Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hilas28 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.739
Cevap
254
Favori
312.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Msi modellerden yüksek fiyatlar , gigabayte neden böyle pahalı satıyor bizim esnaf anlamadım. Beyaz modeli gözüme kestirmiştim ama 69k nedir be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

Ikisi de değil. 5070ti bence. Nvidia 80 ve 90 serisini acayip pahali satiyor ve 80 i zaten 70ti a bu kadar yakin yapıp öldürüyor. 4080 super ile 5080 arasında da cok az fark var. Zaten nvidia nin yolu belli oldu yazilimla dlss ile işini kaymağını yemek. Sonra da 5070, 4090 dan dlss ile daha iyi diyebiliyor. 90 seri kullanan adama bu koyar acikcasi. Evet saf güç anlaminda tabii ki 4090 ama işin gidişatına gore bir süre native çözünürlük olmadan dlss üzerinden gideceğiz. Zaten native ile oynanabilen oyunda kalmayacak bu gidisle baksanıza optimizasyonu bozuk oyunlara. Kaçında dlss , fsr siz düzgün fps aliyoruz ?

• afsinedremitli kullanıcısına yanıt

kanka twitch yayının adresini versene izleyelim

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Anadolu irfanı payını eklemeyi unutmuşsunuz.

• 3080 kullanıyorum, 4000 serisini pas geçtim ama şimdi 5000 serisinde daha fazla RAM'e sahip Ti Super modellerini beklemek daha mantıklı gibi geliyor bana ama o zaman da şunun şurasında 6000 serisine ne kaldı diyebilirim :)

Bu seride yeterli bir atılım yapılmadı bence. Yapay zeka teknolojileriyle birlikte %33 bir artış söz konusu. Eğer durum böyleyse benim için bile alınması mantıklı durmuyor. Testler geldiğinde daha net anlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 13 Ocak 2025; 11:29:31 >
  • 5700 xt'den hangi modele geçilmesini önerirsiniz? genellikle oyun amaçlı kullanıyorum 2k monitor var.

• Dusuk fps alıyorsanız Lossless Scaling uygulamasını kullanın.Steame yenı surum olan 3.0 geldı.RTX 5000 serısının yaptıgının aynısını(kare ekleme) yapıyor.2x den fazla acmanızı tavsıye etmem

Onemlı not: Oynadıgınız oyunun sistemınızde en az 75fps+ alması gerekıyor.Daha az alıyorsa goruntude bozulmalar yasarsınız.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 13 Ocak 2025; 11:28:6 >
  • 3DCenter's (fallible) performance forecast for the GeForce RTX 50 series (4K raster, no DLSS/FG)

4090 5090 +34-41%

4080S 5080 +13-19%

4080 5080 +16-22%

4070TiS 5070Ti +10-16%

4070Ti 5070Ti +20-27%

4070S 5070 +3-11%

4070 5070 +19-29%

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]www.3dcenter.org
    Eine (fehlbare) Performance-Prognose zur GeForce RTX 50 Serie | 3DCenter.org
    https://www.3dcenter.org/news/eine-fehlbare-performance-prognose-zur-geforce-rtx-50-serie

• @Cyptek

selamlar, 2,5 yıldır TV olarak LG 48" kullanıyoruz, eşimin TV kullanımı Rings işkence testine yakın şartla sağlıyor, yanma veya renk tutulması sorun yaşamadık, sanırım yaşamayacağız da.

haraketli pikseller ve otomatik piksel temizliği gibi panel bakım özellikleri sayesinde OLED' i yakmak çok çok zor artık.

OLED TV aldığımda QLED Samsung G7 Odyssey oyuncu monitörü kullanıyordum, VA 3000/1 kontrastlı iyi bir paneldir, TV aldıktan ve bir kez OLED TV de oyun oynadıktan sonra sonra Samsung QLED panelde oyun oynayamaz oldum ve kısa süre sonra DELL ALIENWARE AW3423DWF ile masaüstünde de OLED e geçiş yaptım.

@sukrullex arkadaşımızın bahsettiği gibi OLED panelleri başka hiç bir panelle karşılaştırmam, naçizane tavsiyem siz de karşılaştırmayın, hele siyahları hiç karşılaştırmayın.

ben OLED öncesi oyunlarda karanlık yerlerdeki hiç bir ayrıntıyı görmüyormuşum onu anladım, diğer panellerde gördüğümüz siyahlar siyah değil.

ayrıca OLED sonsuz kontrast oranına sahip olduğu için HDR performansı diğer panellerin çok çok ötesinde.

çok kötü sonuç aldığım için daha önce asla kullanmadığım HDR şimdi olmazsa olmazım oldu, oyun deneyimine katkısı büyük.

ekran en az ekran kartı kadar hatta daha da önemli oyun deneyimi açısından ve parasının karşılığını en çok veren donanım, ama çoğumuz buna önem vermiyoruz.

velhasıl OLED vs diğer paneller gece ile gündüz kadar farklılar, imkanlar dahilinde OLED tercih etmenizi tavsiye ederim.

• Merhaba herkese,

3080TI ekran kartına sahibim, 2-3 aydır 4080 Super bakarken, yeni kartları bekledim ve aslında şu an 5080 almayı düşünüyoum. (önümüzdeki ay almanyadan arkadaşım gelecek, amazon.de'den alacağım) ancak sadece online oyunlar oynuyorum. Bu sebepten DLSS kullanmıyorum. Ne önerirsiniz, 4080 Super mi almalıyım, yoksa hazır almışken 5080 mi almalıyım. Bu ham gücün artmama durumu beni ikileme düşürdü.

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Twitch de uzun süredir aktif değilim, izleyici kitlemin büyük bölümü YouTube. Bir dönem çift platform yayın açıyordum, belki yine öyle devam ederim. Şu anda yayın bilgisayarımı dün gece itibariyle bakıma başladım, yayını ikinci bir bilgisayar üzerinden veriyorum. 2 güne tekrar yayınlara devam ederim tahmini. 2 sene bakımsız kaldı yayın bilgisayarım. YouTube kanalım Nihai Tüketici

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

5070 haziranda çıkacak olan mafiyayı 4k ultra açamaz hocam

• Thathurts kullanıcısına yanıt

TI ile 5080 arasında çok az fark var. Düz 5070 yazmadım ben.

bu fiyatları X2 yaparsanız 5090 fiyatlarına ulaşabilirsiniz gibi...

ama nova'nın fiyatları yüksek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Ocak 2025; 13:39:51 >

Bu fiyatlar doğruysa gigabyte kendini ne sanıyor acaba.Msi'ın tepe modellerindaha daha pahalı gigabyte'ın giriş modelleri bana pek doğru gelmedi doğruysa eğer gigabyte pazarda olmayan payını dahada düşürür.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt
    O kadar sistem topluyorum ne anakart alırım ne de ekran kartı Gigabyte dan, Asus Msi ile yarışıyor fiyatta

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güncel performans değerlerine göre 70ti-80 arasındaki performans farkı dahada azalmış.Önceki seride olduğu gibi bellek farkıda olmadığından cidden 80 alınabilir hiçbir tarafı kalmıyor.Fiyatı alınabilir noktaya inerse 80 anca düşünülür.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

@One Shot One Kill

Doğrudur, ne yazık ki bu konularla alakalı oldukça şikayet alan bir yer ve tüm bunlara istinaden direkt ürün alınacak bir firma değildir.

Belki belli aracı platformlar üzerinden şans verilebilir lakin yine de riske girilmesini tavsiye etmiyorum.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Hocam nova burada yazdığı fiyatlar genelde düşük oluyor umarım yanılırım 4090 dönemi tuf gaming trio gibi modellere 36 bin strix supreme gibilere 41 bin yazmışlardı satışa 50k dan satışa sunmuşlardı

• Ya gigabyte'ın fiyatları yanlış ya msi'ın ya da gigabyte kafayı yedi ki bence gigabyte fiyatları yanlış. Satılmaz o fiyattan zaten. Msi fiyatları bir nebze makul gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.