Şimdi Ara

Nvidia GTX 970'i Emekli Etme ve Ekran Kartı Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni oyunlarda ciddi anlamda zorlanan Nvidia GTX 970 ekran kartımı upgrade etmek istiyorum. İş güç nedeniyle uzun süredir donanım işleri ile ilgilenemedigim için bu konuda size danışmak istedim. 4.2 Ghz'de kullandıgım Intel Skylake 6600k işlemcimin darbogaz yaratmayacagı, bu işlemci ile tam kapasitede kullanabilecegim en iyi ekran kartı nedir acaba? Bütçe maksimum 4000 TL ve oyun için kullanacagım. Nvidia 2070'i gözüme kestirdim ama işlemci yeterli olmaz diye tahmin ediyorum. Eski nesil Nvidia 1080'lerle yakın performanslı Nvidia 2060'a ise raminin 6 GB olması nedeniyle biraz soguk bakıyorum. Gerçi 24 inch monitör ile 1920x1080 çözünürlükte kullanacagım, yani çok fazla rame de ihtiyacım yok ama yine de oyunların sistem gereksinimleri devamlı arttıgı için orta-uzun vadede minimum 8 GB ram olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Özetle, siz benim yerimde olsanız ne alırdınız.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 9 Temmuz 2019; 22:49:40 >

• İşlemciyi değiştirmen lazım. Minimum i7 8700 veya r5 3600 bak derim 1080p için

Sonrasında rx 5700 xt en mantıklı tercih olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega 56, gtx 1080'e kadar bakın. Daha üstünde işlemciyle sıkıntı olabilir. İşlemciyi değişmek istemiyorsanız size tavsiyem vega 56 olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu oyun önerilen sistemi rx 570, 580 gtx 970,1060 diye çıkyor. Biraz yapıcan ince ayarlarla hala kotarabilir. 2060 super 5700 den aşağı kart bakma hisedilir bir fark istiyorsan
  • Ciddi anlamda zorlanmak demek 2019 oyunlarini ultrada acip 40fps almasiysa vah sizin halinize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel oyunlarda artık 4/4 işlemciler çok anormal zorlanıyor o yüzden tamen sisteminizi yazın kullanabiliceginiz parçaları yazalım gerisini satıp yenileyin
  • Bende de gtx 970 var. Bi parçayı değişince mecburen diğerini de değişmek zorunda kalıyorsun. Mesala ben kardeşime verecem kendi PC mi sende öyle yap birine hediye et. Satmak istesen bile 1500 anca satarsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam hocam,

Elindeki işlemci için sana GTX 1660 TI tavsiye ederim en azından yeni nesil birşeye geçiş yapmış olursun ve 4000TL seviyesine cıkmamış olursun. GTX 970 ile hangi oyunlarda takılıyorsun merak ettim bence karttan değil işlemciden takılıyorsun bir araştır derim. (bottleneck)

Ben 2070 e gecmeden önce 8700k ile GTX 970 kullanıyordum;
    FPS değişti doğru,
    Ayarlar ultimate oldu doğru,
    Ekran cam gibi oldu o da doğru
    Ama inan çok aşırı bir değişiklik olmadı.

Battlefield 1 ve V dahil olmak üzere ''Nnvidia Experience'' üzerinden ayarları optimize ederek oynadım gayette yetti GTX 970.

Nacizane fikrim bu şekilde kolay gelsin sana..
  • Sistemim...

Asus Z170-P
    Intel Core i5 6600k @4.2 Ghz
    Asus GTX 970 Strix 4 GB
    Kingston 8x2:16 GB DDR4 2666 Mhz
    2 TB Toshiba+1 TB WD HDD
    Glacial Power 650W
    Enermax Chakra ECA3052BS Kasa

Komple sistem yenilemeyi pek düşünmüyorum açıkçası, Nvidia 2060 gibi bir kartla bir süre daha idare etme niyetindeyim...

"Ciddi anlamda zorlanmak demek 2019 oyunlarini ultrada acip 40fps almasiysa vah sizin halinize"

Mesajım size biraz şımarıklık gibi gelmiştir belki ama monitörüm 144 hz ve bir kere bu kalitenin-akıcılıgın tadını aldıktan sonra insan daha azıyla yetinmek istemiyor açıkçası. Şu ara AC Odyssey oyununa yeni başladım ve maksimum ayarlar+adaptive anti-aliasing 30 olacak şekilde oynarken fps 30-45 arasında gidip geliyor. Anti-aliasing'i adaptive yapmasam fps zaman zaman daha da aşagı gidiyor. Evet bahsedildigi üzere bazı ince ayarlar ve daha düşük anti-aliasing ile akıcılık elbette arttırılabilir ancak ben 2000'e kadar parasızlıktan Amiga'ya mahkum bir gençtim ve param varken daha azıyla yetinmek istemiyorum açıkçası

AMD Vega 56 ve 5700'ü biraz araştırayım ben o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 10 Temmuz 2019; 17:40:4 >

• Gtx 1660ti önce ki nesilde gtx 1070 e yakın bi kart elinizde ki işlemciye daha fazla bi ekran kartı takmayın 1660 ti bile tam beslemez tahminimce ancak güzel performans alırsınız kalan parayla sistem de yükseltilebilir 144 hz monitör kullanıyosanız o işlemci ile güncel oyunlar da 100 fps almak cok zor özellikle yuksek detay seviyesinde...

• Biraz o.c ile rx veya 56, gtx 1070, 1660ti yı kaldırır

• Anakartımın işlemci destek listesinde en kayda deger işlemci olarak Core i7-7700K görünüyor.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z170-P/HelpDesk_CPU/

Bu upgrade'in kayda deger bir etkisi olacagını düşünmedigim için de bu masrafa girmek yerine zamanı geldiginde sistemi tamamen yenilemeyi düşünüyorum. Zaten bu 7700K'larla ilgili zamanında forumlarda bir çok, fazla ısınma sorunu ve "delid" işlemi ile ilgili konular okudugumu hatırlıyorum. O yüzden 7700K soguk baktıgım bir işlemci. Bütçe çok sorun degil ama paramı akıllı ve hesaplı bir şekilde harcamak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 10 Temmuz 2019; 23:30:5 >

• Selam hocam,

Isınma konusunda haklısın ona sözüm yok ben sıvı sogutucu kullanıyorum banamısın demiyor oyunlarda 76/80- 83/87 derece arasına razı takılıyorum ama söyle ki, default olarak kullanırsan işlemciyi voltajı 4.1-/ 4.3 seviylerine cıkarıyor makina zaten o sekilde cok daha fazla ısınıyor. Kendin 1.30v a setlersen eminim oyunda 75-85 bandında takılırsın.

Eger su sogutma yoksa daha az ısınır diye düşünüyorum. İşlemci işi bir çok forumda da yer aldıgı gibi biraz sans işi. Kimisi cok ısınıyor kimisi daha az ısınmıyor.

7700k ile 1660TI su an için belirtmiş olduğun bütçeyi biraz aşsada güzel bir konbin. Ya da önce 1660 ti al baktın zorluo yanına işlemci de alırsın bir süre sonra. '' tam beslemez tahminimce'' diyen arkadaşın yorumuna istinaden bu şekilde dedim. sonuçta beslememesi de bir ihtimal ama denemeye değer.

Kolay gelsin,
  • Cevaplar için teşekkürler
  • ben olsam 2. el garantili 1080 veya sıfır rtx 2060 alırdım. tabi bütçeyi bilmeden söylüyorum bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

ben olsam 2. el garantili 1080 veya sıfır rtx 2060 alırdım. tabi bütçeyi bilmeden söylüyorum bunları.
    Bütçe ilk mesajımda da belirttigim üzere max 4000 TL...
  • kemal dogan K kullanıcısına yanıt
    pardon okumamışım o kısmı fikrim hala aynı. kalan para ile işlemci yükseltme yapılabilir. sonuç olarak işlemci + ekran kartınız yaklaşık olarak 1600 civarı edebilir. gtx 1080 i min. 2000₺ civarına alabilirsiniz. geriye 2000₺ + 1600₺ kalır. 3600₺ ye mesela 9600k + anakart alabilirsiniz.
  • Bu bütçeyle RTX 2070 alabiliyorsun hocam:

• Morenlies M kullanıcısına yanıt
    o bütçeyle bunu da alabiliyorhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-asus-rog-strix-rtx-2070-gddr6-ekran-karti-rtx2070-705465548/detay/

ama önemli olan bu para ile işlemci de yükseltmek :) ekran kartını her zaman yükseltebilir bence
  • 144 hz konusunda seni sıkıntıya sokan GPU kadar CPU da aynı zamanda. Ya anakartı ellemeden 7700K al 6600K'yı satıp, ya da komple ikisini de değiştir. Kalan parayla GPU bakarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.