Şimdi Ara

Nvidia'dan 2000$'lık ekran kartı; Quadro FX 4800 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bari bunun soğutma çözümü farklı olsaydı ...
  • pahalı diyen arkadaşlar bu kartlar profesyonel işi kartlar tasarım işleri ile uğraşanlar kullanırlar bunu alan adam için 2000 dolar bi hiçtir çünkü yaptığı bir işte bunun kat kat fazlasını alır
  • Normal fiyat iyi soğutma bence.

Bu aradada forudma Ati manyaklığı almış başını gitmiş.Madem nvidia ya bu kadar gıcıksınız alternatif sunun o zaman workstation kartlar için.Workstation kart üretemeyen sürekli programlarda sorunlar yaşayan (driver konusuna hiç girmiyorum) FireGL den neden bahsetmiyorsunuz hep kendi hesapları doğrultusunda yontuyorsunuz.

Ucuz kart performanslı kart deyip deyip duruyorlar.FireGL neden satılmıyor o zaman o kadar uygun FireGL kartlar var ama programlarda sürekli hatalar veriyorlar.Kaldiki Ati oyunlar için yaptığı HD serisi kartlarda bile yer yer sorunalr var workstationda bu iyice bollaşıyor.

Ati böyle yaptığı sürece politikasını böyle devam ettirdiği sürece biz daha çok kazık yeriz nvidia dan.Evet pahalı ama iş yapacak adam almak zorunda,varmı alternatifi söyleyin o zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaveJones

bu ekran kartına bu kadar para değermi

bu kartla oyun oynamayacaksın heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: huzeyfe

Normal fiyat iyi soğutma bence.

Bu aradada forudma Ati manyaklığı almış başını gitmiş.Madem nvidia ya bu kadar gıcıksınız alternatif sunun o zaman workstation kartlar için.Workstation kart üretemeyen sürekli programlarda sorunlar yaşayan (driver konusuna hiç girmiyorum) FireGL den neden bahsetmiyorsunuz hep kendi hesapları doğrultusunda yontuyorsunuz.

Ucuz kart performanslı kart deyip deyip duruyorlar.FireGL neden satılmıyor o zaman o kadar uygun FireGL kartlar var ama programlarda sürekli hatalar veriyorlar.Kaldiki Ati oyunlar için yaptığı HD serisi kartlarda bile yer yer sorunalr var workstationda bu iyice bollaşıyor.

Ati böyle yaptığı sürece politikasını böyle devam ettirdiği sürece biz daha çok kazık yeriz nvidia dan.Evet pahalı ama iş yapacak adam almak zorunda,varmı alternatifi söyleyin o zaman.

özellikle ağır 3d tasarım programlarda linux işletim sistemleri tercih edilir. tabiki linux sürümü varsa.

neden derseniz linux işletim sistemi windowsa göre daha stabil daha hızlı ve daha az sistem kaynakları tüketimi ve tabiki ücretsiz olması.

Ati kartların genelinde özellikle OpenGL arabirimi kullanan programlarda tutarsızlık ve driver problemleri mevcuttu. şimdiki yeni nesil kartlarda bu değiştimi bilmiyorum.

Linux ta ise ati driverlar yine sorunlu. bence ati firması donanım olarak iyi ama drivers sorunları nedeniyle pek başarılı olamadı.

Nvidia Linux ve Opengl de daha başarılı ati ye gör.

• soğutma sistemlerinde devrim şart.
    ne kadar kaba bir kart öküz gibi
  • Tek slotmu yapsınlar abi koca karta.hiçbişey bulamadınız soğutucuya taktınız.tek slot olsun 80 derece bizim olsun o zaman..
  • beceriksizler kafa basmıyor demekki yapamadılar hala
    hayvan gibi soğutucular kullanıyorlar çift slot heba oluyor harcadıkları enerjide cabası.
  • o ne lan

ya çok basit bir tasarım olmuş nvidia dan beklemezdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

beceriksizler kafa basmıyor demekki yapamadılar hala
    hayvan gibi soğutucular kullanıyorlar çift slot heba oluyor harcadıkları enerjide cabası.

peh peh peh harcanıyorsun buralarda

sama saçma konusmussun zaten..

Harcadığı enerji 9800gtxden bile az be

Sogutucular taş gibi sogutuyor..Sor bakalım gtx260 ve gtx280 sahiplerine nasıl soguttuunu ...Adamın asabını bozuyosun gece gece
  • gereksiz para tuzagı bence
  • Çakma Lamborghini yolda ehh:) Tasarımını yesinler Nvidia Çek 1.5 yoğurtlu olsun

FX-57 hocam bu arada bunların 216 sı çıkmıcakmı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 5 Aralık 2008; 1:17:57 >
  • sen kimsin be
    istediğim gibi konuşurum senden mi soruluyor buraları
    dünyanın parasını istiyorlar istediğim gibi eleştiririm
    nvidianın yalakalığını başka yerde yap.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

peh peh peh harcanıyorsun buralarda

sama saçma konusmussun zaten..

Harcadığı enerji 9800gtxden bile az be

Sogutucular taş gibi sogutuyor..Sor bakalım gtx260 ve gtx280 sahiplerine nasıl soguttuunu ...Adamın asabını bozuyosun gece gece

• Bağzı Arkadaşlar okadar gereksiz yorum yapıyolar ki inanmıyorum sizlere gerçekten hiç yüzünden bir birinizi kırıyosunuz

bu kartı zaten normal kulanıcılar almaz profosyonel olan 3d grafik tasarımcıları için üretilmiş üst düzey kart saçma yorumlar yaparak haber'in konusunun dışına çıkartmayın lütfen

ayrıca Haber için teşekkürler
  • Hayatları boyunca mimari çizim yapmamış, render almamış adamların bu profesyonel kartlar için söyledkleri "gereksiz pahalı, yok soğutucusu iyi değil" gibi yorumlarını okuyunca bazen hayret ediyorum. Forum seviyesi son zamanlarda ne kadar da düşmüş. Ama durun beterin beteri var, en azından "2000$ para verdik Crysis'te sürünüyor" gibi bir mesaja rastlamadım henüz, inşallah da rastlamam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Hayatları boyunca mimari çizim yapmamış, render almamış adamların bu profesyonel kartlar için söyledkleri "gereksiz pahalı, yok soğutucusu iyi değil" gibi yorumlarını okuyunca bazen hayret ediyorum. Forum seviyesi son zamanlarda ne kadar da düşmüş. Ama durun beterin beteri var, en azından "2000$ para verdik Crysis'te sürünüyor" gibi bir mesaja rastlamadım henüz, inşallah da rastlamam.

Aynen katılıyorum arkadaşım sana.Bilip bilmeden konuya vakıf olmadan burda yazılar yazıyorlar.Ve eleştirilerindeki yanlışları söyleyince, sanane istediğim gibi konuşurum diyor.

Daha önce yazdığım yazıya hiç cevap veren yok yine hatırlatmak mabında yazıyorum.

***Bu aradada forudma Ati manyaklığı almış başını gitmiş.Madem nvidia ya bu kadar gıcıksınız alternatif sunun o zaman workstation kartlar için.Workstation kart üretemeyen sürekli programlarda sorunlar yaşayan (driver konusuna hiç girmiyorum) FireGL den neden bahsetmiyorsunuz hep kendi hesapları doğrultusunda yontuyorsunuz.

• Bu kart çocuk oyunları için değil elmayla armudu karıştırmayın fakat 2000 usd vermek yerine

yurtdışından 500-600 euroya Quadro FX3700 almak daha mantıklı

şuan türkiyede Quadro FX3700 modeli 1100 usd satılıyor

Quadro FX 4800 yeni bir kart değil yurt dışında Quadro FX 5800 ve bir üst modelide çıkmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 5 Aralık 2008; 11:51:46 >
  • quote:

***Bu aradada forudma Ati manyaklığı almış başını gitmiş.Madem nvidia ya bu kadar gıcıksınız alternatif sunun o zaman workstation kartlar için.Workstation kart üretemeyen sürekli programlarda sorunlar yaşayan (driver konusuna hiç girmiyorum) FireGL den neden bahsetmiyorsunuz hep kendi hesapları doğrultusunda yontuyorsunuz.

Bu konuda sana katılmıyorum. 1-2 sene önce şirketimize 2 adet Ati FireGL 7300 ekran kartı aldık, programlar olsun, sürücü olsun tek sorun yaşamadık. Ayrıca FireGL'in satılmadığını nereden çıkardınız onu da anlayamadım?

• Benim çevremdeki tüm mimari 3d çizimci ve render işleri ile uğraşan herkeste bende olduğum gibi Nvidia var.Ben almandan önce danıştığım her arkadaş sakın FireGL e bulaşma dediler alanların hepsi pişman olmuş.Bende o yüzden QuadroFX 3400 aldım.Ben aldığımda FireGL 7300 yada QuadroFX 3400 alacaktım ikside çıkma fiyatı olarak aynı fiyatlardaydılar hatta tam bilmiyorum ama FireGL 7300 QuadroFX 3400 den özellikler olarak daha iyiydi ama ben uyumsuzluk yaşamamak için QuadroFX aldım.Sorduğum birkaç kişi değil birkaç arkadaş değil onuda belirteyim.

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

quote:

Bu konuda sana katılmıyorum. 1-2 sene önce şirketimize 2 adet Ati FireGL 7300 ekran kartı aldık, programlar olsun, sürücü olsun tek sorun yaşamadık. Ayrıca FireGL'in satılmadığını nereden çıkardınız onu da anlayamadım?

• quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı
    Quadro FX 4800 yeni bir kart değil yurt dışında Quadro FX 5800 ve bir üst modelide çıkmıştır

Yanlışınız var önce Quadro FX5800 4GB modeli çıktı şimdi onun biraz kırpılmış bir modeli olan FX4800 çıkıyor. Zaten normal ekran kartlarında da bu böyledir önce en high-end modeller çıkar, almak isteyen alır, ardından daha makul fiyatlı modeller aynı bantaki high-end ürünlerin bazı özellikleri kırpılarak ve daha az bellek eklenerek piyasaya sürülür.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.