Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
775.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam pek öyle olmuyor maalesef Tüketici hakem heyetleri iflas etmiş durumdalar hem yoğunluk hem maddiyat bakımından .

Yargıtay kararlarına istinaden bir kaç senedir THH ler dilekçe akınına uğruyor.Kayıp-kaçak bedeli,banka dosya masrafı,kredi kart aidat iadeleri vs THH lerdeki yükün %90 ından fazlasını oluşturuyor satıcılarla ihtilaflı olanlara sıra gelmiyor bile.

Sıra gelse bile bilirkişiye ödenecek ellerinde ödenek bile yok.Ödenek gelene kadar verdiğniz dilekçenin karara bağlanması çıkmaz ayın son çarşambasına yani.

Benim 3 firmayla ilgili dilekçelerim var 18 aydır hiçbirine karar çıkmıyor üzerine soğuk su içtim artık.

Halbuki yönetmelikte en geç 6 ay içinde karar verilir maddesi var.

Firmalarda devletin bu zaafından faydalanıp kanun yönetmelik dinlemeden vatan(internet alışverişinde geçerli-dükkandan iade alıyorlar) denilen kurumsal zırvadan, kobi lere kadar hepsi aynı şeyi uygulamaya başladı.

İnternetten (yurtiçi) alışveriş dönemi kapanmıştır artık eski usül 'Görerek' ve 'Deneyerek' almaya geri dönüyoruz.

Mediamarkt reklamlarıda zaten bu mantalite üzerine uzun süre reklam döndürdü.

@Jacksel

Eksen değilde Eternal bilgisayarla yaşadığım Asus gaming monitör sorunu vardı ilginizi çeker mutlaka aynı şekilde iade sorunuydu oda.

http://forum.donanimhaber.com/m_117389229//tm.htm#117490950

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwpnX -- 17 Haziran 2016; 0:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Auriestdivinum

quote:

Orijinalden alıntı: Abdullah5

quote:

Msi 1080 Gaming X incelemesi geldi. Bu kartları neden 1080p çözünürlükte incelemiyolar. Neden sürekli 2k yada 4k.

1080p çözünürlükte tam performans veremediğini okumuştum bi kaç yabancı forumlarda. Sanırım bu yapılan incelemeler bunu doğruluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3XxNGO9W2BQ

Hali hazirda Gtx 1080 Founders Editionu 1080pde incelemislerdi ve 1080pde kartin tam performansli calismadigini tespit ettiler.O videolarini izlersen daha iyi anlarsin

Ben 1080p monitör kullanıyorum ve uzun bi sürede kullanmayı düşünüyorum. 21.5 inc için 1080p nin ideal olduğunu savunanlardanım.

Gtx 1080 almak için 3000 tl civarı bütçe ayırmıştım. Alıp uzun ömürlü bi kullanım gerçekleştirmek için.

Sanırım bütün incelemelerin 2k ve 4k olması bu sorunu destekliyor.

GTX 1080 i Full HD 1080p bir monitör de kullanmak; Ferrari ye tüp takmak gibi birşey..

1080p için bence 21" nin uygun olmadığını düşünüyorum...

Tamamen benim fikrimdir; 1080p için en fazla 24", 1440p için de en fazla 27" in uygun olduğunu düşünüyorum..

4k ya tamamen soğuk bakıyorum.. Sebebi ise en az 32" bir monitör kullanılmasını gerektiriyor ve yazılar vs. herşey çok daha ufak olduğu için ve monitörün de boyutu çok büyük olduğu için pek rahat hissetmiyorum 4k monitör kullanırken.. O yüzden benim için PC de maksimum çözünürlük 1440p dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Online internet mazaları içinde inventus en kaliteli ve müşteri odaklı firmalardan biridir. Kullandığım kartı da 4 sene önce ordan aldım zaten teknobiyotik vakası sonrasında.

Kartı 40 dakika kadar tüm detayları ile saolsun görevli arkadaş orada test edip hatta asic derecesine OC potansiyeline bile bakarak yolladı saolsun.

ismini vermem ama kendisi uzun zamandır bu forumun da üyesi. Artık pek fazla foruma takılan yazan biri değil.

Birde antalya bölgesinden olan Sanalmarketim de fiyat ve müşteri odaklı iyi bir firmadır. Kendileri ile iade yada sorunlu ürün alışverişim olmadı fakat aldığım tüm ürünlerde çok yardımcı oldular.

9xx serisi çıktığında ordan ürün alıp değişim yada iade edenler olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam sorun yaşamadılar.

• quote:

quote:

quote:

Msi 1080 Gaming X incelemesi geldi. Bu kartları neden 1080p çözünürlükte incelemiyolar. Neden sürekli 2k yada 4k.

1080p çözünürlükte tam performans veremediğini okumuştum bi kaç yabancı forumlarda. Sanırım bu yapılan incelemeler bunu doğruluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3XxNGO9W2BQ

Hali hazirda Gtx 1080 Founders Editionu 1080pde incelemislerdi ve 1080pde kartin tam performansli calismadigini tespit ettiler.O videolarini izlersen daha iyi anlarsin

Ben 1080p monitör kullanıyorum ve uzun bi sürede kullanmayı düşünüyorum. 21.5 inc için 1080p nin ideal olduğunu savunanlardanım.

Gtx 1080 almak için 3000 tl civarı bütçe ayırmıştım. Alıp uzun ömürlü bi kullanım gerçekleştirmek için.

Sanırım bütün incelemelerin 2k ve 4k olması bu sorunu destekliyor.

Eger ilerde 2k monitor alacaksaniz 1080 uygun bir secim olacaktir ama 1080p monitor icin fazla gereksiz bir kart olmus 1080.Ayrica testlerde gordugum kadari ile kart 1080pde tam performans calismadigi icin ve ekran kartina binen yuk azaldigi icin islemciyide gereksiz yere zorluyor,cpu kullanimini onemli olcude arttiriyor.Ben uzun sureli 1080p monitor kullanacaksaniz 1070 almaninizi oneririm.

• Auriestdivinum A kullanıcısına yanıt
    1080 aslında uzun süre kullanacak kişi için tam 1080p katıdır. 1080 şuan piyasada bulunan oyunlarda full hd çözünürlükte oldukça yüksek performans verdiğinden kartı 2k ve 4k panellerde zorlayarak potansiyelini düşünenler için test ediyorlar.

2k da bile oldukça güzel sonuçlar alan kartın 1080p de sorun çıkarması yasa sorunlu gibi düşünülmesi bile ihtimal olamaz.

Eğer 2-3 yıl kart ve monitör değişimi düşünmezseniz gözünüz kapalı 1080 alabilirsiniz. Ama 1080 sonrası çıkacak daha güçlü bir kartı almak istiyorum derseniz 1080p için 1070 alıp bu aradaki zamanı değerlendirebilir, yeni çıkacak üst modele kadar bekleyebilirsiniz.

• bende 1080p 144 hz monitör alıp gtx1080 alacaktım. Bu incelemeden sonra kafa karıştı biraz alalım mı almayalım mı :D
  • Bende başta gtx 1080 düşünüyordum fakat açıkçası 1080p de 15-20 fps için de 1000 tl fazldan verip 1080 alacağıma 1070 almak daha mantıklı geliyor artık. O 1000 tl ye oyuncu kulaklığı oyuncu Mousu klavyesi falan alırım. Hem monitörü yenileyene kadar da belki yeni neil GPU lar da çıkmış olabilir. Eğer 2k monitörü olan varsa 1080 alsın kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Online internet mazaları içinde inventus en kaliteli ve müşteri odaklı firmalardan biridir. Kullandığım kartı da 4 sene önce ordan aldım zaten teknobiyotik vakası sonrasında.

Kartı 40 dakika kadar tüm detayları ile saolsun görevli arkadaş orada test edip hatta asic derecesine OC potansiyeline bile bakarak yolladı saolsun.

ismini vermem ama kendisi uzun zamandır bu forumun da üyesi. Artık pek fazla foruma takılan yazan biri değil.

Birde antalya bölgesinden olan Sanalmarketim de fiyat ve müşteri odaklı iyi bir firmadır. Kendileri ile iade yada sorunlu ürün alışverişim olmadı fakat aldığım tüm ürünlerde çok yardımcı oldular.

9xx serisi çıktığında ordan ürün alıp değişim yada iade edenler olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam sorun yaşamadılar.

Şu ülkede işini hakkıyla, müşteriyi taklaya getirmeye çalışmayan, profesyonel iş yapan tek bir firma kaldı.. O da inventus.

Z170 ve 6700K yı ilk çıktığında inventus dan almıştım. Türkiye de hiçbir yerde yoktu ve hatta Amazon ve Newegg de stok bile yokken, adamlar efsane bir şekilde 2 gün içerisinde Asus dan tedarik edip yollamışlardı.. Sipariş notuna "sağlam paketleyip gönderin lütfen" yazdım da, sonrasında pişman oldum.. Patruşka bebek gibi kutu içine kutu ve bunu yaparken de statik poşet kullanmışlardı. 30 dakika zor açtım kutuyu, öyle sağlam göndermişlerdi..

En sevdiğim özellikleri, ürün sayfalarında stok ve ne zaman gönderileceği yazıyor.. O kısım hep güncel ve 1 gün bile sarkmıyor..

Türkiye den bir ürün alacaksam zaten ilk adresim hep inventus dur.

Eskilerden Firebal vardı, o da efsane bir firmaydı.. Türkiye de olmayan ürünleri ucuza getirirlerdi.. Kapandılar, yazık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 17 Haziran 2016; 0:52:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdo4

quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

400 Dolar altı, 399.99 :)

MSI Golden

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

350'ye de inse, memleketimizden o fiyatlara zaten alamayız.

Newegg coştu.. Aslında getirip burada 2.el fiyatının altına satsam deli kar ederim.

400dolar+ %18 vergi + kargo= 1400 lira

Sen kendi kârını koyacaksın bide...peeeh.Kendi kartını da bu fiyata saticagini düşünüyordun sen gerçi.

1. Newegg zaten Türkiye yi bırak, ABD harici hiç bir ülkeye ürün satmıyor.

2. Alacak olursam zaten gümrüksüz getiririm. Tüm yüksek değerdeki bilgisayar parçalarını bu şekil aldığım gibi.

3. Kullanmış olduğum 2 adet 980 Ti yi sattım. Bırak zarar etmeyi, gümrük ödemediğim için üstüne 8 ay kullanıp kar ettim. (kapak mode ON)

4. Gümrük ödemediğim yetmezmiş gibi, büyük hacimli yada yüksek değerdeki ürünler için en çok 25 dolar kargo ödedim. (monitör, kasa)

Şimdi o fiyattan alıp getirip 1450-1500 e satsam, kart başına en az 250 TL kar yaparım.. Ha yapar mıyım? Hayır. Çünkü ihtiyacım yok çok şükür..

Hadi bakalım......

Hocam nasıl gümrüksüz geririyorsunuz merak ettim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

1080 aslında uzun süre kullanacak kişi için tam 1080p katıdır. 1080 şuan piyasada bulunan oyunlarda full hd çözünürlükte oldukça yüksek performans verdiğinden kartı 2k ve 4k panellerde zorlayarak potansiyelini düşünenler için test ediyorlar.

2k da bile oldukça güzel sonuçlar alan kartın 1080p de sorun çıkarması yasa sorunlu gibi düşünülmesi bile ihtimal olamaz.

Eğer 2-3 yıl kart ve monitör değişimi düşünmezseniz gözünüz kapalı 1080 alabilirsiniz. Ama 1080 sonrası çıkacak daha güçlü bir kartı almak istiyorum derseniz 1080p için 1070 alıp bu aradaki zamanı değerlendirebilir, yeni çıkacak üst modele kadar bekleyebilirsiniz.

https://youtu.be/FEx5GrsANZM
    Dakka 40 civarina baktiginiz zaman cozunurluk 1080p ye dusurulunce gpu kullanimi ile cpu kullaniminin ters orantili olarak degistigini gorebilirsiniz.Cpu kullaniminim en azindan yuzde 10 oynadigi asikar.
    Edit:Ayrica far cry primal 2k testinde 64 fps alirken,1080p testinde sadece 65 fps aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah5 -- 17 Haziran 2016; 1:05:05 >

• NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: BohemianRhapsody

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

400 Dolar altı, 399.99 :)

MSI Golden

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

350'ye de inse, memleketimizden o fiyatlara zaten alamayız.

Newegg coştu.. Aslında getirip burada 2.el fiyatının altına satsam deli kar ederim.

400dolar+ %18 vergi + kargo= 1400 lira

Sen kendi kârını koyacaksın bide...peeeh.Kendi kartını da bu fiyata saticagini düşünüyordun sen gerçi.

1. Newegg zaten Türkiye yi bırak, ABD harici hiç bir ülkeye ürün satmıyor.

2. Alacak olursam zaten gümrüksüz getiririm. Tüm yüksek değerdeki bilgisayar parçalarını bu şekil aldığım gibi.

3. Kullanmış olduğum 2 adet 980 Ti yi sattım. Bırak zarar etmeyi, gümrük ödemediğim için üstüne 8 ay kullanıp kar ettim. (kapak mode ON)

4. Gümrük ödemediğim yetmezmiş gibi, büyük hacimli yada yüksek değerdeki ürünler için en çok 25 dolar kargo ödedim. (monitör, kasa)

Şimdi o fiyattan alıp getirip 1450-1500 e satsam, kart başına en az 250 TL kar yaparım.. Ha yapar mıyım? Hayır. Çünkü ihtiyacım yok çok şükür..

Hadi bakalım......

Hocam nasıl gümrüksüz geririyorsunuz merak ettim ?

Amerika ve Kanada da bir çok arkadaşım ve aile dostum var. Onlar aracılığı ile getiriyorum.

• Abdullah5 A kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük düşünce işlemciye binen yük haliyle artmaktadır. 1080 üzerine binen iş yükü ise azaldığı için kullanım oranı azalmakta.

1080p için 1080 gibi bir kart şuan çok fazlaca güçlü. Bu sebeple 1070 çok daha mantıklı. Fakat uzun süreli kullanımda yeni çıkacak grafik yükü ağır oyunlarda eğer kart değişimi düşünülmüyor ise 1080 doğru karardır.

Bunu daha ilk testler geldiğinde söylemiştim. 1080 gibi bir kartı almak istiyorsanız çok yönlü bir kriter devreye giriyor. Bunları iyice düşünüp karar vermek gerekiyor.

Özellikle 1080p 60 Hz için çok çok gereğinden fazlaca abartı kalır 1080 ve gereksiz bir masraf olur 1070 varken.

1080p 120/144 Hz paneli uzun süreli kullanıp 3 sene civarı kart değişim planı olmayacak kişiler için 1080 tam alınası bir karttır.

Ileride çıkması muhtemel Ti modelini almayı düşünen ve 1080 ile tatmin olmayan kişi gereksiz bir masraf ve zarar olur 1080.

Bu gibi farklı kriterler sıralanabilir aslında. O yüzden direk 1080 iyi olur/kötü olur diyemeyiz. 2k paneller için ise 1080 alınması şarttır.

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Bazen diğer firmalara oranla fiyatları pahalı olsada inventus candır

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Tabi genede dediginiz gibi 144hz oyun deneyimi yasamak isteyen yada 4-5yil sonrasini dusunenler Gtx 1080 alabilirler.Ama far cry primal gibi bazi istisnalar olabiliyor,1080pdeki alacaginiz fps ile 2k da alacaginiz fps maalesef ayni oluyor.

• 2k monitore gtx 1070 yetmez mi? Ben aslinda 1080p 144 hz (180 hz e oc edilebilir) monitor almayi dusunuyorum. Ama butceyi zorlayip 2k panel mi alsam diye dusunuyordum. Ne yapmali imzamdaki sistemden oyuncu monitorlerine ve 1070 e gecmeyi planliyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Gtx 1070 2k 60hz icinde yeterli bir karttir benchmars teslerindende anlasilabilir.Ama 2k icin 1080 cok daha ideal ve ileriye donuk olur.Ayrica 1080p 144hz almaktansa butceyi birazdaha zorlayip 24"den buyuk 2k 60 hz monitor almanizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah5 -- 17 Haziran 2016; 1:31:56 >
  • 21:9 monitör gördükten sonra herşey yalan oluyor tavsiyem 21:9 da bir oyun oynayın yada film izleyin :)

• quote:

Gtx 1070 2k 60hz icinde yeterli bir karttir benchmars teslerindende anlasilabilir.Ama 2k icin 1080 cok daha ideal ve ileriye donuk olur.Ayrica 1080p 144hz almaktansa butceyi birazdaha zorlayip 24"den buyuk 2k 60 hz monitor almanizi oneririm.

Masam kucuk oturdugum yer monitore yakin o yuzden 27 cok buyuk olur benim icin.21.5'dan 24 e gecmek bence benim icin yeterli olur. Ben gtx 1070 ile 1080p de akayim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne Evga'ymış, ne 1070 miş bi stoğa giremedi tekrar. Amazon sayfası görmekten bunaldım.
  • 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.