Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.247
Cevap
293
Favori
779.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • +1


    -4080'e 35-36k verilmez; çünkü 40'ta 4090 başlıyor.


    -bile bile cw'li kart alınmaz; çünkü hem kullanırken, hem de satarken sıkıntı olur.


    -4080 için markacılık yapmaya gerek yoktur; çünkü yeterli bütçesi olan zaten gider 4090 alır, daha da fazla bütçesi olan 50k-60k verir en iyisini alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 31 Aralık 2022; 11:49:34 >
  • https://www.hardwareluxx.de/community/threads/ada-lovelace-rtx-4xxx-coilwhine-fiep-rassel-thread.1324904/


    Global olarak en büyük CW raporlama sitesi. 4080 de cw çıkma olasılığı düşük olarak anlıyoruz

    4080 de sadece strix-tuf kırmızı

    Msi Sarı

    4090 da Suprim şov yapmış kan kırmızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli PALIT kötüleyen arkadaşın geçen gün attığı post aşağıda. Hayır bu süreçte ne değişti de tekrar başladın PCB gömmeye.



    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    Güzel veriymiş teşekkürler. Ben de çok Gaming OC bekledim ama gelmeyince Newegg'ten Katar'a MSI Gaming X Trio 4090 aldım zira yakın zamanda orada olacağım kaçırmak istemedim fiyatı. Dubai'den Gainward 4090 alacaktım fakat 34.5K'ya Amerika'dan MSI almak daha mantıklı geldi. Gainward da vize masraflarıyla vs. aynı fiyata gelecekti.


    Ayrıca Corsair PSU olan ve 600W 12VHPWR kablo arayan varsa, İngiltere'deki bir satıcıya Türkiye kargosunu açtırdım. Toplamda 16GBP'ye ülkeye yolluyorlar kargo dahil, burada ufak bir vergi öderiz. Ürünün orijinalliğini teyit ettikten sonra diğer arkadaşlar da sipariş verebilir ama site yılların sitesi, ben yine de stok sayısından ve fiyattan kıllandığım için emin konuşmuyorum.


    Corsair 600W PCIe 5.0 12VHPWR Type-4 PSU Power Cable (xcase.co.uk)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 31 Aralık 2022; 13:50:35 >




  • Blackworms kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Güzel veriymiş teşekkürler. Ben de çok Gaming OC bekledim ama gelmeyince Newegg'ten Katar'a MSI Gaming X Trio 4090 aldım zira yakın zamanda orada olacağım, kaçırmak istemedim fiyatı zira Dubai Gainward 4090 fiyatına geldi, 34.5K.NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 



    Gaming X Trio güzel kart ama Vapor Chamber yok. İlerde üzerine koyup satıp başka birşey alırsın. Bi tık sıcak çalışıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 31 Aralık 2022; 13:56:21 >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    Gaming X Trio ya da Gainward bile düşünmemin ana nedeni de benim kartı bloğa basacak olmam birkaç ay sonrasında. O sebeple üstündeki soğutma anlamsız bir konuma gelecek, o gerçekleşene kadar idare etsin istedim. Zaten her kart bir bakıma overbuilt, bazı kartlar iyice overbuilt şeklinde. Herkes istediği kartı alır ve keyfini çıkartır umuyorum ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 31 Aralık 2022; 13:58:55 >
  • Blackworms kullanıcısına yanıt

    Blok alacaksan süper tercih hocam. Tekrardan hayırlı olsun.

  • Dark matter D kullanıcısına yanıt

    Ya zaten şu olay saçmalıktan ibaret, en pahalı 4090 aorus master 56k itopyada, en ucuz 4090 ise colorful nb ex-v 42k incehesapta. Bu karşılaştırmayı tartışmaya bile gerek yok aslında alırsın colorful geçersin.


    Palit mesela 43k, Galax SG'de 43k bu sorunun cevabı ise Galax oluyor aslında. Ha 2-3k fazla verilip mesela, AMP Extreme/ Vulcan / Gaming OC almak tabiki de en mantıklısı olacak zaten benim gözümde. Zaten bunların yukarısı da coil-whine problemli oluyor.


    Şuan alınabilecek en iyi kart Palit Gamerock ve Galax SG. Şuanki fiyat ve stok durumuna göre. Bir üst kalite pcb'ye çıktığın anda 49k oluyor fiyat. (Gaming OC / Gaming X Trio). Burda da 6k vermek sırf pcb'si daha iyi diye bana da çok mantıklı gelmiyor. Neredeyse %15 bir fiyat farkı var.


    Yani 43K'dan gamerock, sg alanların bence üzüleceği hiçbir şey yok. Hem piyasadaki en ucuz 2 kart hem de pcb'si en kötü olan kartlar değil. (Trinity, Windforce, NB Ex-V daha kötüler ve daha pahalılar) Bir üst pcb kalitesi 49k dan başlıyor şuan. En üst kalitede 50k'yı deviriyorsunuz ki orda da kart coil whine yapıyor aşırı derecede.


    https://github.com/rbcet/rtx-4090-stok/blob/master/rtx-4090.json





  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

    coil whine a dan z ye ucuzdan pahalı tüm modellerde var.Tamamiyle şans işi aldığın kartta ne kadar yoğun çıkacağı.Şu anda 4080 strix fiyatına 4090 alınabiliyor şaka ama gerçek.4090 dediğimde gayet sağlam özel soğutmalı model.

  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

    Size çok enteresan bir şey söyleyeyim hocam. Hani diyoruz ya tüm konuştuğumuz bu durumlar subjektif diye. Sırf merakımdan 2 gün önce satın aldığım Suprim X 4090 modelinde zerre CW yok mesela. Üstelik sonuçlara baktığımızda 19 karttan 18 inde CW olduğu belirtilmiş olmasına rağmen.


    Bu durum elbette hiçbir şeyi değiştirmez, çünkü benim yaşadığım %3-5’e tekabül eden bir durum. Bunu ayırt edebileceğimiz herhangi bir revizyon veya seri kodu da yok maalesef. Tamamen şansa kalmış bir durum.


    Şu an CW olmadığı konusunda kendi testlerimle de emin olduğum Zotac AmP Ext ve Colorful Vulcan modelleri dışında diğer tüm kartlar için bu şans durumu söz konusu. Ancak Zotac’daki fanların üstündeki pulların yapısı nedeniyle meydana gelen titreşim sesi bir diğer sorun sayılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Evet bendeki zotac’ın tek sıkıntısı bu mesela, Tuf ise dayanılmayacak bir whine’a sahipti. Zotac da %30 fan sesinde ıslık sesi çıkartıyor çok az, custom fan curve ile %38 e geliyor sıfır ses. Benim 3. kartım oldu bu artık sonunda memnunum. Coil whine’ın çözümü yok maalesef çünkü.

    Belki stok bol olsa ve satıcı da amazon olsa sizin girdiğiniz %3lük dilimi de kovalayabilirdim ama en son yeter dedim, uğraştığınıza bile değmiyor çünkü satıcılarla/teknik servislerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 31 Aralık 2022; 14:37:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

    Bunu fanların üzerindeki pulları sökerek çözmüşler. Çok büyük bir kalite hatası, ancak bu pullar fanlara yapıştırılmış. Eğer çok rahatsız ediyorsa bu şekilde sorun çözülebilir, lakin satarken ciddi bir sorun da oluşturacaktır.


    Açıkçası ürünü devredebileceğim başka bir arkadaşım olduğundan çok da riske girmeden denemiş oldum. Aksi halde servisle ve satıcı ile uğraşmak tam bir çile olabilirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 31 Aralık 2022; 14:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Videosu vb. var mı hocam bu işlemin? Benim sistem iyice tamam oldu bunun üstüne custom loop’a geçerim diyordum zaten. Garanti de 2 sene olduğu için çok da sıkıntı yaratmaz gibi geldi. Zaten satma sebebim 5090’a geçmek olur onun da minimum 2 senesi var. En kötü garanti bitince noctua yapıştırılır heatsink üstüne zaten 😃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.