Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.186
Cevap
344
Favori
998.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
74 oy
Giriş

çıkmışsa çıkacaksa çıksın banane her yeni çıkan şeyi daha iyi diye alabiliyomusunuz sanki

maybach s 680 daha iyi hadi alında görelim

• Fiyatlar beklediğimden daha düşük çıktı. Yanıldığıma sevindiğim bir durum. AIB modeller abartmaz umarım. Saf performans karşılaştırmalarını görelim. AI+DLSS4 ile elbette 4000 serisi üzerine güzel artış olmuş ama saf kas gücü de önemli. 5070Ti güzel kart ya da direk 5090 alıp nesil kapatılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Ocak 2025; 17:17:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3070 8gb kullanıyorum. 5000 serisi için bekledim. Benim için büyük fark olacak.

rakip mi var sanki

• Adamlar 2.5 seneyi fena değerlendirmemiş.En büyük olayı DLLS 4.Rtx 5070 vs Rtx 4070 Super karşılaştırmalarını merakla bekliyorum.Kartların fiziksel boyutlarına gelirsek,ufak boyut trendi devam ediyor.Benim kullandığım; Inno 3d 4070 Super Twin X2,Evga 1070 Sc'den bile 1.5 cm küçüktü.Ülkemizde malesef Asus'un kartarına rakiplerine göre en az 100 dolar fark koyacaklar.Ben yine Palit veya INNO3D seçerdim.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]nvıdıa
    Build Small, Play Big – Introducing SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards & Compatible Cases
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/small-form-factor-sff-ready/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcanbey -- 7 Ocak 2025; 17:37:2 >
  • Millet o kart bu kart şu teknoloji diye birbirine girerken adamlar 3,70 trilyon dolar lık şirket oldular. Daha 2025 teki büyüme lerini saymıyorum bile. Türkiye'nin toplam yıllık aldığı sattığı yediği içtiği 1 trilyon dolar civarı oradan hesap edin. Bu adam istese 4090 ın kutusuna 5090 yazar yine aynı kartı satar öyle bir şirket

Üzüldüğüm tek nokta yeni multi framegen teknolojisini sadece 50x karta özel yapmaları oldu. Tabi anlıyorum kartı satmak için bu mecbur fakat bu sony exclusive olayına dönmeye başladı nvidia için de. Yoksa sanmıyorum ben aynı teknolojiyi bir önceki kart serisine uydurmanın zor olacağını. Artık kartlar çıplak güç vermekten çok AI teknolojisi ile güç sağladığı için haliyle teknolojileri satıyorlar bi nevi, o da işte böyle exclusive olaylar yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 7 Ocak 2025; 17:45:18 >

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

Bazı fanboylar oldugu surece nvıdıanın sırtı yere gelmez.UE5 oyunları opt ozurlu olacagından dlss4de bu vahım durumu kurtaramayacaktır.

Bence nvidianın kartları bir tık ucuz çıkarmasının sebebi intelin de piyasaya girip hatırı sayılır derecede fiyatına göre performans kartı çıkarmasıyla alakalı önümüzdeki seneler intel'den rakip olarak uygun fiyatlı çok daha iddialı modeller çıkabilir.

adamlar piyasada tekel pc oyunculuğu umurunda değil zaten parayı kurumsal'dan kazanıyor gaming sektöründe adam akıllı rakibi de yokken niye uğraşsın

kart satması zorlaşır falan hikaye arkadaş dalgamı geçiyorsun, yine millet balıklama atlayıp alacak stoklar tükenecek bu filmi daha öncede gördük, insanlar alacak almak zorunda alternatif yok çünkü adamlar öyle bir arşa çıktı ki ne amd ne intel hayatta bu seviyeye çıkamayacaklar.

daha güçlü daha hafızalı daha fazla işlevi olan vs. neden yapsın iş dönüp dolaşıyor yine aynı yere çıkıyor rakibi mi var zaten piyasanın %90'nı bende niye uğraşayım ki isteyen alır isteyen almaz çok da umrumda der geçer......

sektörde rakibin olsa onu geçmek için daha nitelikli ürün üretirsin dana yenilikçi çözümler getirirsin inovasyon geliştirirsin. olmayınca eldekini ısıtıp ısıtıp verirsin bu iş böyle nvidianın karşısına rakip çıkmadığı sürece istediği gibi at koşturacak millette bayıla bayıla alacak kartları yok geçmem almam diyenleri 1 yıl içinde görürüm NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

Yorumu okuyunca aklıma ıntelın bır zamanlar gıdım gıdım farkla cıkardıkları cpu ları geldı aklıma.Nvıdıa da bu yonde ılerlıyor.Bu fırmaları bu sekılde yapmaya ıten aslında son kullanıcılar.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

ben artık amd'yi taktıklarını pek zannetmiyorum. o da düşük ihtimal ama belki intel'in son dönemdeki çabaları bile daha çok dikkatlerini çekmiştir.

fakat bu fiyatları ben de beklemiyordum. düşük fiyatlara sizinkine alternatif bir açıklamam yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Ocak 2025; 18:11:15 >
  • Saf güç yine yerlerde tamamen bak yeni ama 4000 serisine gelmeyen bir dlss 4.0 ile sunum bitti. Rtx 5070 12 gb vram ile gelmesi rezillik tekel olmanın sonuçları, fiyatlar 5090 hariç piyasa ve tekel olmalarını baz alır isem iyi. En alınası kart 5070 ti olmuş ama kendi adıma 5080 alır geçerdim.

Dlss 4.0 2x fps bana baya bir abartı geldi tam testler gelmeden bu sonuçlara inanmam zor. En önemlisi bu 2x fps artışı sorunsuz bir getirimi, malum fg hala sorunlu bir teknoloji ve çoğu oyunda yok veya çok geç ekleniyor. Dlss ne kadar gelişse bile böyle bir 2x artış sorunsuz yansıması bana biraz zor geliyor.

Artık şunu anladım en üst kart modeli ve sahipleri enayi yerine konuluyor bir 4090 sahibi olsam cidden sinirlenirdim, bu aşırı güçlü karta dlss 4.0 getirmeyip 12 gb vram ile gelen 5070 artık buna eş ve fiyatı 599 dolar demek küfürden daha büyük hakaret. 5090 alacakların 2-3 yıl sonra 6070 gibi bir kart ile yerin dibine sokulacağı artık garanti oldu.

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.