Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (962. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bluelife27 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.236
Cevap
342
Favori
937.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
74 oy
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 958959960961962
Sayfaya Git
Git
Giriş

5090 en kıtlık yaşanacak kartlardan biri bence, 32GB belleği ile AI firmaları sinek gibi üşüşecektir. Uzun süre 130'lardan satıldı ortalama.

200k+ garanti gibi görüyorum.

• Surada 6000 serisine bir sene kalmışken bu fiyatlardan zaten 5090 almak saçma. 6090 alacam ben, ilk mantıklı fiyatla en kısa zamanda. Bir kilo gümüş ayırdım duruyor çekmecede. Vatana gidicem,onu verip alacam kartı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1 sene mi min 2.5-3 seneye çıkar superler i bile çıkarmıyorlar..

Ne yaptın dostum 2.5 3 sene daha. Adamlar 2 senede bir çıkarıyorlar. Hem bu sadece nvidia değil,o kartı satan markalar bekleyemez o kadar uzun süre.

2027 başında ilan edilir en geç. Hem artık o kadar teknoloji ile güzel bir şey çıkar herhalde. 5000ler 4000lerin steroidlisiydi.

hocam gündemi hiç takip etmiyorsun galiba. Ram stoklarını 2026 olarak kapattılar zaten SSD bantları da öyle keza. Adamlar zaten kurumsala H200 leri vs veriyorlar yüksek karla sen ben umurlarında bile değil toplam pazar payı içinde son kullanıcı yüzde 10 bile yok bu denklemde. gelmesi minimum 2028 ortası bence.. Konsollar bile erteledi planlarını bu sebeple. Bak Steam machine teaser yayınladığı halde ram ssd fiyatlarının öngörülemez durumundan dolayı fiyat açıklayamaz hale geldi. Yüksek fiyattan satıp hüsrana uğramaktansa rafa kaldırmayı düşünüyorlardır belki de..

Gündemi çok iyi biliyorum. Girelim iddiasına ben 2027 diyorum sen 2028. Ne koyuyorsun ortaya?

Çocuk muyuz ne iddiası? Ciddi bir şey konuşulamıyor mu şu forumda şaşırıyorum açıkcası.. Bu kafayla devam edin siz.. Umarım sizin gibiler azalarak biter forumda demek istiyorum ama forumu bitiren sizlersiniz ve buna çanak tutanlar sanırım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2

• cinematic kullanıcısına yanıt

Dostum, hayırdır? Bir iddian var, tamam güzel. Kendince bir mantığın var, evet, mantıklı, yanlış demiyorum. Ama benim de bildiklerim benim de görüşlerim var.

Sırf senle aynı fikirde değilim diye forumu bitti mi yani? Olay senin haklı olman mıydı? Nedir bu hırs?

Ekran kartı satan firmalar var biliyorsun değil mi? Laptop satanlar, kasa satanlar.. ve oyun bilgisayarını sattıran eran kartıdır. İnsanlar 3 sene daha 5000 mi alacak? Alan adama ne satacak bu adamlar? Asus ve diğerleri baskı kurmazlar mı sanıyorsun?

Evet senin dediğin gib de olabilir. Nvidia yapmıyorum da diyebilir ama o zaman işte oyun bilgisayarı camiası o zaman batar. Bu kadar basit. Ben batırcak kadar geciktirmezler diyorum. 4000-5000 yapımını keser oradaki ramleri kullanır. Bulur adamlar bir yolunu. Pahalı da olabilir. Biz bi 5090'a 5000$ veren milletiz mesela bize komaz..

Şimdi anladın mı durumu? Yani dünya senin etrafında dönmüyormuş sanki.. sanki..

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Kart yüke girince yanık kokusu geliyordu bir açtım psu tarafı erimiş bu karta voltaj vermeden bir oc yaptığımda oldu, kart sapasağlam allahtan 12pwr ve soket sorunsuz.

Akşam akşam başıma gelene bak aw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Ocak 2026; 23:46:20 >

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Çok geçmiş olsun, hangi kart vardı sizde? Benim de zaman zaman kontrol etmek geliyor aklıma ama Reddit'te kartı taktıktan sonra kabloyu sürekli çıkartıp takmayın aksi halde gevşeme yapar yine risk doğar diyorlardı. O sebeple hiç çıkartmadım bugüne kadar.

Gainward 5070 ti var bu yanan soketi çıkartmako kadar zordu ki penseyle dalacaktım ama bu kadar zorlandığımı anlayınca kesin eridi dedim

Güç kaynağı corsair cx650f b tier bir psu alalı 3 yıl olacak garanti de olmaz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 30 Ocak 2026; 0:1:27 >

Anladım, cevabınız için teşekkür ederim. Bu sorun bildiğim kadarıyla GPU'dan kaynaklanıyor ancak Reddit'te Corsair yetkilisi kullanıcı hatası yoksa ürünlerimizin arkasında duruyoruz diyordu. Yine de şansınızı deneyin isterseniz.

Türkiye garantisi bakmaz, Corsiair de gümrükten dolayı Türkiye'ye RMA hizmeti vermiyor ama yurtdışı adres verirseniz değişim yapıyorlar. Belki daha sonra getirebilecek Avrupa'da bir tanıdığınız varsa RMA talebi açıp durumu anlatıp onun adresini verebilirsiniz. 7 yıllık RM1000 değiştirdim geçen bu şekilde.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.