Şimdi Ara

Numaralı gözlükler ve cam yapılırken ölçüm hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Miyopum.
    -1.25
    -1.50

Doktor reçete yazdı.
    Bugun gidip Bornova elit optikte bir çerçevede karar kılıp 70 tl de anti reflektif inceltilmiş cam seçip siparişimi verdim.

Orada da odak noktasi vb ölçümler var yapmıyor musunuz diye sordum. Artık odak ölçümüne gerek olmuyor eskiden odak camın ortasında oluyordu ölçmeye gerek oluyordu artik ona gerek kalmadı yeni camlarda odak bütün camın her yerinde aynı dedi. Ayrica doktor reçetede yazmış bizim ayrıca ölçüm yapmamıza gerek yok dedi.

Doğruluğunu merak ediyorum.

Yarin gözlüğü alacağım , bir sorun olduğunu nasil anlayabilirim.?
    Bu iki üç ölçüm işlemini atasun optikte yapmışlardı bir önceki alışverişimde. Kafam karıştı biraz doğru ve kesin bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse cok memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba;

Bazı hekim arkadaşlar pupil mesafeseni reçeteye yazarlar ama yine de tercihim optisyenin de ölçüm yapması. Hele ki siz bu durumu hatırlatınca en azından usulen yapmaları iyi olurdu.

Geniş odak alanına sahip camlarda böyle bir ölçüm yapılmayabiliyor, benzer şekilde çalışan optisyenler biliyorum. Halen göz bebeği mesafesi ölçüp, odak işaretlemesi yapanlar da var... Gözlüğünüzü aldıktan sonra görmenizi her bir gözünüzle ayrı ayrı ve iki gözünüz açıkken kontrol edin... Bir dengesizlik veya gözler arasında bariz bir fark sorunu yaşarsanız doktorunuza başvurun. (İki göz arasındaki fark iki göz açık iken hissedilmemeli, ancak ayrı ayrı bakıldığında hafif fark olabilir)

Ben güzel göreceğinizi düşünyorum, selamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.