Şimdi Ara

Nvidia Bios Update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus N51vn laptop kullanıcısıyım, 2 senedir kullanıyorum gayet memnunum ama bu son 1 ay içerisinde aşağıdaki hatayı vermeye başladı.

Nvidia Bios Update

Bu hatayı vermeden önce de oyun içerisinden bir resim çektim onuda gösteriyim :)

Nvidia Bios Update

Bunlar başıma gelmeye başladı.

1. Ekran kartı markası Nvidia Geforce GT240M (En son driver yüklü)
    2. Bios update yaptım.

Başka bir sorun kalmadı sanırım ? Veya VGA Bios update yaparsam düzelir mi ?

• Bu oyundaykende böyle yamukmu kaymış renkler.
    Intel Core i7-6700 @3.40GHz | Zotac AMP! Edition Nvidia GeForce GTX 1070 |ASRock H170 Pro4/Hyper| 16GB-DDR4-2133MHz | 1TB 7200RPM WD Blue+1TB Hitachi 7200RPM HDD+2 TB Western Digital Harici | Windows 10 Pro | 35 MBit
    TürkNet
  • İşte ilk önce oyunda böyle oluyo ondan sonra ilk resimdeki hatayı veriyo, bazende oyunda böyle renkler birbirine giriyo res atıyo pc
    İntel core2duo 2,33
  •  Nvidia Bios Update

böyle birşey mi yapmam gerekiyor ?
  • Hemen deniyorum, teşekkürler :)
    Bios update 990fxa ??
    14 yıl önce açıldı
    Gigabyte BIOS Güncelleme Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bana driver değilde ekran kartında bi sorun var gibi yani gitmeye başlamış gibi geldi.Ya da bağlantı sorunu.
    Intel Core i7-6700 @3.40GHz | Zotac AMP! Edition Nvidia GeForce GTX 1070 |ASRock H170 Pro4/Hyper| 16GB-DDR4-2133MHz | 1TB 7200RPM WD Blue+1TB Hitachi 7200RPM HDD+2 TB Western Digital Harici | Windows 10 Pro | 35 MBit
    TürkNet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu82

Bana driver değilde ekran kartında bi sorun var gibi yani gitmeye başlamış gibi geldi.Ya da bağlantı sorunu.

Evet asus'un kendi sitesindeki ekran kartı driver yükledim yine aynı yukarıdaki resimlerdeki gibi oluyor. Soğutucu bloğunda da bir sorun yok.
    Sanırım ekran kartının chip setinde bir problem oluştu.
    TürkNet
  • Var var 3000rpm'lik soğutucu aldım. Şuan bir tek birşeyi denemedim bütün herşeyi denedim hiç biri olmadı. Eksik şu ekran kartımın ilk çıkış tarihindeki ilk driver'ını bulmam gerekiyo birde onu denicem olmazsa artık yarın asus'a göndericem :(
    TürkNet
  • Göndermesine gönderirimde işte en az 30 gün sonra geri verirler o çok can sıkıcı
    TürkNet
  • Benim başıma aynı sorun geldi. Masaüstü Palit 9600GT Sonic sapasağlam çalışan ekran kartım bir gün bir anda oyunları açınca böyle saçmalamaya ardından da aynı hatayı verip masaüstüne atmaya başladı. Saç baş yola yola sonunda kendimce sorunu çözdüm. Problem donanımsal. Sürücü, soğutma ya da yanlış takılma falan değil. Oyunlarda öyle grafiksel saçmalıkların olması ve sonra da masaüstüne atmasının sebebi ekran kartının GPU sunda. GPU tam hıza ulaştığında saçmalıyor, yani oyun açılınca. Bu olay aslında daha çok overclock yapıp GPU ya zarar verildiğinde olur. Tabi ben böyle bir şey yapmamıştım ama oldu işte. Bunu önlemenin en temiz yolu bir ekran kartı overclock programı kullanarak ekran kartının çekirdek ve bellek hızlarını birazcık düşürmek. Ne kadar düşüreceğini deneye deneye bulursun. Yani bi miktar düşürüp açarsın oyunu. Baktın hala bozulma var biraz daha düşürürsün. Ta ki normal çalışana dek. Bir de öneri; aman siz siz olun ekran kartınızın BIOS unu güncellemeye çalışmayın. Sonra ekran kartınızı elinize alabilirsiniz. Bu sorundan dolayı ekran kartımın BIOS unu güncellemeyi denedim. Flash işlemi sırasında kartın BIOS unu sildi fakat yükleme sırasında hata verdi. BIOS suz ekran kartı da silikon yığınından başka bir şey değildir. Fakat ben direkt olarak Palit'in Amerika ofisi ile temas kurdum ve olayı zor da olsa hallettim. O sorun hala düzelmiş değil ama en azından kartım elimde ve Battlefiled 3 ü medium ayarlarda oynayabiliyorum :D

• zeki1981 kardeş Allah senden razı olsun.Valla büyük bi dertten kurtardın beni.Bende de gt240m var.Nvidia nın sitesinden son versiyonunu indirmiştim.Habire mavi ekran hatası veriyodu packardbell in sitesinden indirdiğimi kurdum.Hiç bi sorun kalmadı...

Orijinalden alıntı: Nnxed

Merhaba

Asus N51vn laptop kullanıcısıyım, 2 senedir kullanıyorum gayet memnunum ama bu son 1 ay içerisinde aşağıdaki hatayı vermeye başladı.

Nvidia Bios Update

Bu hatayı vermeden önce de oyun içerisinden bir resim çektim onuda gösteriyim :)

Nvidia Bios Update

Bunlar başıma gelmeye başladı.

1. Ekran kartı markası Nvidia Geforce GT240M (En son driver yüklü)
    2. Bios update yaptım.

Başka bir sorun kalmadı sanırım ? Veya VGA Bios update yaparsam düzelir mi ?

palit 8600 gt de aynısını yapmıştı...(2008 de) garantiye bile yollamadım uğraşmayım diye...kendi kendine düzeldi...bu hafta ekran kartını değistirdim...

• aynı resimdeki gibi benim arkadaşta oluyordu format attım sürücüyü aygıt yöneticisinden yükledim düzeldi sen nvdıa yı program ekle veya kaldır dan kaldır sonra aygıt yöneticisinden ekran kartından sağ tıkla güncelle de ve nvıdıa sürücülerinin olduğu klasörü göster kendisi tanır
  • Aynı sorun bende de var, eski sürücüleri yükleyince daha az yapıyor, güncel sürücülerde daha makine açılırken vermeye başlıyor aynı hatayı, hem win7 hem linux sürümlerinde denedim sonuç aynı, win7 de oyunlarda yapıyor linuxta opera hariç bütün tarayıcılarda.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.