın daha iyi olduğu hatta 8xAA yerine 8xCSAA kullanıldığında hem daha kaliteli görüntü hemde daha az FPS düşüşü olduğunu göreceksiniz. Zaten NVIDIA nın dökümanlarını incelerseniz (NVIDIA White Paper) orda bir çok incelemeleri var.

    Renk kalitesi olarak ise AMD nin otomatik bir renk ayarı var tatmin edici seviyede , yalnız ben kafama göre takılmayı severim diyorsanız NVIDIA da control panelinden rahatlıkla ayarlayabilirsiniz çünkü NVIDIA nın renkleri görece daha soluktur default ayarlarda.

    PHYSX için biraz daha sabredin kod yapısı tamamen değiştirilecek böylece oyunlardaki ani FPS düşüşleri giderilecek diyor NVIDIA sorumlusu.

    Velhasıl şimdilik aklıma gelenler bu kadar daha gelirse yazarım herkese iyi geceler.




  • Arkadaşım zaten forumda bir sürü konu var bunun hakkında, biraz araştır, bu kadar mı tembel olunur ya. Sayfalarca yorumlar, tartışmalar var sen gelmiş böyle bir konu açıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Far-Cry

    Arkadaşım zaten forumda bir sürü konu var bunun hakkında, biraz araştır, bu kadar mı tembel olunur ya. Sayfalarca yorumlar, tartışmalar var sen gelmiş böyle bir konu açıyorsun.

    forum kullanıcısı; Senın ve benım gıbi, bir konuda merak ettiklerini sormus. Onunda, senın benım gibi konu acmaya hakkı var. Ayrıca bende merak edıyorum; Bu konu hakkında neler yazılacagını.
  • Neyse uzatmaya gerek yok, onun konu açma hakkı varsa benim kendi görüşümü belirtmeye hakkım ve bu senide hiç ilgilendirmez, merak ediyorsan eğer buyur sende bak eski konulara, tartışlmayı uzatmayıp konuyu kapatıyorum? İyi sabahlar
  • sanada iyi sabahlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Far-Cry

    Arkadaşım zaten forumda bir sürü konu var bunun hakkında, biraz araştır, bu kadar mı tembel olunur ya. Sayfalarca yorumlar, tartışmalar var sen gelmiş böyle bir konu açıyorsun.

    Hayirdir kardes birine kizdinda sinirini bendenmi aliyorsun. Sahsima karsi bir saldiri yerine konuya verecek bir cevabin olsa daha etkileyici olurdu. Engin bilgilerinizi sinirlenerek harab ediyorsunuz. Saygilar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.