Şimdi Ara

NVIDIA'dan tarihi pazar payı % 82 !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Harici GPU pazarında uzun süredir liderliğini sürdüren NVIDIA en son ölçülen pazar paylarıyla 2015'in ilk çeyreğinde %77 lik bir pazar payına sahipti. Yeni gelen bilgiler ise geride kalan 2015'in ikinci çeyreğinde NVIDIA'nın pazar payını %82 ye çıkardığını gösteriyor.

Ki bu değerler geçen çeyrekte olduğu gibi bir rekoru daha gösteriyor

Anlaşılan o ki AMD nin son Fury X ve R9 300 serisi hamleleri işe yaramamış , ayrıca AMD nin hisse değerleri de düşmeye devam ediyor

AMD nin şu an ki firma değeri 1.4 milyar dolara gerilemiş durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 19 Ağustos 2015; 15:05:50 >

• He reklam kokan hareket he. Altında eşşek kadar "Mercury Research" yazıyor. Adam %82 pazar payına ulaşmış, bunu tabi söyler. Intel işlemci tarafında bile bu pazar payına sahip mi bilemiyorum. Ama Amd'nin işlemciden sonra ekran kartı işinde de batırdığı iyice ortaya çıktı. Pascal'dan sonra ortada Amd falan kalmayacak gibi. Geçen gün bir haber vardı, tüm gpu pazar paylarının yazıldı. Amd'nin orda da çok feci şekilde gerilediği görülüyordu. Dahili gpu pazarında bulunmayan Nvidia, Amd'nin önünde görünüyor. Halbuki dahili gpu çok daha yüksek adetlere ulaşır. Buna rağmen Amd Nvidia'nın gerisinde ise, harici gpuda durumun bu olması garip değildi. Bu sonucun bugün yarın açıklanacağı belliydi. Amd'nin önümüzdeki 2-3 çeyreklik dönemde çok fazla model çıkarmayacağı da bilindiğinden tablo pek değişmez gibi. Sonrasında da 16nm gpuların rekabeti başlayacak. Nvidia esas olarak oraya hazırlandığı için orda da Amd durumu toparlar demek zor. Amd ve belki de bizler için olabilecek en iyi şey, Nvidia'nın biraz tökezlemesi olacak galiba.

Edit: Fiyatlar, üretici bazında uçuk falan değil. O bizim ülkeyle alakalı bir durum. Verginin vergisinin vergisini alan bir ülke dolar da 3 liraya yanaşınca, her şey ateş pahası oldu. Zamanında 230-240 dolara 400-450 lira olarak aldığımız 460'ların bugün kaç lira olacağını buyrun hesaplayın.
  • Dahada fiyatlar düşmez. nvidia tekeli oluşmak üzere.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Tamda bununla ilgili mesaj atmak üzereydim , şu NVIDIA tekel olacak saçmalığını bir kenara bırakmak lazım adamlar zaten tekel oluşturabilecek yüzdeye sahipler. AMD karşı tarafa rakip ürün sürdükçe NVIDIA aynı fiyatlandırmasına ve rekabetine devam edecektir

AMD nin yüzdeleri % 5 in altına düşmedikçe ise bu şekilde rekabet devam edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 19 Ağustos 2015; 15:22:18 >
  • Yıllardır piyasada tutunmanı sağlayan "uygun fiyat" politikasını da terk edersen böyle olur işte AMD.
    Kendi düşen ağlamaz.
  • Mutlu musunuz nvidia fanboylar ?

• Donanım dünyasını takip eden insanların çoğu salak değil. Aynı mimariyi ısıtıp ısıtıp tekrar masaya koyarsan olacağı budur. 7870-r9 270-r9 270x- r9 370 hepsi hemen hemen aynı kartlar hemen hemen değil birebir aynı kartlar. HD7000 serisi sahibi olan hiç boşuna masraf yapıp geçmese de olur. Kazancı max 5-10 fps olacaktır.
  • GG AMD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her zaman ki gibi muhalefetim her zaman ki zayıfın yanındayım ☺☺☺ bu arada bana kalırsa nvidianın bu kadar pazar payı yapmasında ki sebep 970 le fiyat olarak her kesimden ulaşılabilir olması çıkıpda demeyin türkiyede ucuz mu diye dünya çapında bahsediyorum arkadaşlar ama evet türkiyede hala pahalı size katılıyorum

• amd tek iyi yapabildiği uygun fiyatındanda vazgeçti olan oldu
    2017 de nvidia tekel olur o zamanın eskimiş zamanı geçmiş 970 ini 3000 tl den alırız
  • Bunu davul zurnayla duyuracak kadar ne hissettin anlamadim. Son kullanici icin olumsuz bir tablo bu.

Bence nvidia rekor kiriyordan ziyade insanlar icin ifade eden kısmı amd kan kaybediyor olarak görülmeli. Gtx 460i 320 e aldığım zamana bakiyorum simdi orta seviye kart 800 liradan basliyor dolar %250 zamlanmadigina göre fiyat kirilacak bir unsur yok taraflar icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Bunu davul zurnayla duyuracak kadar ne hissettin anlamadim. Son kullanici icin olumsuz bir tablo bu.

Bence nvidia rekor kiriyordan ziyade insanlar icin ifade eden kısmı amd kan kaybediyor olarak görülmeli. Gtx 460i 320 e aldığım zamana bakiyorum simdi orta seviye kart 800 liradan basliyor dolar %250 zamlanmadigina göre fiyat kirilacak bir unsur yok taraflar icin

Bu duyurulmayacak ne duyurulacak? 5 karttan 4 ü Nvidia tarafından satılıyorsa elbette bu duyurulur. Size göre AMD karşıtı herhangi bir söylem taşlanmayı gerektiriyor. Kabullenin arkadaşım Aynı veya yakın performansta insanlar Nvidia tercih ediyor. Bunu oturup düşünmek lazım.

Mesela ben R290x aldım ama aldığımda Nvidia denk gelse şüphesiz Nvidia alırdım. Çünkü AMD nin kartın yanında bana sunduğu en ufak bir ekstra yok. Adamların tek yaptığı Nvidia ya laf sokmak. Hele geçen haftalar Gameworks le ilgili saçmaladıkları şeyler şaka gibiydi.

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Legastenik...

• Niye son kullanıcı için olumsuz tablo olsun ?Sorumlusu nvidia değil ki amd'nin ta kendisi.Bu tabloyu kendisi yaratıyor.4 nesil aynı kartı ısıtıp sükse yaratsın diye suruyosun piyasaya.Nvidianın aynı ayarda bir kartıyla yarışması için iki seçeneği var başka yolu yok.Ya fiyatını dusuk tutacak ki yerine tercih edilsin.Ya 3-5 fps değilde ustunde bir performans sunacak ki yine yerine tercih edilsin.İkisini de yapmadığı için böyle tablolarla karşılaşması normal.Adamların sitesine girince bile en basitinden çıldırıyorum.Örneğin 270 270x 280 280x hepsini yan yana yazmış ismini karman çorman.Böyle rezil bir site tasarımı olamaz.
  • quote:

Bunu davul zurnayla duyuracak kadar ne hissettin anlamadim. Son kullanici icin olumsuz bir tablo bu.

Senin aldığın fiyata göre mi analiz yapacağız nasıl mantık bu?

GTX 960 200$'dan çıkışını yaptı.
    Ucuz dediğin 460 hangi fiyattan çıktı acaba? 120$? 150$?
    Bilemedin, 220$ idi. Kendisi 960'tan bile pahalı yani. (http://www.anandtech.com/show/3809/nvidias-geforce-gtx-460-the-200-king )

• Hd 7xxx serisinden beri mimari değişmedi aynı kartları o.c yapıp paketliyorlar
    Fiyatlar da eskisi kadar cazip olmayınca durum böyle oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Legastenik...

Ne oldu kuşum algı sınırlarını zorlayan gerçekleri yazdığımda algıların kapandı ve kendini Legastenik olarak mı tanımladın? Yoksa yazdıklarıma verecek herhangi mantıklı bir cevap bulamayıp saçmalamayı mı seçtin?
  • Amd bunu sonuna kadar haketti.7000 serisiyle guzel cikis sagladi sonrasi vahim tablo.5 kisiden 4 u dogru tercih yapiyor kalan 1 ide amd fanboyu iste :))

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Baktim aynen fiyat bandi ayni hemen hemen fark devasa. Ureticilere suc bulmam gereksizmis. Ulkedeki fiyat politikasi sandığımdan da vahimmis. Neyse 2. Ele devam.

• Amd nin bu saatten sonra yapması gereken tek şey, Nvidia dan daha hızlı, aynı zamanda daha ucuz kart çıkartması gerekir.kısaca daha çok çalışması gerek

• GTX 260 , GTX 460 zamanında millet yeni ekran kartını iki veya üç nesil sonra değiştirirdi. Şimdi millet bende dahil GTX 780 yok pahasına elden çıkarıp GTX 980 veya GTX 980 Ti geçmek için yol arıyor. Birazda kabahat, yeni nesil adı altındaki oyunlarda da sorunlu çıkmadılar mı ? Bakın Witcher 3 , Batman Arkham Knight, örnek 2014'e hatta 2013 de çıkan oyunlara kadar gidebilir. Zaten Nvidia kendini tekel gibi görmeye kalkarsa alternatifi Konsollar sırada bekliyor. Düşünüyorum 3000 TL ye ekran kartı mı ? PS4 ve Xboxone mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 19 Ağustos 2015; 18:33:19 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.