Şimdi Ara

## Nvidia GT200 Yılın İkinci Yarısında Gelebilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Nvidia GT200 Yılın İkinci Yarısında Gelebilir ##

Bilindiği üzere Nvidia, GeForce 9 serisi ile beklenmedik bir adım atarak Ekim ayında kullanmaya başladığı 65nm üretim teknolojisine sahip G92 gpu'sunu 9 serisi GeForce ailesinin üst modelleri olan 9800GTX ve 9800GTS gibi modellerde de kullandı. 420 revizyon kodlu G92 üzerine kurguladığı GeForce 9800 serisini kısa aralıklar** ile önümüzdeki günlerde kullanıma sunacak olan Nvidia cephesinde gözler artık GT200 kod adlı yeni grafik işlemci mimarisine dayalı gpu ailesine çevrilmiş durumda. Daha önce ortaya çıkan bazı bilgiler Nvidia'nın GT200'ü rakip AMD-ATi'nin Hazira ayında Computex'de atmayı planladığı RV770 hamlesine karşı Haziran ayında duyuruacağını belirtiyordu fakat son gelen bilgilere göre GT200 muhtemelen yılın üçüncü çeyreğinde veya dördüncü çeyreğin hemen başında kullanıma sunulacak gibi görünüyor. 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan milyar+ transistör sayısına sahip olacağı iddia edilen GT200 için kod adı karmaşası da devam ediyor. Kimi kaynaklar GT200 olarak tanımlamaya devam ederken kimileriyse D10E (Desktop 10th generation Enthusiast) veya G100 olarak tanımlıyorlar. GeForce 10 ailesine güç vermesi beklenen yeni grafik işlemci gelene kadar Nvidia pazarda GeForce 9800GX2, 9800GTX, 9800GTS ve bir ihtimalle 55nm üretim teknolojisine geçirilmiş G92 gpu'suyla güncellenmiş bazı yeni modeller ile varlığını devam ettirecek.

**
    GeForce 9800GX2: 18 Mart
    GeForce 9800GTX: 25 Mart
    GeForce 9800GTS: 4 Nisan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Mart 2008; 11:31:07 >

• hadi hayırlısı inş. beklentilerimizi karşılar 9800gtx giib hüsran yaşamayız
  • Şimdi de Nvidia yatışa geçti galiba.
  • Artık zamanı gelmişti.Yeter artık milleti 8000 serisi ile yoldukları.
    Eee rakip AMD-ATİ RV770 serisi bi çıksın da o zaman bakalım ibre ne tarafa kayıyor
    Ne AMD nede NVİDİA tekel olsun, ikiside yarışsın kazanan millet olsun.
    Amma kafiyeli oldu
  • Yılın üçüncü çeyreğinden bahsediliyor. henüz bu gpuyla ilgili hayal kurmak için erken...
  • milyar+ transistör? tıraşşş 65nm niye 55nm degil nvidia
  • quote:

Orjinalden alıntı: hellmare

Artık zamanı gelmişti.Yeter artık milleti 8000 serisi ile yoldukları.
    Eee rakip AMD-ATİ RV770 serisi bi çıksın da o zaman bakalım ibre ne tarafa kayıyor
    Ne AMD nede NVİDİA tekel olsun, ikiside yarışsın kazanan millet olsun.
    Amma kafiyeli oldu

Kesinlikle şimdi ATI zamanı gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia anlaşılan G92 gpusundan biraz daha para kazanmak istiyor.
  • amd alınca ati şaha kalktı heyyooo
  • Nvidia'nın 4,6 ve 8 serisi çok iyi iken 5, 7 ve şimdi görünüşe göre 9 serisi de vasat ve hatta başarısız kaldı... Dolayısıyla 10000 serisi (ya da adı her ne olacaksa) başarılı olacaktır diye düşünüyorum...
  • nvidia nın bu gpusu hazır olsa bile 9x serisi yeni çıkmışken hatta henüz ortalarda yokken bunu piyasaya sürmesi mümkün değil.. ki mutlaka hazırdır ama bunu piyasaya sürerse 9x serisi hiç satmaz bunu da nvidia istemez di mi.... birde şöyle birşey düşünüyorum bu pgu üzerinde milyar+ taransistör sayısı varmış.. hal böyle olunca her yeni nesil işlemciyi geliştirmek için gerekli olan zaman da aynı oranda artıyor gibime geldi... kolay değil bunlar rastgele dizilmiş transistörler değil... geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyuluyor olabilir...
  • Bellimi olur belki nvidia 9800GT de GT200ü kullanır

(Ben Sparkle Calibre 8800GT mi sipariş verdim bile OC ve Voltajmodla birz şenlendircem kartı tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanghai404 -- 12 Mart 2008; 16:05:38 >
  • 2 ay geçmiyorki yeni modeller çıkmasın ne bu yaw?
    sanki devrim yapıyor çıkanlar...
    aralarndaki fark söylenenden çook uzak kalıyor hepp..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pislik345

Nvidia anlaşılan G92 gpusundan biraz daha para kazanmak istiyor.

Ama nvidia böyle gider g92 lerle pek para kazanamayacak gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: airea

Nvidia'nın 4,6 ve 8 serisi çok iyi iken 5, 7 ve şimdi görünüşe göre 9 serisi de vasat ve hatta başarısız kaldı... Dolayısıyla 10000 serisi (ya da adı her ne olacaksa) başarılı olacaktır diye düşünüyorum...

İlginç bir bilgi. Ati ile nVidia karşılıklı birbirlerini geçiyorlar denebilir.

nVidia'nın 65nm ile 1 milyar üstü transistöre sahip kart yapması kolay olmayacaktır.

Ati rv770 ile sağlam bir şekilde liderliği alacak gibi görünüyor.
  • söylendiği gibig92 den 2 kat daha iyi olursa çok iyi iş yapar ama nerdee
  • Hoş Gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

nvidia nın bu gpusu hazır olsa bile 9x serisi yeni çıkmışken hatta henüz ortalarda yokken bunu piyasaya sürmesi mümkün değil.. ki mutlaka hazırdır ama bunu piyasaya sürerse 9x serisi hiç satmaz bunu da nvidia istemez di mi.... birde şöyle birşey düşünüyorum bu pgu üzerinde milyar+ taransistör sayısı varmış.. hal böyle olunca her yeni nesil işlemciyi geliştirmek için gerekli olan zaman da aynı oranda artıyor gibime geldi... kolay değil bunlar rastgele dizilmiş transistörler değil... geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyuluyor olabilir...

+1.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.