Şimdi Ara

Nuri Demirağ Hakkında Recep Tayyip Erdoğan'ın Düşünceleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilen bilir Nuri Demirağ, uçak fabrikaları kurmuş. Türkiye'nin geleceğine büyük bir yatırım yapmıştı ama o dönemde malum kişiler kapatılmasına sebep olmuştu.

"Biz rahmetli Demirağ'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz" diyen Erdoğan "Sivaslı bilim insanı Nuri Demirağ. Bunları ben de bilmiyordum. Çalışma yaparken öğrendim. İstanbul Boğazı'na bir köprü hayalini Sivaslı Nuri Demirağ kurmuş. Plan ve projelerini hazırlamış. O zamanki CHP zihniyeti planları, projeleri yok etmişti" şeklinde konuştu.

https://www.haberler.com/erdogan-dan-nuri-demirag-itirafi-bunlari-ben-de-5702136-haberi/

Nuri Demirağ, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerindendir. Türkiye'nin 10 bin km’lik demiryolu ağının 1250 km'lik bölümünün inşasını gerçekleştirmiş ve Nuri Demirağ’a bu nedenle kendisine Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Demirağ” soyadı verilmiştir. Cumhuriyet döneminin sayılı zenginleri arasına girmiş ve hayırseverliği ile tanınmış bir iş adamıdır.

İlk Türk Sigara Kağıdı
    Boğaz Köprüsü Projesi
    İnşaat İşleri
    Uçak fabrikası ve gök okulu

BU MİLLET NURİ DEMİRAĞ'I UNUTMAZ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• nuri demirdağ yada vecihi hürkus gibi isimlerin şansızlığı sıkı devletçilik politikasının uygulandığı dönemlere denk gelmiş olmaları. henüz globalleşmemiş ve liberal ekonomi için uygun koşulların oluşmadığı dünya'da devlet, kritik gördüğü ve kontrol altında tutmak istediği sektörlerde bu tip engellemelerde bulunmuştur. zamanın koşullarını göz ardı edip "biz cehape zihniyetiyiz ülkeye kötülük etmeliyiz nihhahah" şeklinde olayları karikatürize etmek işinize geliyor tabi.

hem zaten atatürk döneminde kurulan kayseri uçak fabrikasını da abd ve nato'ya yanlamaya çalışan cehape zihniyeti kapatmamış mıydı?
  • CHP'li Atatürk kurmuş yani

hani chp hiç birşey yapmamıştı.

MArshal planı dahilinde menderes hükümeti kapatmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

CHP'li Atatürk kurmuş yani

hani chp hiç birşey yapmamıştı.

MArshal planı dahilinde menderes hükümeti kapatmıştır.
    Menderes kapatmış.

Tarihi Facebook’dan öğrenmeyin diyoruz kaç kere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. havalimanına Atatürk yerine Nuri Demirağ adı verilecek galiba.
    onun yolu yapılıyor.
  • Yalnız bir şey dicem, sadece bu kısım konusunda haklı. Tarihte chp'de yer alan büyük sayıda insan inanılmaz sayıda engel oldu ülkenin gelişmesine. Bu ve benzeri durumlar için. Önceden chp ne ise akp şu an odur o yüzden aslında benim hiç ümidim yok. Aynı kafadaki yobaz insanlar chp veya akp li olsun önemi yok heryerde var bunlar.

Örnek: Köy enstütilerinin kapanmasının en büyük sebeplerinden birinin chp'li milletvekili olduğunu biliyor muydunuz? Sebebi de kendisi bir ağaydı ve bir çok köyün toprağın sahibiydi. Beni dinlemez bu insanlar eğer eğitimli olurlarsa dedi ve en büyük zararı kendisi verdi. Marshall yardımı gibi iyi görünüp de ülkeyi felakete sürükleyen işbirliğinin de arkasındaki kabile nerdeyse tamamen CHP'dir.

Yani dostlar, etikete aldanmayın. Kim ülkenin karşısındaysa tepkinizi gösterin, en önemlisi bilinçli olun. Din sömürüsü ile nasıl akp çoğu insanı kandırıyorsa atatürk sevgisi ile de halk kandırılıyor. Sömürünün her türlüsü var. Dikkat edin.

• nuri demirdağ yada vecihi hürkus gibi isimlerin şansızlığı sıkı devletçilik politikasının uygulandığı dönemlere denk gelmiş olmaları. henüz globalleşmemiş ve liberal ekonomi için uygun koşulların oluşmadığı dünya'da devlet, kritik gördüğü ve kontrol altında tutmak istediği sektörlerde bu tip engellemelerde bulunmuştur. zamanın koşullarını göz ardı edip "biz cehape zihniyetiyiz ülkeye kötülük etmeliyiz nihhahah" şeklinde olayları karikatürize etmek işinize geliyor tabi.

hem zaten atatürk döneminde kurulan kayseri uçak fabrikasını da abd ve nato'ya yanlamaya çalışan cehape zihniyeti kapatmamış mıydı?
  • NoobEater kullanıcısına yanıt
    +1 milyon

şu yazdığını anlayacak %5 bile yok bu ülkede, yemin ediyorum.

Bu Tayyip efendi ve taifesi bu kadar muhteşemdi vatan sevdalısıydı da neden 2003 yılına kadar bekledi? hiç kimse bunu sorgulamıyor, varsa yoksa saydır CHPye solculara darbecilere...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

3. havalimanına Atatürk yerine Nuri Demirağ adı verilecek galiba.
    onun yolu yapılıyor.
    Al işte ne desek boş sana zaten. Sivas’da adına havalimanı var merak etme.

• o zaman vecihi hürkuş verirler...
    Atatürk olmasında....
    kendi ismini verse veremiyor.günün birinde silineceğini biliyorlar çünkü.

• https://forum.donanimhaber.com/nuri-demirag-belgeseli--133157671

zamanında açmıştım rağbet görmemi konu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

Al işte ne desek boş sana zaten. Sivas’da adına havalimanı var merak etme.

Alıntıları Göster
    Sen sözleşmeli mi geldin, yoksa ataman mı yapıldı?

Her 2 durumda da, yeni görevin hayırlı olsun kardeş. Ancak unutma ki, ofiste bir gelenek vardır ve işe girdikten 1 ay sonra sistemli arkadaşlarına tatlı ısmarlamak gerekir.
  • Bahsettiğin şey CHPnin suçu mu? Demokratik teamül gereği nüfuzlu, tanınan bilinen saygı duyulan kişileri seçiyorsun, ve o seçtiğin adam da böyle çıkıyorsa suç CHPde midir? ne yapsın parti yönetimi, falakaya mı yatırsın? askerin postalını çaktılar kafaya, itaat etmediniz, isyan ettiniz. AKP geldi Allahın zopasını çaktı kafaya itaat ettiniz, koyun oldunuz. Sonuçta ikisi de demokratik değil, tepeden inme, ama nedense biri hep kötü suçlu, öteki doğru başarılı. 80 yıl kaybettik be şu zihniyetiniz yüzünden...

• Konuyu açanı dikkate almayın beyler. İlgi çekmek için sürekli saçma sapan konu açıyor. Ölü taklidi yapın gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Konuyu açanı dikkate almayın beyler. İlgi çekmek için sürekli saçma sapan konu açıyor. Ölü taklidi yapın gider.
    Her seferinde rezil ettiğim için acını aklın sıra buradan mı çıkarmaya çalışıyorsun sen?

Yine rezil etmeden Facebook’da siyasete devam et sen. Her önüne gelene inan.

• quote:

Menderes kapatmış.

Tarihi Facebook’dan öğrenmeyin diyoruz kaç kere.

Alıntıları Göster
    eğer dediklerin doğru olsaydı demokrat parti hükümeti tekrar açardı fabrikayı

sen fesliden mi öğreniyorsun tarihi

• Yalnız kimse farketmedi mi bilmiyorum ama haber 4 yıl öncesine ait boşa birbirinizi yiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

eğer dediklerin doğru olsaydı demokrat parti hükümeti tekrar açardı fabrikayı

sen fesliden mi öğreniyorsun tarihi

Alıntıları Göster
    Ben fesliden öğrenmiyorum, tarihi tarafsız yerden okuyan, tarih ve siyaset bilgisi seni 1000’e katlayacak kişiyim ben. Şimdi git Facebook’a siyasetini orada yap.

Menderes geri açardı demiş, bahaneye bak. Herhalde araştırdı ama bulamadı, Menderes’in kapattığına dair yalan. İlk kez bundan duydum zaten.

• quote:

Her seferinde rezil ettiğim için acını aklın sıra buradan mı çıkarmaya çalışıyorsun sen?

Yine rezil etmeden Facebook’da siyasete devam et sen. Her önüne gelene inan.

Alıntıları Göster
    Tam aksine. Ağzının payını almıştın benden.

Hala Facebook diyor ya. Herkese neden böyle diyorsun? Yıllardır Facebook kullanmayan biriyim.

Ezbere laf. Boş laf. Rezil ettim diyor bir de kendini tatmin ediyor.

Aşağılık kompleksine sahip bir asosyalsin sanırım.

Tayyip izleyip tatmin olmaya devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Tam aksine. Ağzının payını almıştın benden.

Hala Facebook diyor ya. Herkese neden böyle diyorsun? Yıllardır Facebook kullanmayan biriyim.

Ezbere laf. Boş laf. Rezil ettim diyor bir de kendini tatmin ediyor.

Aşağılık kompleksine sahip bir asosyalsin sanırım.

Tayyip izleyip tatmin olmaya devam et.

Alıntıları Göster
    Senin yaşadığın dünyayı yaşamak isterdim. Kendini cidden siyaset biliyor sanman falan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.