Şimdi Ara

Nvidia. Da neden renkler soluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
6.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu nvidia da renkler ati ye göre neden soft. Ps3 tede Pc de de aynı. Renk canlılığı ise xbox ta ve Ati kartlarda daha canlı nvidia da mı problem ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zülkif gonzo -- 17 Mayıs 2013; 12:22:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu ben yıllar yıllar evvel söylemiştim bir konuda kendi açtığım konuda.

nVidia panel den ayarlanıyormuş o öyle diyorlardı.

Konsoldaki farkı da görmüşsünüz, konsoldakini ayarlama şansı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zülkif gonzo

Arkadaşlar bu nvidia da renkler ati ye göre neden soft. Ps3 tede Pc de de aynı. Renk canlılığı ise xbox ta ve Ati kartlarda daha canlı nvidia da mı problem ??

Default halde oldugu icin durum oyle , tv de kendiniz ayarlayabilmeniz icin Ps3 te de default halde. Pc de ise NVIDIA denetim masasindan rahatlikla ayarlanabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bunu ben yıllar yıllar evvel söylemiştim bir konuda kendi açtığım konuda.

Bi süre sonra da aynı görüntüyü de vermiyo iğrenç bi softluğa dönüşüyor. Mesela Diablo Ati kartta. Mükemmel. Aynı mekan nvidia soft soluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zülkif gonzo -- 17 Mayıs 2013; 12:31:33 >
  • ATi 3xxx - 4xxx serisinde fark bariz belli oluyordu, şimdi farkın kalmadığı söyleniyor.
  • Kendimizi kandırmayalım ne Tv'si ne defult u

• kullandığınız monitörde etkendir.
    ayrıca ben tam tersını düşünüyorum.
    nvdia kartlarda bence renkler daha canlı. yada benim gözüme öyle geldi. gördüğüm monitörde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 17 Mayıs 2013; 13:07:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karta alakası yok. yönetim panelinden ayarlıcaksınız
  • Panelden değerleri sırasıyla 40 50 60 olarak yapın ve dv 70 olursa gayet canlı renklere sahip olabilirsiniz.

• bana da amd'nin renkleri biraz daha canlı geliyor ama çok dikkatli bakmadan farkı görmek zor.
  • quote:

Kendimizi kandırmayalım ne Tv'si ne defult u

Ne kendini kandirmasi kardesim base color oldugu icin oyle , NVIDIA denetim masasindan digital vibrance i artirin ortada solukluk kaliyor mu gorun , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin

• quote:

quote:

Bi süre sonra da aynı görüntüyü de vermiyo iğrenç bi softluğa dönüşüyor. Mesela Diablo Ati kartta. Mükemmel. Aynı mekan nvidia soft soluk

Ayni zamanda dijital parlaklik ayari uzun sure ATI AMD de yoktu , renk ayarini istedigi gibi yapamayan fanlarin baskisiyla zorla geldi gecen yil driverlara , NVIDIA da ise FX 5000 serisinden beri mevcut ps3 te ise tv den renk ayarini ayarlayin cok mu zor

• Eskiden beri bu var nvidiada görüntü daha keskin amd de renkler daha canlıdır
  • amd den nvidia ya geçiş yaptım.dün kartı takıp bf3 oynarken bi garipsedim dedim bir şey değişik, bu konuyu görünce isabet oldu renkmiş evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

Ayni zamanda dijital parlaklik ayari uzun sure ATI AMD de yoktu , renk ayarini istedigi gibi yapamayan fanlarin baskisiyla zorla geldi gecen yil driverlara , NVIDIA da ise FX 5000 serisinden beri mevcut ps3 te ise tv den renk ayarini ayarlayin cok mu zor

hocam yok vallahi etki etmiyor monitörden kaynaklı herhalde gözümü çok ağrıtıyor değiştireceğim en sonunda şu lanet monitörü 17 inç kullanıyordum böyle bir sorun yoktu gözlerimi çok yoruyor. birde gözlük kullanıyorum numaralarım biraz büyük herhalde en sonunda düzelttireceğim başım ağrıyor flim felan izliyemiyorum

• quote:

Arkadaşlar bu nvidia da renkler ati ye göre neden soft. Ps3 tede Pc de de aynı. Renk canlılığı ise xbox ta ve Ati kartlarda daha canlı nvidia da mı problem ??

şimdi kontrol ettim dediğiniz gbi renk solgun ama nvida kontrol panelde-masaüstü renk ayarları-dijital renk formatını RGBden YcBcr444 e çevirdiğim zaman renkler çok canlı oluyor. hdmi kablo kullanıca amd catalysttede renk ayarı benm YcBcr444 deydi.
    filmleri izlerken renkler daha güzel oldu oyunu da şimdi deniyeceğim. ama normal kullanımda gözü yorabilir.

Ekleme: Bf3teyim renk konusunda arada dağlar. 2si arasında switch yapınca çok belirgin.

bu da ekşi den bir alıntı;

hdmi

nvidia'anın bazı kartlarında siyah tonlarının gri gibi göründüğü interface. yeni aldıgınız hdmi bağlantılı monitörde siyahlar gri gibiyse suçu hemen monitöre atmayınız. anlatıldıgına göre nvidia kartlarda bir süredir gözlemlenen bir sorunmuş bu.

ben çözümü rgb'den ycbcr444'e geçerek buldum nvidia settings'ten; renkler canlandı, siyahlar siyaha benzedi. ancak bu yöntemin renk aralıgını kısıtladıgı söylenmekte. asıl çözüm için bir takım toollar var ama denemeye üşendim.

(bkz: use at your own risk)
    16.04.2013 23:44 ~ 23:45 milistroke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 17 Mayıs 2013; 18:40:17 >

• "Digital Vibrance" ayarı var orda. Default hali %50'dir; 55-60 gibi birşeye ayarlayın tamamdır... ATI'den daha canlı renk bile alırsınız.
  • renkler soluk moluk değil.. nv panel deki renk ayarlarıylada kalibrasyonda expert değilseniz default bırakın..

edit: renkler defaultta olması gerektiğ igibidir.. eğer ayar değiştirirseniz biinki "yapmacık" olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Mayıs 2013; 18:47:08 >
  • Nvidia dan amd yada tam tersi geçiş yapanlar bu hemen farkedecektir zaten idda konusuda değil eskiden beri bilinen bir durum
  • Edit , Cevap Yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKLER -- 17 Mayıs 2013; 19:30:44 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.