Şimdi Ara

Numaralı lens kullanıcıları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
89.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben suan sağ ve sol gözüm 3.00 numara hem uzak hem yakın problemim var on günlerde yakında bir sorun kalmadıda uzak sorunum var

gözlük kullanmak istemiyorum

acaba lensin ne gibi zararları var göz numaramı arttırırmı
    lens kullanımı rahat olmadıgını biliyorum ama sağlık açısından ileride ne gibi sorunlar doğurabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Numaralı Lens Kullanıcıları: Bilmeniz Gerekenler

Numaralı lensler, miyopluk veya hipermetropi gibi görme sorunlarını düzeltmek için kullanılan optik araçlardır. Lens numaraları, gözünüzün ne kadar uzağı ya da yakını göremediğini gösterir.

Büyük Numaralı Lens Takmak

Bazı durumlarda, yüksek miyopluk veya hipermetropi nedeniyle büyük numaralı lenslere ihtiyaç duyulabilir. Bu lensler, daha kalın ve ağırdır ve alışmaları biraz zaman alabilir.

Lens Göz Numaranızı Büyütür mü?

Hayır, lensler göz numaranızı büyütmez. Sadece mevcut görme sorununuzu düzeltirler. Ancak uzun süreli lens kullanımı, göz kaslarınızın zayıflamasına neden olarak göz numaranızda hafif bir artışa yol açabilir.

7 Numaralı Lens Var mı?

Evet, 7 numaraya kadar lensler mevcuttur. Ancak bu kadar yüksek numaralı lensler nadiren kullanılır ve özel olarak yapılmaları gerekir.

Gözlük Numarasını Lens Numarasına Çevirme

Gözlük numaranızı lens numarasına çevirmek için genellikle şu formül kullanılır:

Lens numarası = Gözlük numarası / 0,85

Örneğin, -4 numara gözlük numaranız varsa, yaklaşık -4,7 numara lens numarasına ihtiyacınız olacaktır. Ancak, lens numaranızın kesin bir şekilde belirlenmesi için bir göz doktoruna danışmanız gerekir.

Lens Numaraları Kaça Kadar?

Lens numaraları genellikle -20 ila +20 arasında değişir. Ancak, daha yüksek veya daha düşük numaralı lensler de bazı özel durumlarda kullanılabilir.

Kaç Numaraya Kadar Lens Vardır?

Lens numaraları, göz kusurunun derecesine bağlı olarak değişir. Miyopluk için en yüksek lens numarası -20 civarındadır, hipermetropi için ise +20 civarındadır. Ancak, özel durumlarda daha yüksek veya daha düşük numaralı lensler de kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kısaca hiçbir şey olmaz.

12 yıldır gözlerim bozuk bunun 7 yılını gözlük takarak 5 yılını da lens takarak geçirdim.evde olduğum zamanlar yine gözlük taktım ancak dışarıda lens kullandım.göz derecesini artırıyor mu özellikle bir bozma yapmıyor hatta son 4 yıldır göz numaram 3.75 iken 3-4 yılda ki gelişme aşamasında olduğum yaşlardı çok hızlı ilerlemesi lazımdı sadece 0.50 derece arttı.ben dışarıda gözlük takmayı sevmiyorum.şu anda gözlüğümün derecesi 4.25 ama dışarıda 4.00 derece lens kullanıyorum.marka olarak da soflens tavsiye ederim.genel olarak böyle.gözlük takmayı sevmiyorsan ve takarken çıkartırken ellerini yıkayabiliyorsan ki bunu sanırım normal bir insan temizliğinde de yapar hiçnir sorun yaşamazsın.
  • 7 senedır lens kullanıorum arkadasın dedıgı gıbı sadece evde gozluk kullanıorum cıkarken lens takıorum tozlu yerlerde bazen batma yapar onun dısında hıc bı rahatsızlıgı yok ustune gozlukten daha rahat dıebılırım denıze havuza bıle lensle gırıorum softlens kullanıorum bende onerırım. Lens le uyuyabılırsınde bırısınde kaldıgında falan hıc sorun olmuor kalkınca bıras bulanıklık oluor 3 5 gozunu kapayıp acınca oda gıdıor hemen edınmelısın bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoMuzL

7 senedır lens kullanıorum arkadasın dedıgı gıbı sadece evde gozluk kullanıorum cıkarken lens takıorum tozlu yerlerde bazen batma yapar onun dısında hıc bı rahatsızlıgı yok ustune gozlukten daha rahat dıebılırım denıze havuza bıle lensle gırıorum softlens kullanıorum bende onerırım. Lens le uyuyabılırsınde bırısınde kaldıgında falan hıc sorun olmuor kalkınca bıras bulanıklık oluor 3 5 gozunu kapayıp acınca oda gıdıor hemen edınmelısın bence

tabi gece çıkartma imkanın varsa günde en az 4 saat lensleri solüsyonunda bekletmek en sağlıklısı

• quote:

Orjinalden alıntı: paTRon

quote:

Orjinalden alıntı: DoMuzL

7 senedır lens kullanıorum arkadasın dedıgı gıbı sadece evde gozluk kullanıorum cıkarken lens takıorum tozlu yerlerde bazen batma yapar onun dısında hıc bı rahatsızlıgı yok ustune gozlukten daha rahat dıebılırım denıze havuza bıle lensle gırıorum softlens kullanıorum bende onerırım. Lens le uyuyabılırsınde bırısınde kaldıgında falan hıc sorun olmuor kalkınca bıras bulanıklık oluor 3 5 gozunu kapayıp acınca oda gıdıor hemen edınmelısın bence

tabi gece çıkartma imkanın varsa günde en az 4 saat lensleri solüsyonunda bekletmek en sağlıklısı

Tabııkı oyle saglıklı oldugu ıcın soylemedım zorunda kalınan bı durum olursa dıe soylemıstım kı cok kullanmak goz kuruluguda yapıor =)

• kaç yaşındasın? 20 yaşına kadar göz numarası büyüyormuş.(doktor dedi). bende miyopum, şu anda 1,25 derece, 1 yıl önce gittiğimde 0,50 dereceydi.gözlük taksanda takmasanda göz numarası artar tabi 20 yaş altı için. lens ne göz numarasının artmasını engeller nede arttırır. ben lenslerimi gece çıkarmadan 1 ay kullanıyorum ama haftada 1 veya 2 kere 4 saat solisyonda bekletmem gerekiyor. sanada önerim eğer lens kullanacaksan yumuşak(soft) ve 1 aylık olanlardan al. her gece tak-çıkar gözlerine zarar verebilirsin
  • hiç düşünme al kullan bir takım. yalnız sarfıyla beraber fiyatı cam +çerçeveyi geçiyor.
    zaten başlayınca periyodik doktor kontrolüne gidiyorsun , uyumsuzluk yada tıbbi problem olursa bırakırsın olmazsa devam edersin.

3 numara demişsin , hem yakın hem uzak göremiyorum demişsin , yakın düzeldi demişsin. şimdiye kadar gözlük kullanıyordun sanırım net olarak söylememişsin.

gözlük kenarda durur, lensle problemin olursa gözlüğe dönersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mario_dayi

kaç yaşındasın? 20 yaşına kadar göz numarası büyüyormuş.(doktor dedi). bende miyopum, şu anda 1,25 derece, 1 yıl önce gittiğimde 0,50 dereceydi.gözlük taksanda takmasanda göz numarası artar tabi 20 yaş altı için. lens ne göz numarasının artmasını engeller nede arttırır. ben lenslerimi gece çıkarmadan 1 ay kullanıyorum ama haftada 1 veya 2 kere 4 saat solisyonda bekletmem gerekiyor. sanada önerim eğer lens kullanacaksan yumuşak(soft) ve 1 aylık olanlardan al. her gece tak-çıkar gözlerine zarar verebilirsin

sizinki de bundan mı ??

1 aylık diye alıyorum ancak 1 ay hiç çıkmayan tarzdan mı bilmiyorum.ben en fazla 2 gün çıkartmadan durabiliyorum sonra göz acayip kuruyor ve başağırısı yapıyor çıkartmak zorunda kalıyorum.zaten lens de kuruyor kırpttıkça kuruduğu için düşecekmiş gibi oluyor.1 ay sürekli kullanım olup olmadığını nereden anlarım ?

• Dediğiniz soflensin fiyatları ne kadar oluyor..Mesela sadece bir günlük olanlarla,1 haftalık olanları var yanlış hatırlamıyorsam..Detaylı bilgi verirmisiniz..Ben kullanırsam tek kullanımlık olan yani 1 günlük olanı kullanırım sanırım..Çünkü onun temizlğiyle falan uğraşamam..Sonuçra losyonda bekletsek bile mikrop kapma riski var..Fiyatları hakkında bilgi verir misiniz..
    @patron sen 7 yıldır kullanıyorsan baya tecrübe edinmişsindir..Sen ne tarz lens kullanıyorsun ve ne zaman takıp ne zaman çıkartıyorsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Dediğiniz soflensin fiyatları ne kadar oluyor..Mesela sadece bir günlük olanlarla,1 haftalık olanları var yanlış hatırlamıyorsam..Detaylı bilgi verirmisiniz..Ben kullanırsam tek kullanımlık olan yani 1 günlük olanı kullanırım sanırım..Çünkü onun temizlğiyle falan uğraşamam..Sonuçra losyonda bekletsek bile mikrop kapma riski var..Fiyatları hakkında bilgi verir misiniz..
    @patron sen 7 yıldır kullanıyorsan baya tecrübe edinmişsindir..Sen ne tarz lens kullanıyorsun ve ne zaman takıp ne zaman çıkartıyorsun...

ben 5 yıldır kullanıyorum.7 yıl da gözlük kullandım.toplam 12 yıldır işte.1 aylık olanlarından kullanıyorum genelde okula giderken takıyorum sabah 7-8 akşam da işte ne zaman müsait olursam 8-9 gibi çıkartıyorum.ders çalışırken veya bilgisayar başında gözlük kullanınca daha rahat ediyorum ancak dışarıda gözlük takmayı sevmiyorum.ben soflens marka lens kullanıyorum genelde memnunum UV özellikli olmasına dikkat et alırken.dediğim gibi sabah takıp akşam çıkartıyorum ancak arkadaşlarımda kalıyorum mesela bazı zamanlar 2-3 gün o zaman hiç çıkartmıyorum ancak en fazla 3 gün dayanabildim sanıyorum ondan sonra acayip şekilde batmaya ve gözü kızartmaya rahatsız etmeye başladı yani.zaten 2.gün hiç çıkartmamışsam bir kere rahatsız olmaya başlıyorum.onun için günde en az 6-7 saat gözü dinlendirmeye ve lensi de solüsyonunda beklletmeye çalışıyorum.bu şekilde kullandığınızda ve takarken çıkartırken ellerinizi güzelce yıkamaya özen gösterirseniz ve tabiki dışarıda oluşan toz fırtınaları vs gibi zamanlarda lensi korumayı becerirseniz bir sorun yaşamazsınız.anlam bozuklukları olduysa affola

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Dediğiniz soflensin fiyatları ne kadar oluyor..Mesela sadece bir günlük olanlarla,1 haftalık olanları var yanlış hatırlamıyorsam..Detaylı bilgi verirmisiniz..Ben kullanırsam tek kullanımlık olan yani 1 günlük olanı kullanırım sanırım..Çünkü onun temizlğiyle falan uğraşamam..Sonuçra losyonda bekletsek bile mikrop kapma riski var..Fiyatları hakkında bilgi verir misiniz..

ben 5 yıldır kullanıyorum.7 yıl da gözlük kullandım.toplam 12 yıldır işte.1 aylık olanlarından kullanıyorum genelde okula giderken takıyorum sabah 7-8 akşam da işte ne zaman müsait olursam 8-9 gibi çıkartıyorum.ders çalışırken veya bilgisayar başında gözlük kullanınca daha rahat ediyorum ancak dışarıda gözlük takmayı sevmiyorum.ben soflens marka lens kullanıyorum genelde memnunum UV özellikli olmasına dikkat et alırken.dediğim gibi sabah takıp akşam çıkartıyorum ancak arkadaşlarımda kalıyorum mesela bazı zamanlar 2-3 gün o zaman hiç çıkartmıyorum ancak en fazla 3 gün dayanabildim sanıyorum ondan sonra acayip şekilde batmaya ve gözü kızartmaya rahatsız etmeye başladı yani.zaten 2.gün hiç çıkartmamışsam bir kere rahatsız olmaya başlıyorum.onun için günde en az 6-7 saat gözü dinlendirmeye ve lensi de solüsyonunda beklletmeye çalışıyorum.bu şekilde kullandığınızda ve takarken çıkartırken ellerinizi güzelce yıkamaya özen gösterirseniz ve tabiki dışarıda oluşan toz fırtınaları vs gibi zamanlarda lensi korumayı becerirseniz bir sorun yaşamazsınız.anlam bozuklukları olduysa affola

Güzelce anlatmışsın zaten..Ben normalde gözlüğü sadece tahtayı görmek için takıyorum..Onun dışında gözlük falan hiç kullanmıyorum..Mesela bu yaz hiç gözlük takmadım..Ben lensi sadece dersin olduğu günler takacağım..Yani gözümde en fazla 10 sat falan durur..Peeki bu 1 aylık olan dediğiniz tek bir lens için geçerli sanırım...Peki bunun fiyatları ne kadar oluyor..Sağ-sol göz için iki tane olsa bir yılda 24 adet yapar..Fiyatları ne kadar oluyor..Mesela sizin aldığınız kutuda kaç adet lens var ve fiyatı nedir..Şimdiden teşekkür ederim..

• Benim gözler 1 numara uzak 0.25 yakın 2 ay önce gözlük verdi doktor.Takınca gerizekalı gibi görünüyorum lens almayı düşünüyorum ,lensler hakkında hiç bir bilgim yok.
  • yaşım 18 gayet güzel anlatmısınız...

Bende dışarıda takıcam sabah 9 ile akşam 7-8 arası

o saatler dışında gözlük takıcam 10 yıldır gözlük kullanıyorum. artık üstümde bir agırlık var gibi geliyor.

Numaralı lens yapımı ne kadar biliyormusunuz. ayrıca bu soft lens falan biraz daha acarmısınız( gece yatarken cıkarmadında bişey olmuyormu yani )
  • ya arkadaşlar bu lensler her gözlükçüden öle alınırmı.yani ben şimdi gitsem optiğe desemki ben lens alacam gözüm 2 numara.adam çıkarır verirmi direk.hadi verdi diyelim evde gözümüze takarken ilk takma olayını nası yapalım.kullanma klavuzu falan varmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

ya arkadaşlar bu lensler her gözlükçüden öle alınırmı.yani ben şimdi gitsem optiğe desemki ben lens alacam gözüm 2 numara.adam çıkarır verirmi direk.hadi verdi diyelim evde gözümüze takarken ilk takma olayını nası yapalım.kullanma klavuzu falan varmı.

verir.kullanma klavuzu yok.takmada da bir şey yok ilk 5-6 seferden sonra alışırsın.1 ay sonrasında da iyice pro olursun zaten.hatta ben artık 5 yılın sonunda eğlence haline getiriyorum fırlatıyorum lensi göze oturuyor kendisi o artık

fiyat olarak da 70-80 civarı sanıyorum ben tam bilmiyorum bizim gözlükçü tanıdık olduğu için babama aldırıyorum samimiler diye 40 ytl ye alıyor sanırım geliş fiyatından.içerisinde 6 tek var yani 3 çift yapıyor o da 3 ay gidiyor işte.aylığı 10 ytl filan kısaca.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• benim tavsiyem Johnson&Johnson 1 ay durmadan gözümde kalıyor hiç bi sorunda çıkartmıyor sadece her sabah kalktığında gözüne solüsyon damlat sorun olmaz aynı zmnda lens göz numarasınıda arttırmaz gözlük gibi bişey tek farkı suratının önünde olup gözükmüyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: {T-W}Ph03NiX

benim tavsiyem Johnson&Johnson 1 ay durmadan gözümde kalıyor hiç bi sorunda çıkartmıyor sadece her sabah kalktığında gözüne solüsyon damlat sorun olmaz aynı zmnda lens göz numarasınıda arttırmaz gözlük gibi bişey tek farkı suratının önünde olup gözükmüyo

+daha net bir görüntü

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: {T-W}Ph03NiX

benim tavsiyem Johnson&Johnson 1 ay durmadan gözümde kalıyor hiç bi sorunda çıkartmıyor sadece her sabah kalktığında gözüne solüsyon damlat sorun olmaz aynı zmnda lens göz numarasınıda arttırmaz gözlük gibi bişey tek farkı suratının önünde olup gözükmüyo

+daha net bir görüntü

+gzl bi göz rengi seçebiliyosun

• o 1 aylıkların fiyatı nedir kulaga gayet hoş geliyor 1 ay hiç çıkarmadan kullanmak
  • @paTRon
    benim kullandığım lens bu

solüsyon
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.