Şimdi Ara

Nvidia Gtx 660 Oyun Oynayamama sorunu. (Gpu kullanımı %46)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi Asus Directcu II GTX 660 ekran kartım var, ancak Far Cry 4 oynayamıyorum.

Oyunun çözünürlüğünü 1280-800 'e çektim yine aynı şekilde oynayamıyorum. Gerçekten bu kadar da sistem istediğini zannetmiyorum oyunun . Sebebini çözemedim bir türlü. İnanılmaz derecede kasma var sahne geçişlerinde vs. Yani oynanmayacak derecede kasıyor.

Sistem bileşenlerim de aşağıdaki gibidir.

Amd phenom II x4 945

Gigabyte 790 xta-ud4

ASUS GTX660 DirectCU II

Thermaltake soprano rs 500W ( Oc yapamıyorum power dan ötürü )

A-data 1333mhz 2x2gb CL7

Şimdi youtube dan aşağıdaki video 'yu izledim adam high ayarlarda gayet akıcı oynayabiliyor. Benim monitör full hd dahi değil 1680/1050 max çözünürlük.

http://www.youtube.com/watch?v=9REBAzy5nnY

Ben neden oynayamıyorum anlayamadım. Ancak video daki arkadaşta 8gb ram var , ben de 4 gb acaba bundan mı ?

Aklıma başka da bir sebep gelmiyor. Ancak duruma inanılmaz canım sıkıldı .

Son güncel 18.01.2015

Arkadaşlar bugün watchdogs açtım. Msi afterburner ile bir kontrol edeyim diye. Ancak gördümkü gpu kullanımı %40-%50 lerde geziniyor. İnanılmaz anormal bir durum.

Aynı şekilde cpu kullanımına baktım ancak onda hiç bir problem yok. %100 leri görüyor.

Mesela pause ekranında gpu kullanımı %80 leri görüyor tekrar oyuna girdiğimde ise yine aynı %40 lara düşüyor.

Şimdi desemki işlemci darboğaz yapıyor. Ben aynı kombinasyon ile Battlefield 3 multiplayer oynuyordum. Onda kontrol ettiğimde sürekli %90 larda gezinirdi gpu kullanımı .

Şu an neden böyle yapıyor anlamış değilim. Acaba ekran kartını servise mi gönder meliyim ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler

Nvidia Gtx 660 Oyun Oynayamama sorunu. (Gpu kullanımı %46)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 18 Ocak 2015; 22:41:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanOzerS

Oyunun optimizsyonu rezalet durumda.

Alakası bile yok. GTX660 la sorunsuz oynuyorum. Ya arkadaşın küreği sorunlu ya yamasız oynamaya çalışıyor. 1.4 yamasıyla fıstık gibi gayet akıcı oynanıyor.

Hatta şu linkte en aşağıda nvidia gtx660 için önerilen ayarları vermiş.

http://www.geforce.com/whats-new/guides/far-cry-4-graphics-performance-and-tweaking-guide

Bilmeden fazla konuşmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Alakası bile yok. GTX660 la sorunsuz oynuyorum. Ya arkadaşın küreği sorunlu ya yamasız oynamaya çalışıyor. 1.4 yamasıyla fıstık gibi gayet akıcı oynanıyor.

http://www.geforce.com/whats-new/guides/far-cry-4-graphics-performance-and-tweaking-guide

Merhabalar

Kardeşim update 1.06 . Kürek demişsiniz ancak ne demek istedeniz anlayamadım.

Acaba sizin ram kaç gb ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 13 Ocak 2015; 17:13:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Merhabalar

Kardeşim update 1.06 . Kürek demişsiniz ancak ne demek istedeniz anlayamadım.

Acaba sizin ram kaç gb ?

update guncelleme yani o surumu kuruyosun kurek dedigide c.r.a.c.k dir.1.06 surumune ait c.r.a.c.k atıyosun tamam dır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam hepsi yapılı şu an . Rica etsem grafik ayarlarınızı ve nvdia denetim masası sürümünüzü paylaşır mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam hepsi yapılı şu an . Rica etsem grafik ayarlarınızı ve nvdia denetim masası sürümünüzü paylaşır mısınız ?

ben amd kullanıyorum ama.

Msı Gaming 3g 3gb 384bit

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    ekran kartını en son driver e güncelle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    minimum system gereksinimlerinde phenom 2 x4 955 yazıyo, senin şlemcin 945, minimum işlemciylede şahane oynıycağın anlamına gelmiyo zaty, bu durumda overclok fln yapmayıda deniyebilirsin.
  • 4 gb ram yetersiz bencede 8 yapın derim. 8 bile artık sınırda bu aralar. 6 7 gb felan kullanıyor. oyunda 660 mediumda oynatır krallar gibi ultrada o işlemci ile olmaz gibi.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Hocam o.c yapamyorum. Power'ım yetersiz kalıyor. Her seferinde mavi ekran geliyor ya da bilgisayar çakılıp res atıyor.

Ancak işlemci darboğaza kalıyor olabilir gibime geliyor. gpu'yu bir takip edeyim. Kullanm %99 'lara geliyor mu, diye.

Teşekkür ederim.
  • nysarac kullanıcısına yanıt
    Hocam ram'i hiç umursamıyorumdum bu zamana kadar. Ancak bana da şu an ram den olabilir gibi geliyor. İkinci gel ram'lere bir bakacağım birazdan .

Saygılar.
  • Arkadaşlar merhabalar.

Benim şu an ki ramlerim :

A-data 1333mhz 2x2gb CL7 .

Benimkiler hem 2x2 hem de CL7 . Acaba aşağıdaki şu ramleri alsam ben de sorunsuz olarak çalışır mı ? (Desteklenen ram listesinde göremedim corsair'ı gigabyte destek )

Bunlar hem tek slot 4gb hem de CL9

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-4gb-value-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram.html?srt=UP#ozellikler

Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 14 Ocak 2015; 10:32:24 >

• Oyunda amd işlemcilerlemi sıkıntısı var çözemedim netteki videolar gibi bende akıcı oynayamıyorum gpu kullanımıda çok düşük değil biyerlerde sıkıntı var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramlerinizi satıp 2x4 gb lık kit alabilirsiniz veya 2x2 gb cl7 aynı ozellikle bos slot varsa alıp takabilirsiniz

• 4 gb rami olup da yeni nesil oyunları sorunsuz oynamayı beklemeyin arkadaşlar. Ram artık minimum 8 gb bir oyun kasası için. Bu artık standart hale geldi.
  • Son güncel 18.01.2015

Arkadaşlar bugün watchdogs açtım. Msi afterburner ile bir kontrol edeyim diye. Ancak gördümkü gpu kullanımı %40-%50 lerde geziniyor. Hatta ara ara %25 lere kadar düşüyor. İnanılmaz anormal bir durum.

Aynı şekilde cpu kullanımına baktım ancak onda hiç bir problem yok. %100 leri görüyor.

Mesela pause ekranında gpu kullanımı %80 leri görüyor tekrar oyuna girdiğimde ise yine aynı %40 lara düşüyor.

Şimdi desemki işlemci darboğaz yapıyor. Ben aynı kombinasyon ile Battlefield 3 multiplayer oynuyordum, ekran kartını ilk aldığım zamanlarda. O zamanlar kontrol ettiğimde sürekli %90larda gezinirdi gpu kullanımı. Resimi ilk mesajıma ekledim ordan gpu cpu ve ram kullanımlarını görebilirsiniz.

Şu an neden böyle yapıyor anlamış değilim. Acaba ekran kartını servise mi gönder meliyim ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 18 Ocak 2015; 22:01:49 >

• Oyunda cpu darboğazını köküne iliklerine kadar hissetmişsin çöp mimarili orta çag dönemi amd x4 ph2 ile yeni oyunlarda sorun yaşıcaksınız çünkü yüksek cpu gerektiren oyunlar artdı bf3 sorun çıkarmaz ama bf4 /far cry4 /crysis3 ve yeni gelcek gta5 dede
    Forumda en çok açılan konu sebebi çoğu acı gerçegi oyunlarda yaşayıp can havli ile bi umut patch yama yada oc ile kurtarırmıyım diye ugraştı
    Eger yanında bir z77 bord / i5 2500k yada 3570k tarzı cpulu bir sistem olsaydı kartı takıp o sistemde deneseydin
    Real madridde sabrinin nasıl sırıttığını anlardın

• Hocam windows da virüs var tüm mesajları okudum yok 4gb yetmezmiş yok cpu darboğaz oluyormuş o cpu gtx 660 da darboğaz yapmaz şimdi hocam ilk önce windows görev yöneticisini açın cpu kullanan bir program var mı adı genelde dgen olur başka bir program da olabilir eğer cpu kullanan bir program varsa onu sonlandır sonra nerede kurulu bir bak program files x86 veya normal olana bak program var mı varsa ona shirt delete enter yap sil pc yi bir daha başlat sonra tekrar dene bakalım olacak mı?

• moonquad kullanıcısına yanıt
    Hocam o sorun bence daha öncesinde vardı ancak çözdüm. Evet virüs gibi bir şey d ile başlayan bir ismi vardı ve tüm ram i kullanıyordu sistemdeki. Ancak şu anki öyle bir durum değil.

Teşekkürler.
  • demircibu kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamdır siz öyle diyorsanız. Zaten bu kartı ilk alırken ekran kartı sevenler adlı konuya yazdığımda siz sanıyorum darboğaz yapabilir demiştiniz. Ben de bf3 'ü zamanında oynayıp şimdi far cry watchdogs felan oynayamayınca acaba ekran kartını servise mi göndersem diye düşündüm. Ancak söylediklerinizden sonra anlamsız gibi.

Hocam az önce L.a noir açtım onda bile gpu kullanımı %55 leri geçmiyor.

Hocam peki anakart almak yerine direk olarak amd phenom II x6 1100t ya da 1090t alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım ? Gerçi onları da satan bulamadım 3 gündür.

Çünkü öyle sanıyorumki 2500k ve 3570k 'ya hala iyi fiyatlar istiyorlardır sahipleri . Çünkü zamanında bu forumda en çok önerilen işlemci ikiside. Bir de anakart kombinasyonu ile ne kadar isterler bilemiyorum.

Hocam teşekkürler cevap için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 19 Ocak 2015; 7:25:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.