Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
774.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam.1000 watt psu var beslesin artik 😁 . saka biyana bana daha cok yaptigimiz (doğru akim voltaj vermeyi beceremedigimden diyim ben ona ) hiz asirtmadaki dengesizliklerden ve az da olsa yazilimsal sorunlardan sebeb oluyor bunlar eski cpu yeni gpu isine girdinmi bogulursun bosuna dememisler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Bilmem faydası olur mu ama fikir versin diye:

Nvidia denetim masasında "Güç yönetimi modu" ayarı "Maximum performansta" mı yoksa "Uyarlamalı"mı olmuş kontrol edin. Heaven"da GPU %62 iken İşlemci yüzde kaç oluyor? Benchmark alırken veya oyun oynarken görev yöneticisinden de bakın arka plan uygulamalarında işlemciyi gereksiz yoran program var mı? En son driver mı yüklü? Eğer öyleyse birde 361.82 gibi eski sürümleri deneyin bakalım aynı sonucu verecek mi diye. GeForce Experience oyun ve uygulamaları optimize etmiş mi yine bunun da açık kalan bir uygulaması var mı? Hatta bir de yeni Nvidia sürücüsünü yüklerken custom olarak seçip GeForce Experience olmadan yükleyip deneyin. Nvidia Denetim masasında hata ayıklama modunu hiç çalıştırdınız mı? Çalıştırdıysanız sürücüyü DDU ile tamamen kaldırıp C sürücüsünde kalmışsa klasörlerini de silin sonra CCleaner ile registry temizliği yaptırın sonra Nvidia sürücüsünü yükleyin..

• engova kullanıcısına yanıt
    Hocam olay eski olması değil. Öyle olsa benimki daha eski. Siz yine de kabloları kontrol edin. Belki 12V kanalından yeterince güç sağlanamıyor. 12.5A yerine 10A falan veriyorsa olabilir. Diğer bir husus ise sürücüler ve işletim sistemi. whql sürücü ve güncel işletim sistemi ile deneyin. Aklıma başka bir şey gelmedi şimdi.

• Ekran kartı x16 yerine x1 de çalısıyor olabilir,gpuz ile bir kontrol edin.
  • Hatırlatma , GTX 1070 alan arkadaşlar O.C yapmayı unutmayın , GTX 1080 ede O.C yapılabilir lakin F/P oranı toprağın altında olduğu için pek tercih edilen bir kart değil bu bağlamda GTX 1080 e O.C yapmak toprağın altında olan F/P oranını biraz daha yüzeye yaklaştırmak olur.

GTX 1070 OC Potansiyeli : 2.050 - 2.15 GHZ arası Core / 9.0 - 9.7 GHZ arası Memory.(Bios Tweak araçları çıkarsa bu oranlar biraz daha yukarı çıkıcaktır)

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 21 Ocak 2017; 11:38:49 >

• 1070 lerin bazı modelleri 8 pin kullanırken bazıları 6+8 pin kullanıyor bu oc performansında belirleyici bir fark yaratır mı? Mesela örnek vereyim Gigabyte,evga 8 pin kullanırken Galax,msi 6+8 pin kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AjayGhale

1070 lerin bazı modelleri 8 pin kullanırken bazıları 6+8 pin kullanıyor bu oc performansında belirleyici bir fark yaratır mı? Mesela örnek vereyim Gigabyte,evga 8 pin kullanırken Galax,msi 6+8 pin kullanıyor.

Bios tweak araçları çıkarsa bir anlamı olabilir lakin şu aşamada 8 ile 8 + 6 arasında bir fark yok.

Not : Bios Tweak araçlarının ne zaman çıkıcağı belirsiz uzun süredir bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 21 Ocak 2017; 11:29:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 1070'te 1080p'de yetersiz gelmiyor ki OC yapalım. 1070'i köküne kadar OC yapınca 1080 FE civarında performans veriyor. Lazım olunca yaparım ancak şu anda yetmeme durumu yok, boşuna kartı zorlamaya gerek yok. Hem daha serin çalışıyor. Yalnız şöyle de bir şey var ki 1080 de aynı frekanslara çıkabiliyor. Hal böyle olunca aradaki fark, orantısal olarak sabit kalmış oluyor.

@AjayGhale 8 pin veya 6 pin pek fark etmiyor ancak tek 8 pin OC'lu kartlara (1070 ve 1080) fren yapıyor. 8+6 ve 8+8 pin girişli kartlar ise bu güç sınırlamasına takılmadığı için daha iyi OC olabiliyor. Çok fark etmiyor belki ama böyle bir fark var. Özellikle 1070SC gibi, Strix gibi modeller güç sınırına takılıyor. 2-3 büyük fan ve Micron bellek de olunca FE'den daha zayıf kalıyorlar OC konusunda. +6 ve +8 pinleri de sonuna kadar kullanamıyoruz çünkü bios mod olmadan kartlar pek gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 21 Ocak 2017; 12:16:36 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkür ederim.Linkteki modeli inceledim. Performansına bakamadım iş yerindeyim. Ledler gayet hoş.
    Bu arada kurlar değişti 1 dolar 3.7686. Vatan bilgisayar kadar çakal bir şirket olamaz hala kur 3.83 mü nedir o civarda.

Edit: Piyasayı yakından takip ediyorsun. Tavsiye ettiğin model daha amazonda bile yok geçiçi olarak temin edilemiyor uzmanı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chagotta -- 21 Ocak 2017; 13:10:9 >
  • Merhaba maximum performas modunda kart masaüstü boşta da olsa 1633 mhz çalışıyor gereksiz biçimde normal midir bu ? optimum ve uyarlamalı modlarda sorun yok . Oyun içinde bunlardan hangisi idealdir ? Belki de fps dalgalanmalarının sebebi doğru olanı seçememek .
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Ayarlarımı şu şekilde hallediyorum:

Oyun açmadan önce Nvidia Denetim Masasında güç yönetimini maximum moda alıyorum bilgisayarı yeniden başlatıyorum, oyunu kapattığımda uyarlamalı moda alıyorum bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Monitörüde sürekli 144hz olarak çalıştırmıyorum. Nvidia Denetim masasında panelde "Çözünürlük değiştirme"de "Yenileme hızı"nı masaüstü kullanımda sürekli 100hz olarak çalışacak şekilde ayarlıyorum, oyun açtığımda ise monitörün yenileme hızı açtığım oyuna göre, oyun içi ayarlarda yenileme hızını ne olarak belirlemişsem örneğin 120hz veya 144 gibi monitöründe yenileme hızı bu değerlere kendiliğinden geçiş yapacak şekilde ayarladım. Bu ayarıda yine Nvidia Denetim masası > 3D Ayarların yönetilmesi > Genel Ayarlar (veya tercihinize göre Program Ayarları) > Tercih Edilen Yenileme Hızı : "Uygulama Kontrolünde" yi seçip kaydediyorum. FPS ve yarış türü oyunlar oynadığım için şu aralar 361.82'yi deneyimliyorum.) Bu gidişle de neredeyse her oyunda istenilen performansı alabilmek için ona uygun olan en iyi geliştirilmiş olan Nvidia Driver sürümünü yükleyip kaldıracağız...)

• Çok zahmetli değil mi böyle her seferinde değişikliğe gitmek . Standart bir ayarda değiştirmeden en sağlıklı verim nasıl alınır acaba. Nvidianın keşke bir yönergesi olsa .
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Bir driver yükle, bütün oyunlar şenlensin, bir zamanlardı o ... Ayrıca bir de CPU, GPU, Ram frekansları ve bunlarla birlikte toplam voltaj değerleri son zamanlarda çok yükseldi bu yüksek frekanslara ve voltaj değerlerine mevcut malzeme kalitesi donanımı stabil olarak çalıştırabilmekte giderek zorlanıyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 21 Ocak 2017; 22:56:19 >
  • Neden 144hz de sürekli çalıştırmıyorsun amaç nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer illa oyun oynayıp performans istiyorsanız en az 1070 gerekli. Aşağısı iki yıldan sonra düşük kalacak. Oyun veya video yoksa diğer 10xx alt serileri daha uygun. Sıcaklık değerlerine çok takılmayın. 65 benim psikolojik sınırım.

• Sonunda eve döndüm ve kart ile RAM'ları taktım. Karta MSI GTX1060 6GB OC yaptım, sonuç ise 2151MHz ve üstü stabil değil, 2139MHz sınır. Bellek ise 9400MHz sınır gibi, daha gidiyor artifactsız ama FPS artmıyor.

Birde 2151MHz'de DOOM oyununda multi açılııyorken map resmi geliyor hani hareketsiz, orada beyaz noktalar görünüyor arada bir, sonra karakter loading ekranında 15'ten geriye sayarken kilitleniyor (hareketli sahnede nokta falan yok). Bu GPU stabilite problemi göstergesi, 2139MHz'te olmuyor ve oyun kilitlenmiyor.

Aklınızda bulunsun. Yani bellek artifactı renkli oluyor, GPU ise illa ki crash verdirtmiyor ve beyaz nokta olabiliyor.

edit: bu arada 60 dereceyi geçmiyor. DOOM'da ise 48 derece. Performansı dehşet güzel. Herşey güncel ve ayarlı kullanıyorum her zaman olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 21 Ocak 2017; 23:50:34 >
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettim sorun yok x16 da çalışıyor.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Bugün kasamın içindeki ledleri elden geçirdim, anakartı söküp tekrar takmak durumunda kaldım durum değişmedi.

Kasanın son hali bu arada.

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

Edit: Uv mod kasayı hangi fotoğraf modunda çekerseneiz çekin, tam olarak istediğinizi yansıtamıyorsunuz.

• Hocam aslında maksimum performansa getirdim fakat Heaven'da değişen bir şey olmadı. Birde yatmadan şu durumu alttaki fotoğrafı paylaşayım: Gpuz'nin kendi render'ında %97'lere çıkıyor gpu kullanımı. Benim aklıma monitörden olabileceği gelmişti.

Yarın sabah 361.82 deneyeceğim, experience olmadan. Ddu ile sürücüyü kaldırdıktan sonra.

Hata ayıklama modu nedir hiç duymadım da yapmadım da. Onu da yapacaağım.

Edit: Yabancı forumlarda da benzer sorunları yaşayanlar olmuş bir kaç kişi ram'lerle alakalı demiş bu arada.

Edit: Heaven da işlemci kullanımı da %40 bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 22 Ocak 2017; 2:1:53 >

• cann89 kullanıcısına yanıt
    Durağan görüntüde günlük kullanımda 100hz hem göz hem monitör için ideal bu yüzden monitörü 100hz'den aşağı kullanmıyorum. Gözleri korumak adına yüksek yenileme hızı önemli, gereksiz yerede diğer herşeyde olduğu gibi durağan görüntüde monitörü en üst seviyede sürekli çalıştırmakta anlamsız. Arada bir yerde ama 85Hz'den de aşağı olmayacak şekilde 100hz gibi bir yenileme hızı masaüstü kullanım için yeterli buluyorum monitörün maximum yenileme hızı bana aksiyon için yani oyunlarda lazım çünkü yüksek yenileme hızına sahip bir monitörü almaktaki asıl amacım oyunlarda kullanmaktı. Asıl gözler, özellikle oyunlarda daha çok kontsantre olup, odaklandığımız için haliyle hareketli görüntülerde çok daha fazla yoruluyor, tamda burada yüksek yenileme hızının faydası kendini gösteriyor, monitörün yenileme hızı ne kadar yüksek olursa, sadece oyunlar için değil göz sağlığı için de o kadar iyi, haliyle 144hz bile az geliyor ve hakikaten monitörü aldığımda 240hz G-Sync'li monitör olsaydı ondan alırdım. 24hz'de bile oyun deneyimledim göz sağlığı için gerçekten tehlikeli, sonrasında 144hz'de oyun oynayınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Şimdi bende size güncel bir soru sorayım, 2K 144hz mi 1080p 180 veya 240hz mi?

• 
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.