Şimdi Ara

NVIDIA GTX/RTX Kulubü rtx 4070Ti/rtx4080/rtx4090/5080/5090alimlari başladi (952. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.961
Cevap
73
Favori
989.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 950951952953954
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sormayı unuttum..kac hz sızın monıtor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: £mre

quote:

iARDAs, monitörü nereden temin ettin.Bildigim kadarıyla 1440p monitör Türkiye de yok.

Azizim var aslinda Dell u2711 fiyati 1800 TL civari

Ben Kore den getirttim Yamakasi Catleap S-IPS panel 1440p monitoru ve gumruk ucreti ile toplam 760 Tl tuttu. Hatta bir konuda actim bu Kore Monitorleri ile ilgili. Buyrun hocam.

http://forum.donanimhaber.com/m_63847934/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63899778

1440p cidden cok canavar. Goruntu kalitesi cok canavar, ama bir o kadarda guc istiyo. 30-40% arasinda bir guc istiyor 1080p ye nazaran.

Crysis 2. Ultra. DX11 yamasi + High Res yamasi Zotac GTX 670 4gb ve 1230 mhz e OC li sekilde 35 fps ortalama aliyorum Memory 2200 e kadar cikiyor. Multiplayerda ama 1800 lerde. herhalde single daha kuvvetli grafik olarak. SLi yapicam sistemide ekimde dogum gunum var o zaman alicam 2. karti.

670 SLI 1200 e OC li sekilde Crysis 2 de 1440p de hersey ultra 60 fps ortalama yakalamak bile zor gibi. Ama goruntu kalitesini anlatamam. 1440p monitorler fuzuli gibi gelebilir ama gercekten cok kaliteli bir cozunurluk.

Panele overclock mu çekilir yahu, elde kalmasın

Yattı bu monitör kafama benim.310$ ürün olsa zaten ebayda kargolar free shipping gözüküyor ,%20 vergi desek yine çok iyi fiyat sayılır.Ebay dan aldın sanırım monitörü.Hangi satıcıdan aldın?Bende ona göre onu tercih ediyim.

Yanlız bu kargo işi kafama takıldı benim.Paketi ptt mi getiriyor dh mi? Ptt de %20 verip yırtsanda Dhl ise ardinosu cartu curtu aslı astarını geçiyor diye biliyorum ben .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 12 Ağustos 2012; 16:44:03 >

• @ bonser24

Azizim benimkisi 60 hz panel. 65 e OC ediliyomus en fazla ama denemedim. Degmezde zaten.

@ Emre

Overclock edilen paneller 2B versyonlu panellermis ve onlarin uretimi durmus bir kac ay once. Su an siparis verilen paneller 2C ve onlar malesef en fazla 65 hz e OC ediliyo. 2B olan paneller 100hz hatta 120hze kadar OC eden var. Kimisi ise 80e OC etmis. Bende hayatidma ilk defa duydum ama cidden oluyor bu is. Hatta overclock.net ten insanlar bu Kore firmalarina 120hz native uretebilirmisiniz demisler. Cok talep olursa olabilir gibi bir cevap almislar :) Tabi daha pahali olacak.

Azizim riskleri goze alirsan, ki risk yok degil, o zaman bence siparis ver. Bana gelen monitorde 1 tane bile olu piksel yok. Bazi insanlarda 2-3 tane cikiyormus olu piksel fakat monitorde o kadar piksel var ki belli olmuyo diyolar. Bana gelen monitorde cok az sol asgida backlight bleeding var, oda hic mi hic sorun yaratmiyor bana. 99% farketmiyorum bile.

Overclock.nette bi ortalama almislar ve 85% civari Yamakasiler sorunsuz geliyormus. Sorunlu gelenleride bazilari Dual DVI kablosunu yenileyince sorun gitmis. Ama tek tuk ciddi sorunlu monitor olanda olabiliyor. Iste oyle bir sanssizlik olur ise Turkiyeden yollamak tekrar gumruk ile ugrasmak zor olabilir. Ama dedigim gibi bu ufak bir risk ama RISK :) Ben bu monitorleri insanlarin fikiri olsun diye soyledim, aman siparis edip sansa kotu monitor gelir ise bana kimse kizmasin kufur etmesin .

Benim aldigim monitor su
    http://www.ebay.com/itm/140738200221?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Satici gayet ilgiliydi.

310 dolara geldi monitor shipping ile birlikte. Adamin bana kestigi fatura 280 dolar mi neydi.
    DHL ile geldi urun direkt
    DHL beni aradi ve urunu gumrukten nasil cekilecek dedi.
    Siz cekin dedim.
    65 Tl ardiye parasi arti 20% gumruk ucreti ve vergi olacak dediler.
    Ciddende oyle oldu. 175 TL odedim DHLe.

580+175 iste 755 TL civari bir ucret oldu. Hersey dahil.
    Bu urunun goruntu kalitesi olarak muadili Dell U2711 Turkiyede 0 olarak 1800 TL.

Kisacasi 1 adet 1000 TLlik ekran karti alabilirsiniz arada ki farka :) Vatan indiriminden Zotac GTX 670 4Gb zaten o fiyata geliyo

Ben internette arastirma yaptim. Yok hizmet ucreti + ardiye + ordinosu carti curto 400 TL gibi bir ucret cikabilir dendi. Ama bana cikan ucret toplam 175 TL oldu.

Gumruk vergisi + ardiye

baska tek bir kurus para almadilar.

Herhalde sahsi kullanim oldugu icin boyle mi oldu bilemiyor. Ve urunden 1 tane getirttigim icin. Cunku bi arada 400 TL civari tutabilir diye korktum.

Hatta bir gumruk musaviri arkadasta bana o civarlarda tutar dedi. Fakat DHL e her zaman sordugumda, ki 3 farkli isnana sordum, her zaman bana 65 tl ardiye ve 20% gumruk ucreti alinacak baska bir ucret olmayacak dediler ve gercekten oyle oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: O.K.C

GTX680'ni garantiye yolladım arkadaşlar inşallah birşey yok demezler.

hayırlısı olsun, inşallah lehine sonuçlanır.

İnşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @iARDAs

monıtorunuz cozunurluk anlamında ıyı ama sanırım sımdılık ıkı yonden benden kotu not aldı..ılkı ms degerı dıgerı hz degerı..ama fıyatının dusuk olması bu eksıklıklerı gıderebılır.mısal benım monıtorunde sevmedıgım yanı cok pıs toz topluyor

edıt:sanırım sızın panel ıps dı..o yuzden ms degerı yuksek buyuk ıhtımalle.cunku ıps panellerı yanlıs hatırlamıyorsam 2 versıyonu vardı.ms degerı yuksek gercek ıps olarak gecmeyen modellerı bıde ms degerı dusuk gercek ıps panellerı..bu dedıgım modellde cıdden pahalıdır pıyasada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 12 Ağustos 2012; 17:49:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

@iARDAs

monıtorunuz cozunurluk anlamında ıyı ama sanırım sımdılık ıkı yonden benden kotu not aldı..ılkı ms degerı dıgerı hz degerı..ama fıyatının dusuk olması bu eksıklıklerı gıderebılır.mısal benım monıtorunde sevmedıgım yanı cok pıs toz topluyor

Azizim tepkime suresi 6ms.

Malum 1440p panellerde su an 2ms degerlere ulasilamiyor IPS panellerde.

Soyle soyliyim. Acer GN245 3D oyuncu monitorunden upgrade ediyorum, inanin BF3 oynarken eskisien nazaran bir lag veya bir yavaslama hissetmedim.

Tek eksisi BF3de oyun oynarken grafik guzelliginden etrafa bakiyorum ve kafama kursunu yiyorum.

Fakat cok hardcore online oyun oynuyosaniz ve cok iddialiysaniz iste belki o zaman 2-3 ms nin bile artisi olabilir orasi dogru :)

• quote:

quote:

quote:

GTX680'ni garantiye yolladım arkadaşlar inşallah birşey yok demezler.

hayırlısı olsun, inşallah lehine sonuçlanır.

İnşallah

İyi yapmışsınız sonucu da yazarsanız çok iyi olur.

• Merhabalar exabiligsayar sınırlı sayıda stok demişler almayı düşünen kaçırmasınhttp://www.exa.com.tr/gigabyte/ekran_kartlari/gigabyte_gtx690-334-18144.html Gigabyte GTX690 4GB 512Bit GDDR5 16X

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar rica etsem nvidia gtx serisinden bir kartın kontrol panelini paylaşırmısınız AMD gibi ısı sensorü yüzdelik kulanım fan deviri gibi götüntüler varmı bunlarda merak etim
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

arkadaşlar rica etsem nvidia gtx serisinden bir kartın kontrol panelini paylaşırmısınız AMD gibi ısı sensorü yüzdelik kulanım fan deviri gibi götüntüler varmı bunlarda merak etim

onlar yok vallahi, fakir nvidia 2 parça kod daha yazamamış.
  • quote:

quote:

arkadaşlar rica etsem nvidia gtx serisinden bir kartın kontrol panelini paylaşırmısınız AMD gibi ısı sensorü yüzdelik kulanım fan deviri gibi götüntüler varmı bunlarda merak etim

"Ntune" var yahu :p O kadar da fakir deiller, ama pek kullanışlı değil orası ayrı :p

@ M@U, arşivlik bilgi vermişsin yine, hemen kaydettim saolasın bilgiler için. Şiir gibi yazıyor maşallah :)

@iARDAs , 1440p Monitor inceledim harbiden güzelmiş ve çokta pahalı değil emsallerine göre.

• quote:

quote:

şimdi sinir oldum işte nvidia kartım yok amd kulanıcısıyım ama bu ayrıntıları eklenemeli bence kaçtane forumda gogle de dolaştım nvidia kontrol panel diye bulamayınca bende buraya yazdım peki fan devri ayarlanmıyormu manuel olarak kontrol panelinden teşekkür ederim yinede bilgilendirme için

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

quote:

quote:

"Ntune" var yahu :p O kadar da fakir deiller, ama pek kullanışlı değil orası ayrı :p

@ M@U, arşivlik bilgi vermişsin yine, hemen kaydettim saolasın bilgiler için. Şiir gibi yazıyor maşallah :)

@iARDAs , 1440p Monitor inceledim harbiden güzelmiş ve çokta pahalı değil emsallerine göre.

kardeşim imzana hareketli resim koymuşsun bende monitore bişi oldu sandım dikkatli bakınca hareketli gif resmi olduğunu gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 12 Ağustos 2012; 20:55:20 >

• yok fan devri de ayarlanmıyor, o tür şeyler için ekstra tweaker gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

quote:

quote:

evet monitor cidden canavar. O kadar guzel kartlar aliyoruz ve inanin boyle bir monitorde bu kartlar kendilerini daha fazla gosteriyor.

Turkiyede bu monitorun emsali Dell U2711 ve Apple in monitoru. Dell 1800 TL, Apple in ki 2500 TL :)

Ama ne olursa olsun 1440p teknolojisine bence yavastan gecilmeli. 580 SLI 3GB - 670 SLI - 680 SLI - 690 gibi kartlari olan arkadaslar bence 1440p yi dusunmelidir.

• En ufağı 27" mi oluyor bu 1440p monitörler.. Birde Kaç Hz bunlar. artık 120 Hz altı monitör almam.
    60 Hz ile hiç memnun değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

En ufağı 27" mi oluyor bu 1440p monitörler.. Birde Kaç Hz bunlar. artık 120 Hz altı monitör almam.
    60 Hz ile hiç memnun değilim.

Su an 120 hz 1440p monitor yok malesef. Bu kore monitorlerinin bazilari OC ediliyor. 100 hatta 120 hze OC eden var fakat bunlar eski modeller. 2B olan modeller. Su an yollanan monitorler 2C.

Bende 120hz monitor alti almam diyordum, ta ki 1440p de oyun oynayincaya kadar.

1440p 120 hz olsa daha iyi olur ama zaten 1440p de 60 fps stabilite tutturmak cok zor, iyice canavar otesi bir makina gereki :)

Bu arada evet en ufagi 27"

30" likleri 1600p oluyor bu IPS panelleri.

Baskada yok benim bildigim.

Dusunun
    1024x720 p de 737,280 adet piksel var
    1920x1080p de 2,073,600
    2560x1440 da 3,686,400

Su an oynadiginiz bi oyunu 720 p de oynayin. Sonra tekrar 1080p ye getirin. Grafikleri begenmiyeceksiniz tabi.

Inanin 1440pden su an 1080p ye alinca, boyle oyun oynanmaz diyorum ( lutfen yanlis anlasilmasin. Simariklik degil, teknolojinin gelisimidir bu)

720p den 1080p ye olan piksel farki 1,336,320
    1080pden 1440p ye olan piksel farki 1,612,800

Mesela 720p de 120 hz oynayacagima 1080pde 60 hz oynarim dersiniz diye dusunuyorum.
    Aynisi 1440p icin de gecerli.

120 hz daha akici olsada 1440p nin goruntu kalitesi cok daha farkli

Skyrim ve Crysis 2 oynarken kendimden geciyorum. Crysis 2 1440p ve DX11 ile bildigin Hollywood Filmi. Ama 1 tane 670 yetmiyor. Vramda 2200 u buluyor.

• Ayrıntılı bilgi için tşk.ler dostum..
    Görüntü kalitesinde elbette ki hissedilir ve şaşırtıcı farklar olacaktık.
    120Hz den kastım ise, yenileme ve tazeleme.. Bu hızdaki monitörler görüntüyü bulanıklık olmadan verebiliyor.
    60 Hz de ise görüntü akıcı olmuyor ne yazıkki. yüksek FPS de ise yırtılmalar yaşanıyor. o yüzden sordum.
    1080p şimdilik yeterlidir. 1-2 yılda gider. 1440p ekranı zaten büyük gelir. her insan kullanamaz.
    Evde 46" Led TV var ki, bağlarsam muazzam ötesi bir oyun deneyimi yaşatabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Ayrıntılı bilgi için tşk.ler dostum..
    Görüntü kalitesinde elbette ki hissedilir ve şaşırtıcı farklar olacaktık.
    120Hz den kastım ise, yenileme ve tazeleme.. Bu hızdaki monitörler görüntüyü bulanıklık olmadan verebiliyor.
    60 Hz de ise görüntü akıcı olmuyor ne yazıkki. yüksek FPS de ise yırtılmalar yaşanıyor. o yüzden sordum.
    1080p şimdilik yeterlidir. 1-2 yılda gider. 1440p ekranı zaten büyük gelir. her insan kullanamaz.
    Evde 46" Led TV var ki, bağlarsam muazzam ötesi bir oyun deneyimi yaşatabiliyor..

Orasi oyle.

Ben her zaman 120hzi savunurum. Bir insan 1080pde kalacak ise 120hz i mutlaka ama mutlaka almalidir.
    Ayrica 1080p 1-2 yil daha sirf yurt disinda gider. Turkiyede bu oran 3-4 yili bulur diye dusunuyorum. Sonucta 1080p konsoldaki cogu oyun seviyesinden daha yuksek bir cozunurluk. Yeni nesil konsollarinda 1080p destekleyecegini dusunuyorum, bu yuzdan goz asinaligi pS4, xbox derken 1080p halen daha norm olmaya devam edicektir.

1440p ekran konusunda haklisin 27 inch kucugu yok. Bu bazen insanlarin basini agritabilir. 27" icin onerilen oturma mesafesi min 60 cm. Benim masam derin oldugu icin ben zaten minimum uzaklik civarinda oynuyorum oyunlari, veya internette surf ediyorum.

Led TVlerin renk olarak ve buyukluk olarak kalitesini seviyorum. Bendede 40" samsung var Led aynen ve TV ye bagladigimda cok hos eglenceli oluyo. Ama tek sorun 1080p yi 40 ustu ekranlarda oynayinca pikseller kucuk ekranda ki pikseller kadar olmuyor tabi. Fakat bu bencede oyle aman aman bir sorun filan degil. TVde oyun deneyimide guzeldir.

• quote:

....

Aynen öyle incelemene de biraz bakındım ama fazla değil.
    Müsait zamanda iyice bakarım..
  • 
Sayfa: önceki 950951952953954
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.