Şimdi Ara

Nvidia GTX 950M Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus X550VX model laptop'umda GTX 950M ekran kartı ile sebebini anlayamadığım bir sorun yaşıyorum. Sorun bir süredir büyüyerek ilerledi. Genellikle daha zorlayıcı diyebileceğimiz oyunları oynarken (Normal performansındayken sorun olmuyordu) mavi ekran hataları almaya başladım. Hatanın üzerine çok gidemedim çünkü tek bir hata kodu değil hatta başlarda her seferinde farklı hata kodları alıyordum. Bazı oyunlarda oyun hata vererek kapandı(Graphic card physically removed). Bu mavi ekran hataları art arda oldukça performans düşmeye ve hatalar artmaya başladı. Temiz format attıktan sonra düzeldiğini düşündüm çünkü formattan sonra hatalar azalıyordu ancak zamanla tekrar çıkmaza girdi. En son temiz format sonrasında Nvidia ekran kartı sürücüsünü yüklerken mavi ekran aldım. Şu anda yalnızca Intel GPU yüklü onun üzerinden kullanabiliyorum.

Sanırım biraz geç kaldım ama ekran kartında sorunun ne olabileceği ve sorunu düzeltebilir miyim/nasıl düzelteceğim hakkında bir fikriniz var ise çok memnun olurum.

Teşekkürler..

PC: Asus X550VX-DM248TC
    CPU: Intel Core i7-6700HQ
    GPU: GTX 950M - Intel HD Graphics 530
    RAM: 16GB
    SSD : WD Blue

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shizzen -- 15 Mart 2020; 0:17:50 >

• Hocam overclock varsa overclocksuz dene hala Mavi Ekran almaya devam ediyorsan Ramlerde problem olabilir Ramleri tek tek dene ilk önce 2 Gb olarak takıp dene Mavi Ekran devam ediyorsa o rami çıkarp diğer 2 Gb olanı dene
    eğer tek 2 Gb'la Mavi Ekran almıyorsan takdığın ramlerden biri arzalıdır. Ramleri sökmeden test etmek istiyorsan memstest86 iso olarak cd'ye yaz pc'yi o cdle başlat orda ramler hatalı ise gösteriyor. diğer bir secenekte power yetmiyo olabilir. Diğer bir sorun ise;
    Psu yetersiz kalıyor olabilir mi? Psu kaç w hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncel değilse onu guncelleyip deneyebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürücü yüklerken mavi ekran veriyorsa ekran kartı bozulmuştur. Donanımsal arıza olduğu için format atarak çözemezsiniz. Kartın tamiri için reballing işlemi yapılmalı.
  • Hocam teşekkürler,

Bahsettiğiniz overclock olayı Bios üzerinden mi yapılıyor?
    Psu dediğiniz hakkında fikrim yok açıkçası laptopu açmak dışında nasıl öğrenebilirim?
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Bu ekran kartı için reballing işlemine uçuk bir fiyat çekerler mi acaba?
  • Acaba sorununuzu halledebildiniz mi acil cevap verirseniz çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    GT740 ekran kartı sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim de gtx 850m işlemcili Asus laptobumda benzer problem vardı. Başlarda ekran kartı yanıt vermeyi bıraktı uyarısı siyah ekran almaya başladım daha sonra mavi ekranlar. En son durumda ekran kartı driverları yüklü olduğu sürece mavi ekran veriyordu. Çok şey denedim ama olmadı. Şu an intel hd grap ile kullanıyorum. Siz bir çözüm bulabildiniz mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.