Şimdi Ara

Nutellaya isim yazdırma ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
6
Favori
95.771
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

bilgi amaçlı
    yemek size kalmış .. isterseniz sonuna kadar araştırın )

Midem bulandı..

• -Juhziz- kullanıcısına yanıt
    onun palm yağı olduğu nerden belli
  • Parasini göndersek de biri bizim yerimize isim yazdirsa olmaz mı
    Çok önemli bir konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

benzer içerisindeki ürünlerde aynı deneyi yaptığımda aynı sonuçlar aldım ..

ve fransa'da gezdiğimde nutella fiyatı çok pahalıydı bunun nedeni araştırdığımda palm yağı içeren ürünlere özel vergi eklendiğini öğrenmiştim ..
    zaten o sıralar ben öğrenmiştim

ayrıca araştırabilirsin ister viki, ister farklı internet veya diğer kaynaklar

At 20%, palm oil is one of Nutella's main ingredients and the tax was dubbed "the Nutella tax" in the media

100 gram içerisinde
    sucres (~55,2 %), huile végétale (huile de palme ~17,3 %), noisettes (13 %), cacao maigre en poudre (7,4 %), lait écrémé en poudre (6,6 %), lactosérum (petit lait ~0,8 %), émulsifiant : lécithine de soja (~0,3 à 0,7 %), arôme (<0,7 %)16

palm yağındaki doymuş yağ asiti oranı %44,3 iken, ayçiçeği yağındaki oran sadece %7 ‘dir. yağda doymuş asit oranının yüksekliği ise kalp ve damar hastalıklarına, obeziteye yol açar.

yiyecekseniz yiyin benim umurumda bile değil, sadece yemeden bilmeniz gereken şeyleri söyledim o kadar

afiyet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 23 Kasım 2013; 9:56:21 >

• Isparta migrosta yok mu şimdi? Altı üstü bi çıktı yahu
  • quote:

quote:

ve fransa'da gezdiğimde nutella fiyatı çok pahalıydı bunun nedeni araştırdığımda palm yağı içeren ürünlere özel vergi eklendiğini öğrenmiştim ..

At 20%, palm oil is one of Nutella's main ingredients and the tax was dubbed "the Nutella tax" in the media

100 gram içerisinde
    sucres (~55,2 %), huile végétale (huile de palme ~17,3 %), noisettes (13 %), cacao maigre en poudre (7,4 %), lait écrémé en poudre (6,6 %), lactosérum (petit lait ~0,8 %), émulsifiant : lécithine de soja (~0,3 à 0,7 %), arôme (<0,7 %)16

yiyecekseniz yiyin benim umurumda bile değil, sadece yemeden bilmeniz gereken şeyleri söyledim o kadar

afiyet olsun

peki marka olarak önereceğiniz ne var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazseytanahmet

yörsan kaşarlara kalp şekli yapmıştı geçen sene.bu furyayla isim yazmayada başlar yakında

hahahahah abi o hediye mi olur facia mı olur Allah bilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyazseytanahmet

yörsan kaşarlara kalp şekli yapmıştı geçen sene.bu furyayla isim yazmayada başlar yakında

kaşara isim yazdırmak yanlış anlaşılabilir

• Nocciolata önerebilirim .. evet maalesef pahallı fakat ne yediğinizden haberdarsınız ...

ama en iyi evde kendiniz yapmanız ... sağ solda araştırırsanız güzel reçeteler bulabilirsiniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 22 Kasım 2013; 21:41:57 >
  • quote:

quote:

100 gram içerisinde

afiyet olsun

Güzel bilgilendirme sağolun hocam. Zaten daha önce de kalorinin oranının diğer çikolatalara göre daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.

Bence şuan yenebilecek tek çikolata Tadelle. Zaten normalde de ülker,eti vs. ürünlerini asla yemem. Zaten Ülker mısır şurubunun ana üreticisi olduğundan asla almam Ülker ürünlerini. En düzgünü Tadelle bildiğim, yıllardır da şaşmam.

• Sarelle yazdirayim da akillari baslarina gelsin.

• foto var mı ?
  • Bir gün de Nutella ile ilgili sıcak fırsata Nutella'ya karşı yazılar olmasa :)...
  • quote:

quote:

100 gram içerisinde

afiyet olsun

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

quote:

100 gram içerisinde

afiyet olsun

Güzel bilgilendirme sağolun hocam. Zaten daha önce de kalorinin oranının diğer çikolatalara göre daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.

Bence şuan yenebilecek tek çikolata Tadelle. Zaten normalde de ülker,eti vs. ürünlerini asla yemem. Zaten Ülker mısır şurubunun ana üreticisi olduğundan asla almam Ülker ürünlerini. En düzgünü Tadelle bildiğim, yıllardır da şaşmam.

tadelle'yi hiç arkasındaki yazıları okumadım bir gün alışverişe gittiğimde dikkat ederim ..
    şahsen ben genelde çikolatayı özel sadece çikolatalı ürünleri yoğunlaşmış bir dükkan var oradan alırım tabi önce sorarım soruştururum ... evet 3 5 pahalı fakat ilerde kanser olacaksam ilerde o 3-5 lıranın ne faydası olacak ..

şimdi biri beni alıntılayıp 40 yıldır dikkat etmiyorum kanser değilim ... demesin sende bende kanser orandaki artışlardan haberdarız
    çevremizde olsun hatta forumde bile kanser ile ilgili artan konuları gördüm ... inanın ölmek istersiniz ama elinizi geçmez ..
    tabi ile kanser olmasınız bu kişiden kişiye değişir, fakat riski artırmış oluyorsunuz

yurt dışında özel laboratuvarlar var, Türkiyede var mı bilemiyorum fakat ürünü yolladığınızda ürünün içinde ne var ne yok hepsini araştırıyor ..
    hatta yurt dışındaki bir televizyon programında 10 tane döner dükkanından örnek aldılar ve bunu laboratuvara yolladılar ...

Sonuç 8'i tavuk,hindi,dana,koyun,domuz karışık / 1'i %100 koyun etti / ve en kötüsü biri %100 Domuz etti çıktı ..

link buhttp://www.youtube.com/watch?v=DaPRdcOmEbc 1-2-3 part altyazı yok sanırsam maalesef

bu zamanda gerçekten ne yediğimizden habersiziz ... ben bile o kadar dikkat etmeme rağmen bazen oluyor ki boşver deyip zararlı olduğunu bildiğim halde yiyorum ... ama önemli olan az tüketmemiz
    herşeyden mümkün olabildiği kadar az tüketmeye bakın

• 11.9 a aldım bu gün 13 tl pahalı İsim parasını çıkartıyorlar herhalde :)
  • Ara ara yerel marketlerde 750gr lık 9.90 satılıyor...Misal şu ara Adapazarı essen markette 9,99 tl...Ayrıca Nutellalar artık Manisada üretiliyor...Birkaç kavanozdur dikkatimi çekti, daha öncekiler Polonyaydı, yeniler Manisa üretimi...
  • Arkadaslar onu heryerde yapabilirsiniz . Reklacmcilardada heryeri aramaya gerek yok. Yarin unutmazssam bos kalip sablonu ya par buraya yuklerim.

• Palm yağının zararlı olduğu bilgisine nerden ulaştınız merak ettim doğrusu.
    Oda sıcaklığında yarı katı formda olmasından ötürüyse eğer yediğiniz hayvansal yağların da tamamen katı olduğunun farkında mısınız?
    Ayrıca bitkisel bir yağın doymuş yağ asitlerinin fazla olması ısıl işleme maruz kalması durumunda trans yağ asitleri oluşumuna neden olmayacağını da biliyor musunuz?
    Ki bu sebeple fast food şirketleri kızartmalık yağ olarak bilinen palm yağı gibi doymuş özellik gösteren yağlar kullanırlar. Böylece de trans yağ sıfır gibi ibareler kullanabilirler. Bitkisel yağların kolestrol içermediği ise bilinen bir gerçek, özellikle belirtilmesi gereksiz.
    Ayrıca kızartmalık olarak bilinen ayçiçek gibi çoklu doymamış yağ asitlerini çok miktarda içeren yağların, aslında trans yağ asitlerine dönüşerek kanserojenik etki gösterdiği ve bu nedenle de bu tür yağların kızartmadan ziyade salatalık olarak kullanılması; daha az çoklu doymamış yağ asitleri içeren zeytinyağının ise kızartmada kullanılmasının daha uygun olduğunu söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.