Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.598
Cevap
275
Favori
869.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4070ti benim var bazı oyunlarda duyuluyor. Fanlar dönmezse

• necropsi N kullanıcısına yanıt

Benim pc de 4k rtx : super modda her şey en sonda dlss quality de min 58 max 68 arası gidip geliyordu. dlss kapalı 15 fps alıyordu fark bu. Dlss 2.0 da 38 lerde geziyor sanırım.

• Furkanydn kullanıcısına yanıt

Sorun var diye demedim kart 58 dereceyi geçmiyor. 60 da fanlar çalışıyor. Bu arada sistemde 4 monitör aynı anda kullanıyorum. Arada 3 monitör düşüyorum.

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Ben size bir şey deyim mi asus tuf soğutması daha iyi bence oda sıcaklığım 22 ile 24 derece 58 geçmedi. Lianli xl asus modeli kasa tek fark bu.

• abrahaman kullanıcısına yanıt

yetmez bence i9 9900k 5.1 ghz overclock bf2042 de yüzde 94 düştüğü oluyor.

bence bir sıvı soğutma al hocam... bu böyle iş değil ama sen bilirsin yine...

• -çok çok memnunuz.

-doğal görüntü ile ayırt etmek çok zor. (özellikle dikkat edilirse input lag den edilebilir ya da oyuna özel çok ufak-tefek bazı buglar olabiliyor)

-42c2 ve 65c2'de kullanıyorum. küçük ekrana göre yorum yapmıyorum.

-forumda istisnasız herkes uzman ve teknoloji gurusu olduğu için öyle yapıyorlar.

-sadece amd'ciler diyemeyiz; genelde hayatı boyunca 10 saniye boyunca bile dlss 3.0 denemeyenler dlss 3.0 hakkında yorum yapıyorlar ama 4xxx serisi kartı olup, her türlü upscale teknolojisine karşı olduğu için muhalefet edenler de var. Adam dlss 3.0 açacağıma 4090'ımla 40 fps'te CP2077 oynarım diyor. tercihine saygı duymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 1 Şubat 2023; 14:58:54 >
    75 derece fazla gibi kartın frekansı da düşmüş
    Benim eski kartım bile 72 70 arasıydı
    Gigabyte gaming oc 3070 kullanıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 1 Şubat 2023; 14:52:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cyberpunk 2077’ye DLSS 3.0 desteği geldi dünkü güncelleme ile. 4080 ile 4K - Sayko RT ayarlarında 50 FPS civarı alırken (DLSS: Quality’de) 100 FPS’e fırladı. 100-120 arası FPS veriyor, inanılmaz bir şey bu.

Ama niyeyse VSync ayarını disable ediyor, FPS limit açık bırakıyor. Nvidia Control Panel ile GSync ve Vsync ayarlarını ON yapınca smooth bir deneyim sunuyor. Bu ayarlar olmadan, FPS limiti salınca monitör veya TV’nizin Hz değerinin üstünde FPS gördüğünüzde ekran yırtılmaları hissediliyor. Hemen hemen her oyunumda Sync: ON yaparım.

Rekabetçilerde GSync, Gamepad oyunlarında Vsync: ON.

Kimi oyunda 30 FPS’e kilitliyorum hatta. Mesela RDR 2’yi 100 FPS görebiliyorum ama sinematik bir oyun olduğundan 30 FPS hoşuma gidiyor. God of War da öyle. Forza falan 60’a kilitliyorum mesela 120’leri görmesine rağmen.

Bu GPU ömrünü de uzatan bir şey hem. Ayrıca PSU’dan da az güç çekiyor. RDR 2 - 4K Ultra’da TUF 4080 50 derecelerde, %35 kullanımda falan geziyor. Ve fanları döndürmüyor bile sistem. Gerçekten muazzam, maşallah…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 1 Şubat 2023; 14:54:45 >

• Teşekkür.

• Vsync ayarı ile fps düşüşü çok oluyor bilindiği üzere. Gsync li monitör daha mantıklı değilmi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperMert kullanıcısına yanıt
    GSync destekli TV’den oynuyorum. Otomatik olarak o öne geçiyor zaten vsync açsam da açmasam da. Valorant, CS gibi highest FPS gerektiren oyunlar oynamıyorum

• run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Zaten sorun kasa ekran kartının hava sirkülasyonunu yapacak yeri az. Oda asus b550 anakartın pcie slotunu bir kademe aşağıya koymasından kaynaklanıyor bende b450m tuf var onu taksam kasaya sorun ortadan kalkacak ekran kartı zemin den 2 cm 2.5 cm havaya kalkacak

• Demek istedigim artık gsync destekli monitorler ile vsync nin onemi de kalmadi. Cunku cok fazla fps dusuruyor.

Birde tabiki tercih meselesi ama 30 ile 60 hatta 90 arasında ciddi bir akıcılık farkı var her ne kadar first person shooter olmasa bile hikaye tabanlı oyunlarda da düşük fps sabit olsa bile hissiyatı kötü olacaktır diye dusunuyorum

• Selam dostlar genel olarak dlss 3 güncellemesi ile çok tartışılmış. Bildiğimi ve önerileni yazıyorum.

Gsync destekli monitorler icin

1- nvidia control panelde vsync hep açık olsun. Oyunlarda kapalı olsun.

2- monitörünüzün max yenileme hızı ne ise -3 çıkarıp max refresh rate olarak güncelleyin

3- eğer! Dlss3 frame generation açacağınız bir oyun varsa bu oyun özelinde yine control panelde programa özel ayarlardan 2. Maddede yaptığımız işlemi kaldırın. Frame generation ile en sorunsuz deneyim için herhangi bir frame limit kullanılmaması gerekiyor.

4- son olarak noctua nh-d15 çoğu sıvı soğutucudan çok daha iyidir. Cpu soğutma performansı dışında NH-D15 kullanılan sistemlerin anakart VRM sıcaklıkları 7-9 derece daha düşük olur. Bu ufak detay her zaman gözden kaçar. Tabi maddiyat sorun değilse kraken 3x fanlı model vs almak CPU özelinde! Noctua oranla minimal sıcaklık değerlerinde iyileşme gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 1 Şubat 2023; 18:20:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Güzel paylaşım, elinize sağlık. Dlss 3 olmasa bile söyledikleriniz smooth ve düşük gecikmeli deneyim için şart. Rekabetçi oyunlarda fps limit kullanmıyorum tabii

Gsync varken neden Vsync’i aktif ediyoruz bende bunu anlayamıyorum,aydınlatabilirmisiniz sebebini?
    Zaten Gsync Chipli monitor almamızın sebebi Vysnc kapatıp,latency’den kurtulmak değil mi? Neden yazılımsal bir kısıtlamayı devreye sokuyoruz.Işler mi değişti bu Dlss3 ile..

Benim zamanından aklıma kalan tek şey Fast sync seçiyorduk bazı oyunlardaki sorunları çözmek için..

• Devoin kullanıcısına yanıt

Controlpanelde açılan gsync + vsync ile beraber oyunlarda kullanılan sync methodunun gsync olması zorlanıyor.

Frame Generation + nvidia control panel vsync on + g sync on

Yukarıdaki senaryoya uydugumuzda Nvidia Reflex frame oranını bizim için kitliyor. Ve tam olarak en az sorunlu kullanabileceğimiz senaryo şimdilik bu. Yarın öbür gün daha iyisi de olabilir.

Bir başka taktikte control panelde max fps i monitörün yenileme hızının yarısının biraz altına veya yarısına kitlemek. Bu da çok akışkan bir deneyim sunuyormus fakat bunu test etmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 1 Şubat 2023; 19:35:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım teşekkürler 🙏
    Deneyeceğim kesin..

Gsync ultimate (chipli) ve standart Gsync için bir ayrım yok değilmi? Bu denklem ikisi içinde geçerli dimi?

• Devoin kullanıcısına yanıt
    Bu, aynı zamanda gsync uyumlu, yani fresync monitörler için de geçerli. Dlss3 olmasa dahi, Nvidia vsync + low latency ve monitör hz değerinin -3'ü kadar fps limiti koymak çok önemli. Bunu deneyimledikten sonra fps limitsiz oyun oynamak çok garip geliyor. :)

• 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.