Yeni HDD'den gelen ses
Merhaba WD Blue serisi 2tb 7200rpm bir disk aldım. HDD yi sisteme internal takınca belli periyodda takriben 3sn de bir cik gibi tiz bir ses geliyor. Fakat HDD yi alıp lapot'a HDD Dock Station yolu ile usb 3.0 dan bağlayınca o ses olmuyor.
Bir öneriniz var mıdır bu konuda?
Herkese merhaba,
Asus z97P anakartım var, işlemcim ise QuadCore Intel Core i5-4690K, 3700 MHz. Herşeyi yenileyip çok fazla masrafa girmeden bir ekran kartı ile sistemi canlandırayım diye düşündüm. Almayı düşündüğüm kart ise "Zotac NVIDIA GeForce RTX 3050 Twin Edge ZT-A30500E-10M 8 GB GDDR6 128 Bit". Kart PCI-E 4.0 girişi. Anakart ise PCI-E 2.0 ve 3.0 desteği var.
Merak ettiğim sorunsuz çalışır mı? Çalışırsa yaşatacağı performans kaybı çok olur mu?
Teşekkürler...
Bu kartı almak istiyorum. Türkiye'ye göre daha ucuza geliyor. Kargo dahil 3700tl. Amazon Japonya'dan gelecek. Arkadaşım buradan alıyorlar dedi ama tecrübesi olan arkadaşlardan da fikir almak istiyorum. Öngörülmeyen riskler söz konusu mu yoksa alayım mı? Ne dersiniz. Yılbaşından önce elimde olsun istiyorum.
Şimdiden teşekkürler herkese
İki kart arasında kaldım..
Herkese selamlar,
Ekran kartı alacağım. Çok uzun zamandır sistemleri takip etmediğimden artık iyi kötü arasında bir karar veremiyorum. Üç kart seçtim ancak başka bir öneriniz varsa onları da değerlendirebilirim.
Aşağıdaki üç karttan öneriniz nedir acaba?
SAPPHIRE Rx 580 Pulse Oc 8gb Gddr5 256bit Dx12 Amd Radeon Ekran Kartı 11265-05-20g 940573
ASUS GeForce TUF GTX 1650 SUPER GAMING OC 4GB GDDR6 128Bit DX12 Ekran Kartı
Donanım tavsiyesi (Bir akıl verin)
Herkese selamlar öncelikle.
11 yaşında bir oğlum var. Bir dizüstü var kullandığı ama oyunlarda kasıyor malum şikayetler. Epey süredir de istiyor birşeyler. Kullandığı dizüstü benim işimi görür. Bende de bir masaüstü var. Acaba ona yeni sistem kurana kadar masaüstü pc ye sağlam bir ekran kartı koysam ihtiyacını karşılar mıyım sizce?
Yeni bir sistem kursam 15 bin civarı tutuyor monitörüyle birlikte. Ama sağlam bir ekran kartı alıp koysam bu makineye monitörle birlikte 5-6 max tutar diye düşünüyorum.
Masaüstünün özellikleri aşağıda sisce sistem upgrade yapsam kurtarır mı?
Asus z97-P anakart
i5 4690K
16 ram
256 ssd + 7200rpm 1tb
Şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara...
Çift ekrandan birini kilitlemek mümkün mü?
Herkese selamlar,
Şöyle bir problemim var.
Bilgisayar monitörün dışında bir de tv ye bağlı. Ben bilgisayarda yoğun çalışıyorum, ahali de netflix izliyor. Yayını pc üzerinden veriyorum. Ben çalışmalarım sırasında sık sık (el alışkanlığı olarak) kullandığım sağ alttaki "masaüstü göster" tuşu ve bunun dışında "alt+tab" kombinasyonlarını kullanıyorum. Bunlar da tv yayınının da aşağı inmesini veya pencere boyutu değişmesi gibi tv izleyenlere sorun oluyor. Bi taraftan da ben rahat çalışamıyorum bu yüzden. Son çare Xiaomi mi stick gibi şeyler alıp şu sıralar masrafa girmek istemiyorum açıkçası.
Ben bulamadım, şöyle birşey var mı bildiğiniz?
İkinci ekranı kilitlesem mesela, alt tab veya masaüstü göster düğmelerine tıklasam bile tv deki akışa hiç müdahele etmesin. Sanki bağımsız bir oynatıcıdan izliyormuş gibi ekran benim işlerimden bağımsız olsun.
Bunu sağlayacak bir yazılım veya öneriniz varsa memnun olurum.
Gölge Kopya periyodu ayarlama.
|
|
İşlemci ısısı yüksek mi sizce?
|
110W-220W Fikire ihtiyacım var...
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 80
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 17.044 (Bu ay: 179)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware