Şimdi Ara

Numaralı Lens Kullananlar Mutlaka Okusun!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
8
Favori
190.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel paylaşım
  • eğer internetten almak içinize sinmiyorsa veya aradığınız marka/numara'yı bulamadıysanız şöyle bir yol önerebilirim. ben geçen sefer alacağım zaman bir optikçiye gittim ve istediğim lensin fiyatını sordum. internetteki sitelerden çok yüksek bir fiyat verdi (yaklaşık 2 katı). ben de internette bu fiyattan çok daha düşük fiyatlara satıldığını, bunun nedenini, nasıl böyle bir fiyat farkı olabileceğini sordum. görevli arkadaş "o zaman sizin için bir fiyat çıkaralım" dedi ve bana internetteki sitelerde verilen fiyatı verdi. yani bir anda %50 civarı bir indirim yaptı. gerçekten çok şaşırdım. belki ben bir miktar bu işin içinde olduğumdan dolayı fazladan bir indirim yapmış olabilir ama inanıyorum ki bunu denediğinizde ciddi bir indirim alabilirsiniz. tabii bu dediklerim küçük çapta optikçilerde pek işe yaramaz. özellikle bölge temsilcileri gibi büyük optikçilere gidin ve orada yetkili kişi kim varsa onunla konuşun.



    quote:

    ankaradaki göz hastanesi dediğin yer sanırım Kudret Göz hastanesi ve 7 yıldır faaliyet gösteriyor. zaten reklam yapmak lazım sıcak fırsat sayılabilir..
    ben de 900 liraya (peşin) aynı yerde ameliyat oldum ve lenslerden kurtuldum. doktorum 0.25-0.50 numara bozukluk kalabilir demişti ve kontrollerimde 0.25 kaldığını gördü ancak hiçbir zararı yok tabiri caizse cam gibi görüyorum herkese de tavsiye ederim.
    8 senelik lens maceramı noktaladım ve bana göre lens kullanımı ameliyattan daha çok zarar verdi gözüme...
    aslında 4 sene önce ameliyat olacaktım tüm kontrollerim bitmişti son anda hastanede vazgeçmiştim. 4 senedir de araştırıyordum yeni çıkan teknikleri, ameliyatın risklerini vs.vs.vs.. şimdi ameliyatla ilgili keşke dediğim tek konu 4 sene önce keşke vazgeçmeseymişim...


    ayrıca birşey hatırlatmak isterim ki lazerle göz numaralarının düzeltilme işlemi de -çok basit gibi görünse de- bir tıbbi ameliyattır ve her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatın da bazı komplikasyonları vardır. her hastada sonuçları farklı olabilir ve her hasta ayrı olarak ele alınmalıdır. bu yüzden bunun bir sıcak fırsat olarak sunulmasını doğru bulmuyorum.




  • Şu anda bende PureVision kullanıyorum. Birazda zorunluluktan bunu aldım ama şimdiye kadar kullandığım en kaliteli ve rahat lens Night&Day di.
  • ahh ahh şu lenslerin zararlarından neden hiç bahsedilmez neden doktor ların lens degilde gözlük kullandıgını kimse sormaz.
    öncelikle şunu söyleyim bundan 10 yıl önce filandı bir çok doktora hastaneye gittim.
    en sonunda pahalı ve kaliteli lenslerden aldım. tüm kurallara uydum.
    fakat farkettim ki lensler göze ciddi zararlar veriyor. daha sonra doktorumada bu durumdan bahsettim bir çok komplikasyon yarattıgını ve kafamda oluşan bir kaç soruyu yönelttim. daha önce lensin hiç bir zararı olmadıgın söyleyen doktor bir anda evet öyle olabilir evet böyle bir etkisi var vs...
    resmen döküldü yani o kadar çok şey vardıki ben şuan hepsini hatırlamıyorum.
    ama en önemlilerinden biri gözümdeki o ince saydam tabakanın incelmesi zarar görmesi idi. şuan lazik olmak istedigim de karşıma çıkan sorunlardan biride bu.
    normal de ameliyat olcaklarda o tabaka geri yerine koyulabilirken benden çok ince olması nedeniyle kaldırcaklarını söylediler ve 1 hafta dayanılmaz acılara ( doktor a hastaların söyledigi bir durum ) sebebiyet verecegini söylediler. bende ameliyatdan vazgeçtim en azından teknoloji biraz daha ilerleyene kadar.
    kudret göz hastanesine 2 kere kontrol a gittim ordaki doktorların tutumunu yaklaşımını begeniyorum. ilerde orda olmayı düşünüyorum.
    ama kesinlikle lens kullanımını tavsiye etmiyorum. uzun süre lens kullanan bir insanın lens yok iken gözüne bakın sanki yaşlanmış gibi hatta daha kötüsü bile olabiliyor .
    göz zarar görüyor lensden. birde neden gece takmayın diyorlar ? takarsanız neler olabilir ? sordunuzmu benim anladıgım kadarıyla gözün birazcıkda olsa rahat kalmaya kabullenemedigi bu cisimden birazcık uzak kalmaya hava almaya dinlenmeye ihtiyacı oluyor.
    ticari olarak para kazanma hırsıyla insanların saglıgıyla oynanmasını kabullenemiyorum. doktor kontrolu ve testler bile olmadan lens alıp kullanan insanlar görüyorum.
    ben 7.5 - 8 civarı gözlük kullanıyorum şuan
    lens kullandıgım o 1 yılda numaramda en büyük artışı yaşadım. yılda sadece 0.25 civarı artan numaram 1-1,5 numara oynamışdı.
    uzun süre lens kullananlarda yorumlarını yazsın birde bir resim alsınlar ellerine lens kullanmadan önceki gözleri ile şuan aynaya bakdıkları göz aynımı ?




  • @boranet

    şimdi şöyle, Burada lens ile uyuyan haftada bir çıkaran arkadaşlar yazmışlar, ve senin ve benim gibi lens kullanamayan arkadaşlarda var.
    Bunun nedeni şudur, herkesin göz yapısı bir değildir. bunun içine mevcut göz yaşının salgılanma derecesi ve kimyasal yapısı girer, bazılarımızda göz yaşı normal salgılanmaz ve gözlerimiz kurudur, bu tedavisi olmayan bir eksikliktir, böylede doğulabilir sonradan da olunabilir, böylelikle lens kullanmakta zorlanırız, göz yaşının içinde belli bir oranda yağ vardır bu yağ göz yaşının çabuk buharlaşmasını engelleyerek gözlerimizi ıslak tutar , aslına bakarsanız bu proses allahın bir mucizesidir, Bu yağ alt göz kapağımızda dizili bulunan küçük por (deliklerden) salgılanır Fakat bazılarımızda bu yağın kimyevi yapısı bozuktur ve bu deliklerden normal proses ile çıkarken çok çeşitli sebeblerden yağ donma yapar, gözünüze margarin gibi bişey getirin ve bu delikleri tıkar. Uygun oranda yağ ile karışım olmamış gözyaşımızda çabuk buharlaşır ve gözümüz kuru kalarak çabuk tahriş olur. İşte bir hafta boyunca lens çıkarmayan veya lensle uyuyan bu arkadaşlar göz yaşı yapısı sağlıklı kimselerdir.

    boranet

    Lenslerin kornea incelttiğini ben duymadım fakat düşündüğün Lasik ameliyatı için korneanın minimum bir mikron düzeyinde bulunması gerekir. Bu senin göz yapınla alakalı bir husustur, Aksi takdirde Lasik yapılmaz. İşlem sırasında kornea kesilip flip oluşturulurken mikrokeratom denen bir bıçakla manuel olarak yapılır yani el yordamıyla. Çoğu yer bu şekilde yapar Önemli olan noktada burasıdır, Yeni nesil Allegretto denen bir cihazla bu flip lazer ile oluşturulur yani manuel müdahale olmadan lazerle kesilir, bu sayede kornea düzgün biçimde kesilir. Bu operasyonu geçirmek isteyenler bu konuya dikkat etsinler.

    Lens kullanırken sıvı sabun kullanmamak gerekir sıvı sabun elde bir miktar kalır lense dokunduğumuzda lense ordan da gözlerimize geçer, ve kullanımın devamında gözde hassasiyet yaratır. Lens takarken asgari bir hijyen yeterlidir. Beyaz sabunla el yıkanmalıdır. Bu hassasiyet ileri düzeye ulaşırsa sürekli konjonktivit denen illeti her lens takışınızda geçirirsiniz. Mesela 5 gün lens taktıktan sonra konjonktivit olup yepyeni lensi kontamine edip çöpe atmak zorunda kalırsınız. Bu döngüye bir girdiniz mi çıkış oldukça zordur.

    Lens kullananların gözlerinin daha yaşlı göründüğü bayat baktığı tespitin de "kısmen" doğrudur. Eğer lens kullanan sürekli iltihaplanma yaşıyosa, hassas ise gözleri kızarıyor demektir. Göz kızarması, gözde oluşan bu bakteriyel bazende virütik durumun karşısında vücudumuzun savunma sistemi göz damarlarına bu durumla mücadele etmesi için kan pompalar. pompalanan bu kanla göz beyaz bölgedeki damarlar kızarır ve genişler. Mevcut problem sona erince kan geri çekilir geri çekildikten sonrada geriye genişlemiş sarımsı içi boşalmış damar çeperi kalır bu durumu içi boş mumbar dolmasına benzetebiliriz, gözde geriye kalan sarımtırak içi boş genişlemiş damar çeperlerinin yüzlercesini, ve bu durumu sürekli yaşayan birini (bir-iki seferle olmaz) düşünürsek gözümüzün neden böyle bayat ve yaşlı göründüğünü anlarız. bu işin mekaniği budur.

    Not: Doktor değilim. Oldukça uzun yılların tecrübesi ve konuşkanlığı kadar meşhur olan bir doktora sahibim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 4 Kasım 2009; 16:30:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusaaa


    quote:

    Orijinalden alıntı: kuduk


    quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusaaa

    hocam bu dedigin resimlerdeki olaylarin aynisi bana K si yuksek zenon farlarda oluyor,acaba bende mi hata yoksa farlari fazla mavi yapmaya calisanlarda mi?



    sanırım sizin için doktor şart. benim uzmanlık alanım değil ama göz içinde bulunan algı noktaları ile ilgili bir sorun olabilir, sitede lazer ameliyetı olanlarda oyle şeyler yazıyordu. siz de ameliyat olmasanız bile böyle bi şey nasıl oluşuyor ya da bu durum normal mi bunu hekimden öğrenmelisiniz.


    zaten kafama gore lens takmadim,kim takar onuda bilemem....goz doktoruna gittim,bana verdigi numaralarda en iyisinden lens takiyorum.gorusum cok iyi ama resimlerdeki gibi normal farlar degil ama zenonunu fazla abartanlar (K) gozume cok batiyor,insallah muayeneden gecemezler....bu arada dedigim muayene arac muayenesi....



    K sı yüksek olan daha koyuya gider, yani sizi etkileyen 8000k veya 6000k olacaktır. Morumsu olması sizi etkiliyorsa gözünüzde bir problem olabilir çünkü ışık daha koyu olduğundan daha az rahatsız edicidir. Ayrıca mercekli olanlar ile merceksiz olan otomobillere dikkat edin. Hangisi sizi daha çok rahatsız ediyor ona yoğunlaşın.




  • ben de paylasiyim istedim, besiktasta adnan ezen optikten aliyorum lensimi, bausch&lomb comfort. 2 senedir filan fiyat ayni, 3 aylik (3 ciftli) kutu 29 tl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senechaux

    yok hocam hiçbir farkı yok.fişinide yollamışlar hatta. zaten sitenin sahiplerinin istanbulda optik dükkanıda var adreside belli.


    Evet, Üsküdar ve Kadıköy'de dükkanları var. Sahte/Kaçak endişesi olan aynı fiyattan dükkanından da alabilir. Ben Kadıköydekinden alıyorum ve memnunum, sitede bu şubenin adresi verilmediği için şöyle tarif edeyim; Balık pazarının oradaki Atasun optik'in tam karşısında adı Gözüm Optik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    @boranet

    şimdi şöyle, Burada lens ile uyuyan haftada bir çıkaran arkadaşlar yazmışlar, ve senin ve benim gibi lens kullanamayan arkadaşlarda var.
    Bunun nedeni şudur, herkesin göz yapısı bir değildir. bunun içine mevcut göz yaşının salgılanma derecesi ve kimyasal yapısı girer, bazılarımızda göz yaşı normal salgılanmaz ve gözlerimiz kurudur, bu tedavisi olmayan bir eksikliktir, böylede doğulabilir sonradan da olunabilir, böylelikle lens kullanmakta zorlanırız, göz yaşının içinde belli bir oranda yağ vardır bu yağ göz yaşının çabuk buharlaşmasını engelleyerek gözlerimizi ıslak tutar , aslına bakarsanız bu proses allahın bir mucizesidir, Bu yağ alt göz kapağımızda dizili bulunan küçük por (deliklerden) salgılanır Fakat bazılarımızda bu yağın kimyevi yapısı bozuktur ve bu deliklerden normal proses ile çıkarken çok çeşitli sebeblerden yağ donma yapar, gözünüze margarin gibi bişey getirin ve bu delikleri tıkar. Uygun oranda yağ ile karışım olmamış gözyaşımızda çabuk buharlaşır ve gözümüz kuru kalarak çabuk tahriş olur. İşte bir hafta boyunca lens çıkarmayan veya lensle uyuyan bu arkadaşlar göz yaşı yapısı sağlıklı kimselerdir.

    boranet

    Lenslerin kornea incelttiğini ben duymadım fakat düşündüğün Lasik ameliyatı için korneanın minimum bir mikron düzeyinde bulunması gerekir. Bu senin göz yapınla alakalı bir husustur, Aksi takdirde Lasik yapılmaz. İşlem sırasında kornea kesilip flip oluşturulurken mikrokeratom denen bir bıçakla manuel olarak yapılır yani el yordamıyla. Çoğu yer bu şekilde yapar Önemli olan noktada burasıdır, Yeni nesil Allegretto denen bir cihazla bu flip lazer ile oluşturulur yani manuel müdahale olmadan lazerle kesilir, bu sayede kornea düzgün biçimde kesilir. Bu operasyonu geçirmek isteyenler bu konuya dikkat etsinler.

    Lens kullanırken sıvı sabun kullanmamak gerekir sıvı sabun elde bir miktar kalır lense dokunduğumuzda lense ordan da gözlerimize geçer, ve kullanımın devamında gözde hassasiyet yaratır. Lens takarken asgari bir hijyen yeterlidir. Beyaz sabunla el yıkanmalıdır. Bu hassasiyet ileri düzeye ulaşırsa sürekli konjonktivit denen illeti her lens takışınızda geçirirsiniz. Mesela 5 gün lens taktıktan sonra konjonktivit olup yepyeni lensi kontamine edip çöpe atmak zorunda kalırsınız. Bu döngüye bir girdiniz mi çıkış oldukça zordur.

    Lens kullananların gözlerinin daha yaşlı göründüğü bayat baktığı tespitin de "kısmen" doğrudur. Eğer lens kullanan sürekli iltihaplanma yaşıyosa, hassas ise gözleri kızarıyor demektir. Göz kızarması, gözde oluşan bu bakteriyel bazende virütik durumun karşısında vücudumuzun savunma sistemi göz damarlarına bu durumla mücadele etmesi için kan pompalar. pompalanan bu kanla göz beyaz bölgedeki damarlar kızarır ve genişler. Mevcut problem sona erince kan geri çekilir geri çekildikten sonrada geriye genişlemiş sarımsı içi boşalmış damar çeperi kalır bu durumu içi boş mumbar dolmasına veya kullanılmış kondoma benzetebiliriz, gözde geriye kalan sarımtırak içi boş genişlemiş damar çeperlerinin yüzlercesini, ve bu durumu sürekli yaşayan birini (bir-iki seferle olmaz) düşünürsek gözümüzün neden böyle bayat ve yaşlı göründüğünü anlarız. bu işin mekaniği budur.

    Not: Doktor değilim. Oldukça uzun yılların tecrübesi ve konuşkanlığı kadar meşhur olan bir doktora sahibim.



    güzel bir anlatım teşekkürler..

    ''konjonktivit olup yepyeni lensi kontamine '' ..sanırım ben bu durumu yaşadım lensleri çöpe attım 1 ay gözlük kullandım şimdi lense devam ediyorum ..tabi bu terimler göze batma gözün kanlanması rahatsız olup hay ben böyle lensin diyip gözlük takma bir sure sonra lensimi özledim şeklinde geri dönmeyi özetliyorsa




  • ..Lens göze takıldığında aslında direk göz ile temas etmez gözün üzerindeki çok çok ince gözyaşı tabakasının üzerinde aslında yüzer durumdadır ve göz ile teması hemen hemen hiç yoktur...

    ..gün içersinde gözler açık olduğundan ve devamlı kırpıştırıldığından gözyaşı devamlı olarak salgılanır ve gözün bu bir anlamda yağlanması devam eder ve lensde bu gözyaşı tabakası üzerinde yüzmeye devam eder

    ..fakat uyuduğunuz zaman göz yaşı salgılaması durmaktadır bu nedenlede lens gözyaşı tabakası üzerinde durmaya devam edemez ve direk göz tabakasıyla temas başlar işte sorunda burada başlar çünkü göz bu temasdan zarar görmeye başlar gözyaşı salgılanmadığı için gözün oksijenlenmesi zaten azalmıştır üstüne lensin mekanik temas etkileride binince zarar katlanır ve göz zarar görmeye başlar...

    ...bu nedenle pazarlama starejilerinden olan uzun süreli gözden çıkarılmadan kullanabileceğiniz söylenen lenslerden uzak durun gözlerinizi seviyorsanız lensler kesinlikle yatarken gözden çıkarılmalıdır

    ...Bunları size bir tıp elemanı ve 25 yıllık lens kullanıcısı üstünede lasik ile miyopi ameliyatı olmuş birisi olarak söylüyorum.




  • http://www.lensmarket.com/

    En son buradan aldım, hatta dün geldi...Kargo bedava, 2 lensede 360 ml lik gayet kaliteli bir solüsyon hediyesi var. Lens fiyatlarıda daha uygun geldi diger sitelerden.
    Tavsiye ederim
  • kardesim 6 ay soft lens 38 kullandim bu purevison dahami iyi soft lens 38 den gerci daha iyidird farkı ne.. .ben tanidiktan 45 e almistim nette 35 mis hastanede 60 a verceklerdi getirelim dediler kabul etmedim vay be ne kazik atcaklarmi..s..s.s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuduk

    ucuzluğu nedeni ile internet üzerinden (bunlar fiyat cazibesinin yanında solüsyonu falan da hediye olarak gönderiyordu.) aldığım bir çok marka ve model lensin esasında sahte en iyi ihtimal ile kaçak olduğunu gördüm.

    arkasında Sağlık Bakanlığı ve ithalat izni etiketi olan orjinal lenslere ait ambalajları internetten aldığım lensler ile karşılaştırınca ve biraz da lens dağıtımcısının yardımı ile ambalajlarda aynı sahte paradaki gibi baskı hatalarını gördüm. iki yıldır biraz daha fazla ödeyip dağıtımcıdan orjinal lens alıyorum. uzun süreli kullanmama rağmen herhangi bir batma, yanma veya kızarıklık olmadı, 3 ay kullandığım oldu. elektronik ve giyside sahte hadi ne ise ama bilerek sahte lens alıp sağlığımla oynamayı kör olmayı istemem. hiç bir siteyi töhmet altında bırakmak istemem ama en azından ambalajları orjinal olduğundan emin olduğunuz ambalajlarla karşılaştırarak kontrol edin, etiketlerdeki ürünlerin ithalatçı firmaları ile irtibat kurun veya gerçekten bu ürünü ithal etme yetkilerinin olup olmadığını web den araştırın.



    Bu tespit yüksek oranda doğrudur. Yasalara aykırı hareket eden (bkz:internetten lens satışının yasak olması) yerlerin neden orjinal satma gibi çabaları olsun ki? Özellikle sağlıkta eskisinden çok daha dikkat etmemiz gerekir.

    Optix, Nd , Purevision gibi lens modelleri gece de gözde kalabilmektedir. Bunu da yüksek oksijen geçirgenlikleri ile yapmaya çalışırlar ama çok da başarılı oldukları söylenemez.Dikkat edilecek husus 1 haftaya kadar ya da 1 aya kadar durumudur. Yani gece gündüz hiç çıkarmadan gözdee kalır süperdir yok rüyalarınızıda net görürsünüz demek yanlış. Tıpkı araçlarının maksimum hızı gibi , kadran 250yi gösteriyor diye aracı sürekli o hızda kullanamazsınız hatta o hıza bile pek çıktığınız görülemez.

    Kâr marjları çok yüksek gibi gibi aklınızda düşünceler olabilir belki ama ortalama bir doktor muaynesinin 300lira , bazı polikliniklerde 100 , devlette ücretsiz olduğu mantığıyla benzer şekildedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    şimdi şöyle, Burada lens ile uyuyan haftada bir çıkaran arkadaşlar yazmışlar, ve senin ve benim gibi lens kullanamayan arkadaşlarda var. ......... .....İşte bir hafta boyunca lens çıkarmayan veya lensle uyuyan bu arkadaşlar göz yaşı yapısı sağlıklı kimselerdir.
    ....damar çeperlerinin yüzlercesini, ve bu durumu sürekli yaşayan birini (bir-iki seferle olmaz) düşünürsek gözümüzün neden böyle bayat ve yaşlı göründüğünü anlarız. bu işin mekaniği budur.



    güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Opt

    Bu tespit yüksek oranda doğrudur. Yasalara aykırı hareket eden (bkz:internetten lens satışının yasak olması) yerlerin neden orjinal satma gibi çabaları olsun ki? Özellikle sağlıkta eskisinden çok daha dikkat etmemiz gerekir.

    Optix, Nd , Purevision gibi lens modelleri gece de gözde kalabilmektedir. Bunu da yüksek oksijen geçirgenlikleri ile yapmaya çalışırlar ama çok da başarılı oldukları söylenemez.Dikkat edilecek husus 1 haftaya kadar ya da 1 aya kadar durumudur. Yani gece gündüz hiç çıkarmadan gözdee kalır süperdir yok rüyalarınızıda net görürsünüz demek yanlış. Tıpkı araçlarının maksimum hızı gibi , kadran 250yi gösteriyor diye aracı sürekli o hızda kullanamazsınız hatta o hıza bile pek çıktığınız görülemez.

    Kâr marjları çok yüksek gibi gibi aklınızda düşünceler olabilir belki ama ortalama bir doktor muaynesinin 300lira , bazı polikliniklerde 100 , devlette ücretsiz olduğu mantığıyla benzer şekildedir.



    evet. hatta bir tüketici olarak sağlık ürünlerinin internet üzerinden satılmasına reklamının yapılmasına, promosyonlar düzenlenmesine karşıyım.

    tıbbi bir hizmet, mal veya operasyon için promosyon düzenlenir mi? bunu nasıl bir vicdan anlayışına sığdırıyorlar anlayamıyorum. adam sünnet şöleni gibi lasik operasyonu yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuduk -- 4 Kasım 2009; 13:09:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusaaa

    bu baslik iyi oldu,bende lens kullaniyorum.

    dedikleriniz bi denemem lazim,ama sunu biliyorum bana lens satan kadin uyurkende takabilirsin dedi ama ben biraz sakat uyurum dedim vede yatarken gozumden cikariyorum,ne tekim iyide yapiyorum sanirim.cunku yuzumu lensle yikarken bile lensler kayboluyor (o kadar sakatim,hasinim :) )

    ayrica lens takip cikarmak eziyet ama gozlukten iyi

    hocam bausch and lomb purevision modelini kullanıyorum,bırak yüzümü yıkamayı,denize bile giriyorum. suyun altında gözünü açmadıktan yada denize gözün açık atlamadıktan sonra sorun çıkmıyor.15 gün hiç çıkarmadan kullandım. ne bi kızarma nede başka bi sorunum olmadı. sadece kuruyunca batma yapıyor sabahları bazen,oda her lesn yapıyor kuruyunca. al dediğim lensi;bana dua edeceksin:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boranet

    ahh ahh şu lenslerin zararlarından neden hiç bahsedilmez neden doktor ların lens degilde gözlük kullandıgını kimse sormaz.
    öncelikle şunu söyleyim bundan 10 yıl önce filandı bir çok doktora hastaneye gittim.
    en sonunda pahalı ve kaliteli lenslerden aldım. tüm kurallara uydum.
    fakat farkettim ki lensler göze ciddi zararlar veriyor. daha sonra doktorumada bu durumdan bahsettim bir çok komplikasyon yarattıgını ve kafamda oluşan bir kaç soruyu yönelttim. daha önce lensin hiç bir zararı olmadıgın söyleyen doktor bir anda evet öyle olabilir evet böyle bir etkisi var vs...
    resmen döküldü yani o kadar çok şey vardıki ben şuan hepsini hatırlamıyorum.
    ama en önemlilerinden biri gözümdeki o ince saydam tabakanın incelmesi zarar görmesi idi. şuan lazik olmak istedigim de karşıma çıkan sorunlardan biride bu.
    normal de ameliyat olcaklarda o tabaka geri yerine koyulabilirken benden çok ince olması nedeniyle kaldırcaklarını söylediler ve 1 hafta dayanılmaz acılara ( doktor a hastaların söyledigi bir durum ) sebebiyet verecegini söylediler. bende ameliyatdan vazgeçtim en azından teknoloji biraz daha ilerleyene kadar.
    kudret göz hastanesine 2 kere kontrol a gittim ordaki doktorların tutumunu yaklaşımını begeniyorum. ilerde orda olmayı düşünüyorum.
    ama kesinlikle lens kullanımını tavsiye etmiyorum. uzun süre lens kullanan bir insanın lens yok iken gözüne bakın sanki yaşlanmış gibi hatta daha kötüsü bile olabiliyor .
    göz zarar görüyor lensden. birde neden gece takmayın diyorlar ? takarsanız neler olabilir ? sordunuzmu benim anladıgım kadarıyla gözün birazcıkda olsa rahat kalmaya kabullenemedigi bu cisimden birazcık uzak kalmaya hava almaya dinlenmeye ihtiyacı oluyor.
    ticari olarak para kazanma hırsıyla insanların saglıgıyla oynanmasını kabullenemiyorum. doktor kontrolu ve testler bile olmadan lens alıp kullanan insanlar görüyorum.
    ben 7.5 - 8 civarı gözlük kullanıyorum şuan
    lens kullandıgım o 1 yılda numaramda en büyük artışı yaşadım. yılda sadece 0.25 civarı artan numaram 1-1,5 numara oynamışdı.
    uzun süre lens kullananlarda yorumlarını yazsın birde bir resim alsınlar ellerine lens kullanmadan önceki gözleri ile şuan aynaya bakdıkları göz aynımı ?

    valla hocam inanmazsın ama gözlerim oakdar alıştıki lenslere,gözümde lens varken gözümü dha rahat hissediyorum,çıkarınca bi garip oluyor.1 senedir kullanıyorum ve gözümün numarasında bir değişme olmadı. hastalık iltihap falanda olmadı. askere gidicem diyede aynı numaradan 1 yıllık lens aldım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    kardesim 6 ay soft lens 38 kullandim bu purevison dahami iyi soft lens 38 den gerci daha iyidird farkı ne.. .ben tanidiktan 45 e almistim nette 35 mis hastanede 60 a verceklerdi getirelim dediler kabul etmedim vay be ne kazik atcaklarmi..s..s.s

    kardeşim valla soft lens 38 i bilmiyorum.daha önce soflens 59 kullanıyordum.lensler akşam 12 den sonra gözümde batma yapıyordu.uzun süre tv izleyince falan özellikle gece batma ve ağrı yapıyordu niyeyse.akşam yatmadan illa çıkarmak zorunda kalıyordum.ayrıca gözümden daha kolay çıkabiliyordu purevision a göre. Purevisionu ise 15 gün boyunca çıkarmadan kullanabilirsin. Herhangi bir kızarma yada batma olmuyor,çıkarmak zorunda hissetmiyorsun. gözümde şuan ve sanki gözümde dğilmiş gibi yazın denize havuza dahi girdim ama ozaman her ihtimale karşı akşamları çıkarıp solisyonla ovdum,malum pis mekanlar. bence biran önce almalısın,rahatlığın tadını çıkar.askere gidicem aralıkta,15 günde bir çıkarırım artık gözümden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senechaux -- 4 Kasım 2009; 14:12:57 >




  • 8 Yıldır lens kullanıyorum. Heralde tüm markaları denemişliğim vardır :). Ne kadar kaliteli denilen lens varsa gözüme uymadı ve rahatsız etti. Biomedics gibi en ucuz lensleri kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum.
    Denizede, havuzada giriyorum. Takarken veya çıkarırken çoğu zaman sabun bile kullanmadan sadece ellerimi yıkayarak takıyorum. Yere düşen lensleri bile bi süre solüsyonda tuttuktan sonra kullandığım çok olur :)
    1 Aylık diye geçen lensleri 2 aydan aşağı kullanmıyorum. Her gün sölüsyon yenilemiyorum, sadece azar azar ek yapıyorum kabına.

    Tüm bunlara rağmen 8 yıldır gözüm ne iltihap kaptı, ne de kızardı. hiçbir problem yaşamadım.
    Tek dikkat ettiğim nokta her gece lensleri kesinlikle çıkarıyorum ve evde mecbur kalmadıkça gözlük kullanıyorum.

    Lens kullanmaya başladığımda gözüm 7,5 derece hipermetrop 1,5 derece astigmattı. Şu an 6 derece hipermetrop 1 derece astigmatım var. :) yani düzeliyor. Yaşım 23 ve göz kusurum doğuştan geliyor.

    Siz de benim yaptıklarımı yapın demiyorum herkesin göz yapısı farklıdır. Lens kullanımında temizlik önemlidir.

    Bu arada lensmarketten alışveriş yapıyorum iyi günler :)




  • 3 yıldan beri lens kullanıyorum bir çok model denedi zeiss,acuvue oasys,softlens 38 hepside bende rahatsızlık yaptı gözde batma kuruma şu anda purevision kullanıyorum tüm gün boyunca gözde tutabilenlere hayret ediyorum bende 4 saatten sonra batma kuruluk yapmaya başlıyor son çifte geçicem ondan sonra en çok rahat ettiğim zeiss e dönücem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakin

    3 yıldan beri lens kullanıyorum bir çok model denedi zeiss,acuvue oasys,softlens 38 hepside bende rahatsızlık yaptı gözde batma kuruma şu anda purevision kullanıyorum tüm gün boyunca gözde tutabilenlere hayret ediyorum bende 4 saatten sonra batma kuruluk yapmaya başlıyor son çifte geçicem ondan sonra en çok rahat ettiğim zeiss e dönücem.

    hocam valla göz yapısıyla ilgili heralde. ben nerdeyse hiç gözümden çıkarmıyorum purevision u
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.