Şimdi Ara

Nvidia çıldırtan nv4_disp.dll hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda başlayan bir sorun. Oyundayken birden donuyor. Alt + tab yapınca hata mesajını gördüm.
    Öncelikle yeni driveri yüklemek için eskiyi kaldırıp sistemi resetledim ve yeni driver yükledim. Bir süre sonra bu hatayla karşılaştım. Ardından beta olan şu anki driveri de denedim. Onda da sorun aynı.
    Call of Duty ve Borderlands oynarken farkettim. Oyunları bazen 1 saat normal oynuyorum bazen 10 dk. Fakat bir süre sonra patlıyor. Daha önce hiç karşılaşmamıştım. Call of Duty'de alt tab yanıca hata mesajını görüyorum. Oyunu görev yöneticisinden kapatında sistem tamamen kilitleniyor.
    Borderlands'da ise oyunun renkleri birbirine giriyor çok tuhaf bir görüntü oluşuyor. Oyun takılıp kalıyor. Oyunu taskbardan kapatınca sistem normale dönüyor. Ancak sistemi resetlemeden oyun oynayamıyorum. Hata mesajı aşağıdaki resimde...

Windows Xp Pro
    Core2 Quad q6600
    Nvidia 8600gts
    4gbram twinmos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys64738 -- 18 Kasım 2009; 18:58:47 >

• aynısı benım basımada geldı dostum sen bı cozum bulabıldınmı
  • Driver Güncellemyi denediniz mi ?
    Bence ;
    -format at
    -En güncel driveri kur
  • drıver guncelledım dostum bı cozum olmadı,sabahtan berı arastırıyorum formatla cozende olmamıs,bende cıldırcam sonunda
  • Yeni driver denedim, eski driver denedim. Bios update yaptım olmadı. Biosu eskiye döndürdüm yine acaba diye yine olmadı. Ram'lar den olabileceğiyle ilgili bir kaç bilgiye ulaştım. Ram leri tek tek 3 farklı program ve yöntemle test ettim ramlerde problem yok. En son Windows 7 de oynamaya başladım oyunları. Windows 7'de problemsiz çalışıyor. Ancak Xp de çözemedim gitti...
  • formatta cozum olmuyo sanırım,gercekten degısık bı sorun bu ya,bende sanırım wın7 ye gecıs yapıcam sonunda...
  • Yazılımsal olarak çözüm bulamadıysanız, kartın gpu sıcaklığını ölçün. Riva tuner HW monitor ile XP'de eş zamanlı olarak oyun içinde kartın gpu sıcaklığını izleyebilirsiniz. Fazla ısındığı için kart kendini korumak amaçlı saat hızlarını düşürüyor ve buna bağlı olarak sorun oluşuyor olabilir.

Buarada kullandığınız XP'de de sorun olabilir. MX 440 kartım ile uzunca bir süre aynı sorunu yaşamıştım. Kullandığım Windows XP'yi değiştirince sorun çözülmüştü. Gerçi o sırada birçok farklı şey denemiştim. Yine de XP'de sorun yaşıyorsanız, kullandığınız XP'den kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ntoskrnl.exe mavi ekran hatası
    5 yıl önce açıldı
    Fltmgr.sys Mavi Ekran Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FX5200 ve Win7 ile aynı sorunu alıyordum zamanında

Bu arada,ATI VPU recovery olayı Nvidia'da yok diyenler vardı forumda, öyle bir şey olmadığının kanıtı yukarıda.

Formatla çözülmediyse büyük ihtimalle donanımsaldır.@Mamad'a katılıyorum ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 22 Kasım 2009; 22:19:16 >
  • daha formatı atmadım ben fakat konuyu arastırdıgımda ve sys64738 arkadasımızda xpde sorunu cozememıs ben yınede formatı atıp deıcem,sıcaklık olayına gelınce ondan oldugun sanmıorum cunku sıcaklık artısı gozlemlemedım hıc,donanımsal oldugunuda dusunmuorum cunku oyun oynamadıgım surece sorun yok,3-4 saat acık kaldı bılgısayar fakat sorun yok,umarım xpyı formatlayınca sorun cozulur,olmadı wın 7 denıcem en olmadı ekran kartını baska bılgısayarda denıcem...
  • aynı hata bende de çıkmıştı,sıfır bilgisayarda,ek olarak,görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu hatasıda vardı,kartım gtx275 sonra servis anakart ve ekran kartını değiştirdi.tam bir baş belası bu tipik hatalar..
  • Valla Nvidia ile ilk driver sorununu sondan bir önceki 191.07 ile yaşadım. Makine açılışlarda win7 ekranı gelmeden önce random olarak çökebiliyordu mavi ekranla, ve sürücü dosyası nedeniyle oluyordu. 4 gün önce çıkan 195.küsüre geçtim (beta olan deil) ve sorun çözüldü. 191.07'ye denk geldiysen olmuş olabilir. Ama forumlarda benden başka sorun yaşayan pek kişi de görmedim.
  • dun gece yıne baktım nete 2 kısı ramlarını degıstırdıgını ve sorunlarını hallettıklerını soylemıs,kı zaten ben eskı 180 kusur bır surucuyle bu sorunu yasamaya basladım,sımdı ramlerı test edıcem tek tek,bakalım sonuca
  • Ben dün aşağı yukarı bir 5-6 saat Windows 7'de oyun oynadım. Hiç problem yaşamadım. Şayet ramlerde bir problem olsaydı windows 7 de de olurdu diye düşünüyorum. Sorun XP'de de olabilir denildiği gibi.

Ben ramleri denemiştim sorunsuz görünüyordu ancak Cempnr'ın test sonuçlarını da merakla bekliyorum fikir vermesi açısından.
  • evet ramları denedım,ıkısıde sorunsuz,sımdı gusel bı kasa temızlıgı yapıp formatı atıcam bakalım sorun hallolcakmı!!
  • Anakartiniz nforce chipsetli ise problem oradan kaynaklanabilir.

bende yasadim benzer problemler steamde nvloopfix diye bir yama var onu bir deneyin once bende ise yaramadi ama isine yarayan kullanicilar olmus , sorun kesinlikle ekran kartindan degil , sorun yasadigim sistemde kullandigim ekran kartim su an intel chipsetli sistemde sorunsuz calisiyor.
  • formatı attım tv kartı drıverı harıc butun drıverları kurdum,en son nvıdıa drıverını kurdum ve nba2k10 da yaklasık yarım saat mac yaptım herhangı bır sorun cıkmadı,yaptıgım seyler ıse ramların yerını degıstırmek,ekran kartının kompresor(yanlıs yazmıs olabılırım) ıle her noktasını temızlemek ve format atmak,sımdı mw2 yı yukluyorum bırde onda denıcem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcemm -- 23 Kasım 2009; 18:21:03 >
  • evet arkadaslar sorunu cozdum,mw2 yı yukledıkten sonra tekrar aynı hatayı aldım,bende daha sonra uydu kartının yerını degıstırdım ve bır daha hata almadım,yaklasık 2 saat cod oynadım,sorun uydu kartından kaynaklanıyodu,ama nedenını bılemıorum,bır sekılde ekran kartıyla cakısıodu
  • Enteresan valla. 1 hafta gözlemle bakalım sonuç ne olacak.
  • su ana kadar bır sorun cıkmadı,cıkmaz umarımda ama ne olur ne olmaz sıstem hala acıkta oyle takılıyorum,tetıkteyım yanı
  • arkadaşlar aynı hata ben de var 3 gündür uğraşıyorum her şeyi denedim çözüm yok ekran 2d görüntüleri (normal windows, internet ve video da) sorunsuz çalıştırıyor ama en basit 3d (herhangi bir oyun vs) de anında renkler birbirine karşıyor ve bilgisayar kilitleniyor bazen normal windows ekranında da yazılar kargacık burgacık oluyor. yabancı forumlar dahil 3 gündür arayış içindeyim. bu sorunu yaşayıp en az 7-8 farklı yolla çözen olduğunu öğrendim hepsini denedim nafile. denediklerim;

-ekran kartının sürücüsünü güncelledim
    -format attım
    -kasayı açıp içini temizledim toz kalmadı şu anda
    -ekran kartını söküp yeniden taktım
    -ramleri tek tek denedim
    -bilgisayardaki donanımı test bi yazılımla cpu, ram , hdd ler test ettim hata bulamadı
    -tv kartı vardı belki çakışıyordur diye onu da çıkardım
    -nv4loop fix isimli bir dosya buldum onu denedim

sonuç hala aynı, tüm bunların üzerine tavsiyede bulunabilecek birisi var mı?

sistem winxp sp2, core2 duo 2,33 4x1 gb ram, 320 samsung hdd, zotac nvidia 8800 gt

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.