Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence yanlı bir test belliki nvidianın istediği doğrultuda hazırlanmış... gtx470 oc ile 5870'i geçer imajı verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 31 Mart 2010; 9:48:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

5870 yukte 92 derece diyen arkadaslar videoyu iyi izlesin

Mesut bey videoda aklima takilan bir durum var. Nvidia'nin elinde Cuda, Physx ve 3D vision varken Ati'nin elinde sadece Eyefinity teknolojisi oldugundan bahsetmissiniz. Ati'de Cuda ya karsilik Stream ve 3D Vision'a karsilik Izo3D cozumu kullaniliyor. Ati'nin acik kaynak 3D cozumu kullanacagi anasayfa haberi olarak verilmisti DH'de. Yapmis oldugunuz video inceleme de hangi sebeple bunlardan soz etmediniz acaba?

Ekran karti bolumunde 10.3 surucusu ile beraber yeni oyunlari 3D oynayan Ati kullanicilari bulunmakta. Ati'de 3D konusu icinhttp://forum.donanimhaber.com/m_38719527/tm.htm bakabilirsiniz.

Yukarida yazdiklarima gore yapmis oldugunuz yorum yanlis olmuyor mu? Aydinlatirsaniz sevinirim.

Ekleme: Oldukca guzel bir inceleme bu sebeple tesekkur ederim ama yukarida yazdiklarimdan oturu kullanicilarin yanlis bilgilendirildigini dusunuyorum.

katılıyorum bu sorulara cevap verilmeli..

• quote:

Orijinalden alıntı: pckolik13

Güzel bir video inceleme olmuş.İnceleme için teşekkürler.Ama şuna değinmeden geçemeyeceğim: Testlerde HD5870 in oc yapılmış iken performans değerleri var da HD5850 nin oc yapılmış halinin performans değerleri neden yok?

Mesut açıklama yapmıştı zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

1 hafta içinde Donanımhaber'in ekran kartı test tablosunu yeni testlerle güncelleyeceğiz. O tabloda hız aşırtılmış HD5850'nin de yer almasını sağlamaya çalışacağız. Videoda olmasa da tabloda karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

• iki firmanında 2. nesil kartlarını beklemek en iyisi...
  • Neyazıkki bu testte nvidia fazlasıyla kollanmış zira güç tüketim ile ilgili absürd denilebilecek elektrik faturası bile var.
    DH'nin Anandtech ve Bi-tech gibi sitelerden referans alması lazım bence yoksa bu şekilde eksik testler ile yanlı durumuna
    düşer.

Ps: Bu arada benim mesajlar silinirse şaşırmam.moda şu aralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 31 Mart 2010; 9:54:24 >
  • @ Bethrezen

Merhaba,

Bir firmanın sahip olduğu teknolojinin avantaj yarattığını söylemek için bu teknolojiyi destekleyen kaç firma, kaç uygulama var bunlara bakmak lazım.

Nvidia'nın CUDA teknolojisini kullanan ticari boyutta bir çok video işleme ve benzeri yazılım var. Hatta yazılımlar yanında Just Cause 2 gibi oyunlar da bulunmakta, ATI'ın sahip olduğu teknolojiyi kullanan elle tutulur bir uygulama gösterebilir misiniz? Teknolojiyi yaptım kullanın demek yetmez, arkasında durup her türlü desteği vermeniz gerekli ki insanlar para ve zaman ayırıp bu konu üzerinde uğraşsınlar.

3D görüntülemede renkli gözlük ile Shutter Glass'ı kıyaslamadan önce bir denemenizi öneririm. Ayrıca 3. parti bir uygulama ile Nvidia'nın dünyanın önde gelen monitör üreticileri ve oyun geliştiricileri ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyi kıyaslamak oldukça enteresan olmuş.

Shutter Glass'lar her ne kadar görüntünün gözlüksüz görüldüğü zamanki kadar rahat bir deneyim sunmasa da karton gözlüklerle mukayese edilemeyecek kadar üstün bir görüntü kalitesi sunuyorlar. Bu nedenledir ki Sony ve Panasonic gibi devler de Shutter Glass teknolojisi ile 3D görüntüleme teknolojileri geliştirme yoluna gittiler.

Arkasında üreticinin durduğu, para yatırdığı, geliştirdiği, bu teknolojiden yararlanmak isteyenlere her türlü imkanı sunduğu bir teknoloji, kullanılır ve bu teknoloji için o firmanın avantajı diyebiliriz. Videoda bu yüzden Nvidia'nın CUDA'sı 3D Vision'ı, PhysX'i var ATI'da sadece Eyefinity var dedim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Hız aşırtma standart voltaj değerlerinde yapıldı ve fan %100 açıktı bu yüzden GPU sıcaklığı def değerlerin çok çok altında görünüyordu. Genel olarak hız aşırttığımız kartlarda testleri sorun yaşamadan hızlı geçebilmek için fan devrini %100 e getiriyoruz. Bu nedenle yanlış anlaşılmalara neden olabileceği için hız aşırttığımız kartların sıcaklıklarına yer vermiyoruz.

Çıktığımız değer içinse kartın tahminimizden çok daha iyi çıktığını söyleyebilirim. Açıkçası biz de bu kadar beklemiyorduk. Tabi elimizdeki kart Nvidia'nın Editörlere sağladığı sınırlı sayıdaki GTX 470'den biri. Kim bilir belki de dediğiniz gibi seçip vermişlerdir :))

1 hafta içinde Donanımhaber'in ekran kartı test tablosunu yeni testlerle güncelleyeceğiz. O tabloda hız aşırtılmış HD5850'nin de yer almasını sağlamaya çalışacağız. Videoda olmasa da tabloda karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

mesut bey bence hız aşırtılmış kartın %100 fan hızında olsa dahi bunu belirterek sıcaklık değerleri verilmeliydi sonuçta burada insanlar sizin yaptığınız testlere göre ortalama 500 ila 1200 TL arası paralarını kısıtlı bütçelerinden ayırıp bu donanımlara yatıracaklar

testlere gelirsek benim en çok ilgimi çeken kısım tessellation testleri testlerde de belirtildiği gibi tessellation oyunlarda büyük fark yaratıyor yani tessellation başarımı artık kartlarda büyük önem arz edecek demektir videodaki tabloya bakıldığında unigine heaven testlerinde gtx480:34 hd5870:19 şeklinde rakamlara ulaşılmış buda demektir ki gtx480 hd5870'e göre tessellation başarımında iki katı daha iyi performans sergiliyor (19*2=38 gtx480:34) cuda physx ve 3d vision özellikleride piyasayı etkileyecek yenilikler bunların hepsi iyi hoş fakat nvidia kartlar yüksek sıcaklık değerleri ve aşırı güç tüketimleri ile son kullanıcının temkinli hatta korkarak yaklaştığı kartlar çıkardılar piyasaya eminim nvidia yeni revizyonlar ile bu sorunları atlatırsa güzel işler çıkaracaktır

bu arada zamanında forumda bazı arkadaşlar güç tüketim değerlerine çok takmışlardı hatta ''elektriğe verdiğin paraya pc toplarsın'' diyenler dahi çıktı testlerde gördüğümüz üzere gtx480 gibi aşırı güç tüketen bir kart bile günde 50 kuruş elektrik harcıyormuş ayda 15TL gibi bir ücret yapar buda bence çok fazla bir değer değil tabiki daha az güç tüketse bizde daha az para ödesek daha çok memnun oluruz ama abartmayada gerek yokmuş demekki

son olarak ''testler nvidia tarafına yaranmak için yapılmış'' diyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum madem taraflı olduğunu ve bu platformun bazı markalara imtiyaz sağladığını düşünüyorsunuz o zaman dürüst insanların yapacakları şeyi yapın inanmadığınız bir platforma yazılarınız ve düşünceleriniz ile katkıda bulunmayın şahsen ben taraflı olduğuna inansam öyle yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihandark -- 31 Mart 2010; 10:12:33 >

• quote:

3D görüntülemede renkli gözlük ile Shutter Glass'ı kıyaslamadan önce bir denemenizi öneririm. Ayrıca 3. parti bir uygulama ile Nvidia'nın dünyanın önde gelen monitör üreticileri ve oyun geliştiricileri ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyi kıyaslamak oldukça enteresan olmuş.

Yaklaşık 1 ay 3d vision kullandım ve kesinlikle bu teknolojiden hic memnun kalmadım.

3DVISION: Ekranda ciddi kararma + Ghosting (çift görüntü) + Sürücü sorunları + %60performans düşüşü vs... herşey fazla kart sattırmak için.
    PHYSX: Ortada uçuşan kağıtlar + 2patlama efekti + %50performans düşüşü.. bunun açık bir standard olmamasını hala anlayamıyorum.

Bu arada farkındaysanız Nvidia physx ve 3dvision özelliklerini sadece kendi kartlarında çalışmasını sağlayıp
    kartları almayanları cezalandırıyor. Just cause 2'de cuda ile yapılmış simulasyonun benzerini crysis buna
    gerek kalmadan yaptı. hiç aham şaham birşey değil bence yine klasik bir NVidia PR'ı...

Nvidia ekran kartı ürtecisi kimliğinin yanında iyi de bir pazarlama firmasıdır ve bu işi gerçekten çok iyi yapıyor.
    Biz oyun firmalarıyla beraber çalışıyoruz imajı ile kartlarını satmaya çalışıyor ama doğruyu söylemek
    gerekirse: CUDA,PHYSX,3D VISION.. bunların hiçbiri bence oyun deneyimini ciddi anlamda değiştirecek hamleler değil..
    Sadece kartın kutusunda güzel duruyor özellik bakımından. my2cents

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 31 Mart 2010; 10:24:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihandark

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Hız aşırtma standart voltaj değerlerinde yapıldı ve fan %100 açıktı bu yüzden GPU sıcaklığı def değerlerin çok çok altında görünüyordu. Genel olarak hız aşırttığımız kartlarda testleri sorun yaşamadan hızlı geçebilmek için fan devrini %100 e getiriyoruz. Bu nedenle yanlış anlaşılmalara neden olabileceği için hız aşırttığımız kartların sıcaklıklarına yer vermiyoruz.

Çıktığımız değer içinse kartın tahminimizden çok daha iyi çıktığını söyleyebilirim. Açıkçası biz de bu kadar beklemiyorduk. Tabi elimizdeki kart Nvidia'nın Editörlere sağladığı sınırlı sayıdaki GTX 470'den biri. Kim bilir belki de dediğiniz gibi seçip vermişlerdir :))

Sevgiler,
    Mesut Çevik

mesut bey bence hız aşırtılmış kartın %100 fan hızında olsa dahi bunu belirterek sıcaklık değerleri verilmeliydi sonuçta burada insanlar sizin yaptığınız testlere göre ortalama 500 ila 1200 TL arası paralarını kısıtlı bütçelerinden ayırıp bu donanımlara yatıracaklar

testlere gelirsek benim en çok ilgimi çeken kısım tessellation testleri testlerde de belirtildiği gibi tessellation oyunlarda büyük fark yaratıyor yani tessellation başarımı artık kartlarda büyük önem arz edecek demektir videodaki tabloya bakıldığında unigine heaven testlerinde gtx480:34 hd5870:19 şeklinde rakamlara ulaşılmış buda demektir ki gtx480 hd5870'e göre tessellation başarımında iki katı daha iyi performans sergiliyor (19*2=38 gtx480:34) cuda physx ve 3d vision özellikleride piyasayı etkileyecek yenilikler bunların hepsi iyi hoş fakat nvidia kartlar yüksek sıcaklık değerleri ve aşırı güç tüketimleri ile son kullanıcının temkinli hatta korkarak yaklaştığı kartlar çıkardılar piyasaya eminim nvidia yeni revizyonlar ile bu sorunları atlatırsa güzel işler çıkaracaktır

bu arada zamanında forumda bazı arkadaşlar güç tüketim değerlerine çok takmışlardı hatta ''elektriğe verdiğin paraya pc toplarsın'' diyenler dahi çıktı testlerde gördüğümüz üzere gtx480 gibi aşırı güç tüketen bir kart bile günde 50 kuruş elektrik harcıyormuş ayda 15TL gibi bir ücret yapar buda bence çok fazla bir değer değil tabiki daha az güç tüketse bizde daha az para ödesek daha çok memnun oluruz ama abartmayada gerek yokmuş demekki

son olarak ''testler nvidia tarafına yaranmak için yapılmış'' diyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum madem taraflı olduğunu ve bu platformun bazı markalara imtiyaz sağladığını düşünüyorsunuz o zaman dürüst insanların yapacakları şeyi yapın inanmadığınız bir platforma yazılarınız ve düşünceleriniz ile katkıda bulunmayın şahsen ben taraflı olduğuna inansam öyle yaparım

1-ayda 15 ytl sizin için az olabilir bunu genele yaymanız yanlş
    2-sorun sadece ayda 15 ytl degil aynı zamanda fazladan 15 ytl lik enerjinin dogaya ve buna baglı olarak uzun vadede insanlıga verdigi zarardır
    3-insansak düşünme mekanizmasıyla insanız sadece önümüze sunulan ile yetinseydik şimdi elimizde taş balta ile tavşan kovalardık ve fermi diye birşeyde olmazdı. demek istedigim tabiki bir yerde bir kusur bulursak eleştirecegiz . eleştirecegizki gelişebilsin. testlere kim bakarsa taraflı oldugu kanısna varır çünkü:
    1-anasayfada kartın o.c özelligi öne çıkarılmış o.c sıcaklık degeri verilmemiş
    2-rakibinin o.c ile çıkabilecegi degerler belirtilmemiş
    3-rakibi halen beta sürücü ile test ediliyor
    4-testlerin çok büyük kısmı nvidia destekli uygulamalar ile yapılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 31 Mart 2010; 10:30:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

Yaklaşık 1 ay 3d vision kullandım ve kesinlikle bu teknolojiden hic memnun kalmadım.

3DVISION: Ekranda ciddi kararma + Ghosting + Sürücü sorunları + %60performans düşüşü vs... herşey fazla kart sattırmak için.
    PHYSX: Ortada uçuşan kağıtlar + 2patlama efekti + %50performans düşüşü.. bunun açık bir standard olmamasını hala anlayamıyorum.

Bu arada farkındaysanız Nvidia physx ve 3dvision özelliklerini sadece kendi kartlarında çalışmasını sağlayıp
    kartları almayanları cezalandırıyor. Just cause 2'de cuda ile yapılmış simulasyonun benzerini crysis buna
    gerek kalmadan yaptı. hiç aham şaham birşey değil bence yine klasil bir NVidia PR'ı...

Nvidia bir pazarlama firmasıdır ve bu işi gerçekten çok iyi yapıyor. Biz oyun firmalarıyla beraber çalışıyoruz
    imajı ile kartlarını satmaya çalışıyor ama doğruyu söylemek gerekirse: CUDA,PHYSX,3D VISION.. bunların
    hiçbiri bence oyun deneyimini ciddi anlamda değiştirecek hamleler değil.. Sadece kartın kutusunda güzel duruyor
    özellik bakımından. my2cents

physx: ati tarafında karşısına gelebilecek el ile tutulur bir çözüm yok - karşılaştırma yapamıyoruz
    3d vision: ati tarafında karşısına gelebilecek el ile tutulur bir çözüm yok - karşılaştırma yapamıyoruz
    cuda: ati tarafında karşısına gelebilecek el ile tutulur bir çözüm yok - karşılaştırma yapamıyoruz

rekabet olmadıktan sonra bu kulvarlarda tabiki nvidia at koşturacak ben 3d vision'ı x firmanın tanıtımında kullandım Ekranda ciddi kararma + Ghosting kısmı ile karşılaşmadım gayet hoşuma gitti sürücü ve performans kısmını test edemedim çünki tanıtım vasıtası ile tanıştım 3d vision ile
    nvidia tabiki kendi geliştirdiği yazılımı kendine özel tutacak bunları bilerek donanım satın alınıyor burada asıl sorun ati tarafında herhangi bir gelişme gösterilmemesi sorunluda olsa bir physx yada 3d vision karşısına gelebilecek herhangi bir atağı yok ati firmasının

• Boşverin bunları , Aklı olan anlıyor zaten birşeyler.
    Bugun indirim var MSI HD5970 1100TL alacak kaçırmasın , Yada 1200TL ye GTX480 alsın yada 1000TL ye GTX 470
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Boşverin bunları , Aklı olan anlıyor zaten birşeyler.
    Bugun indirim var MSI HD5970 1100TL alacak kaçırmasın , Yada 1200TL ye GTX480 alsın yada 1000TL ye GTX 470

Abartmayalım istersen dostum. GTX470 1.000,00 TL değil, havale ile 957,00 TL ye geliyordu sanırım.

• Pardon Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Sevgiler,
    Mesut Çevik

1-ayda 15 ytl sizin için az olabilir bunu genele yaymanız yanlş
    2-sorun sadece ayda 15 ytl degil aynı zamanda fazladan 15 ytl lik enerjinin dogaya ve buna baglı olarak uzun vadede insanlıga verdigi zarardır
    3-insansak düşünme mekanizmasıyla insanız sadece önümüze sunulan ile yetinseydik şimdi elimizde taş balta ile tavşan kovalardık ve fermi diye birşeyde olmazdı. demek istedigim tabiki bir yerde bir kusur bulursak eleştirecegiz . eleştirecegizki gelişebilsin. testlere kim bakarsa taraflı oldugu kanısna bakar çünkü:
    1-anasayfada kartın o.c özelligi öne çıkarılmış o.c sıcaklık degeri verilmemiş
    2-rakibinin o.c ile çıkabilecegi degerler belirtilmemiş
    3-rakibi halen beta sürücü ile test ediliyor
    4-testlerin çok büyük kısmı nvidia destekli uygulamalar ile yapılmış

1-bir karta 1000 TL verip 15TL elektrik parasından korkmak
    2-sadece işimize geldiğinde ''doğayı sev yeşili koru'' mekanizmamızı çalıştırmak
    3-düşünmek yapıcı eleştiride bulunmak ayrı kendi kullandığı markanın testleri yapılırken sesini çıkarmamak insanları töhmet altında bırakır şekilde ''testler nvidia'ya yaranmak için yapılmış'' demek
    bunlar bu forumda çokça gördüğümüz durumlar o yüzden ben şaşırmıyorum

oc değerindeki sıcaklıkların verilmemesi durumunu bende eleştirdim (eleştirdim ama taraflı demedim dikkat!!!)

geri kalan seçenekler sisizn kendi şahsınıza ait düşünceler onlara katılmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İnceleme için teşekkürler.

GTX470 bende 480 den daha büyük hayal kırıklığı yarattı. Rakibi olan HD5850 ile (unigine+tesselation testini gözönüne almıyorum, sonuçta kartı oyun için değerlendireceğiz. Test proğramlarına ya da gelecekte çıkabilecek oyunlara göre değil) (Physx gibi avantajlı olduğu ve özellikle kendisine yazılan metro dışında) aynı performansı vermiş ve hatta gerisinde de kalmış bazen. oc lu değerlerini hiç dikkate almadım, HD5850 ninde oc lu sonuçlarına bakmadan değerlendirmek haksızlık olacaktı.

f/p oranı kesinlikle HD5850 ile yarışacak durumda değil. Ama güç tüketim değerleri güzel. 500W PSU ile çok çok rahat kullanılır bu kart.

+11
  • quote:

yok gtx470 %28 oc oluyor 100derece sıcaklıkta ondan alsınlar 1000tlye bence incelemeyi görmedinmi yoksa tüh tüh
  • bırak fiyatının 5870 seviyesinde olmasını ülkemizde 1000 tl ye satılıyor bu fiyata iki tane 5850 alınıp cf yapılabilir ya da üste 200 tl daha verilip 5970 alınabilir
  • Gördüm , Oc ile GTX 470 in HD5870 i yakaladıgını hatta geçtigini anladım.
  • quote:

@ Bethrezen

Merhaba,

Bir firmanın sahip olduğu teknolojinin avantaj yarattığını söylemek için bu teknolojiyi destekleyen kaç firma, kaç uygulama var bunlara bakmak lazım.

Nvidia'nın CUDA teknolojisini kullanan ticari boyutta bir çok video işleme ve benzeri yazılım var. Hatta yazılımlar yanında Just Cause 2 gibi oyunlar da bulunmakta, ATI'ın sahip olduğu teknolojiyi kullanan elle tutulur bir uygulama gösterebilir misiniz? Teknolojiyi yaptım kullanın demek yetmez, arkasında durup her türlü desteği vermeniz gerekli ki insanlar para ve zaman ayırıp bu konu üzerinde uğraşsınlar.

Shutter Glass'lar her ne kadar görüntünün gözlüksüz görüldüğü zamanki kadar rahat bir deneyim sunmasa da karton gözlüklerle mukayese edilemeyecek kadar üstün bir görüntü kalitesi sunuyorlar. Bu nedenledir ki Sony ve Panasonic gibi devler de Shutter Glass teknolojisi ile 3D görüntüleme teknolojileri geliştirme yoluna gittiler.

Arkasında üreticinin durduğu, para yatırdığı, geliştirdiği, bu teknolojiden yararlanmak isteyenlere her türlü imkanı sunduğu bir teknoloji, kullanılır ve bu teknoloji için o firmanın avantajı diyebiliriz. Videoda bu yüzden Nvidia'nın CUDA'sı 3D Vision'ı, PhysX'i var ATI'da sadece Eyefinity var dedim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

bende bundan bahsediyorum mesut bey iyi açıklamış

• quote:

1-bir karta 1000 TL verip 15TL elektrik parasından korkmak
    2-sadece işimize geldiğinde ''doğayı sev yeşili koru'' mekanizmamızı çalıştırmak
    3-düşünmek yapıcı eleştiride bulunmak ayrı kendi kullandığı markanın testleri yapılırken sesini çıkarmamak insanları töhmet altında bırakır şekilde ''testler nvidia'ya yaranmak için yapılmış'' demek
    bunlar bu forumda çokça gördüğümüz durumlar o yüzden ben şaşırmıyorum

oc değerindeki sıcaklıkların verilmemesi durumunu bende eleştirdim (eleştirdim ama taraflı demedim dikkat!!!)

geri kalan seçenekler sisizn kendi şahsınıza ait düşünceler onlara katılmıyorum

1- böyle bir karta 1000 tl vermeyi eleştiriyorum bide üstüne her ay ayda 15 tl fazla vermeyi dahada eleştiriyorum
    2-işime geldigi için dogayı sevmiyorum dogayı sevdigim için bunu yazıyorum ki kent yaşamını bırakıp şu an kır yaşamını yaşayan biriyim bilmeden yorum yapmayın
    3-tetleri halen tarafsız görmüyorum ve bunu yine söylüyorum testler taraflı. en azından düşünüyorum sizin anlayışınızla sayın mesut cevik bey söyledi diye dogrudur anlayışına girmiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.