Şimdi Ara

Numara Taşınabilirliğinde Kârlı Çıkacak Olan Operatör Hangisi Sizce? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
298
Cevap
0
Favori
15.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Numara Taşınabilirliğinde Kârlı Çıkacak Olan Operatör Hangisi Sizce?

(En Son Oy Tarihi: 3.3.2009)
Giriş
  • "http://www.haberturk.com/haber.asp?id=108666&cat=130&dt=2008/11/14"
    Numara taşınabilirliğinden Turkcell kârlı çıktı
    Giden abonenin 3 katı kadar abone Turkcell'e geldi

14.11.2008 11:48
    Numara taşınabilirliği süreci öncesinde yapılan; tüketicilerin hizmet alacakları mobil operatörü seçerken en çok; geniş kapsama alanı, kesintisiz ve kaliteli iletişim ve uygun fiyat tekliflerine önem verdiği öngörüsü doğru çıktı: Numara Taşınabilirliği’nin ilk 5 gününde tüketicilerin tercihi yine Turkcell oldu. 9- 13 Kasım tarihleri arasında 74.000 tüketici numarasıyla Turkcell avantajlarından yararlanma talebinde bulundu
  • ben hep dıyordum bu numara tasıma olayı avea ve vodafone abone kaybettırecek dıye ve gene dıyorum 16000 baz ıstasyonuna ulasması lazım avea ve vodafonun ınsanlar akıllandı artık sebekesı guclu olan operatore gecıyolar turkcell 36.5 mılyon aboneye ulasmıs bu turkıyenın yarısından cogunun turkcellı odugu anlamına gelıyor ve sac bu yıl turcell 600 mılyon dolar yatırım yapmıs ve 2009 yılındada gne 600 mılyon dolar yatırım yapacakmıs burda denıyorkı turkcel kazık operator bu hayatta kalıte arıyorsan paraya kıyarsın hem ben 250 yukluyorum dakıkası 2 kontor bır ay sonra en az 100 kontor gene bana kalıyor bu tarıfe guzel oldu bence bır yahudı atasozu ucuz mala para verecek kadar zengın degılım
  • Arkadaşlar her 10 kişiden 4 tanesi iki tane numara kullanıyor, ki şirketlerde çalışan insanlara kendi hatlarının yanında birde şirket hatları veriliyor. Kendimden örnek vermem gerekirse Vodafone kullanıyorum faturalu ve cep aile tarifesinde kız arkadaşımın hattıda benim üzerime 3 yıldır. Cep aile ile 1 saat bir birimizle görüşmek için 1.8 YTL ödüyoruz ayrıca sms lerde bedava ay sonu geliyor mesaj sayacına bakıyorum en az 1500 gelen 1500 giden olduğunu görüyorum. Fakat bu tarifede diğer operatörler 68 ykr yani 680.000 lira. Bunun için birde turkcell faturalı hat kullanıyorum alo120 paketine üyeyim sanırım 18 ytl filan olması lazım onlada turkcell olayını çözüyorum. Üstüne birde şirketin verdiği turkcell faturalu hat eklendi ve malesef 3 telefon taşıyorum. Yani demem o ki bu sadece bir heves ve gelip geçecek. Kime yarayacak tabi ki operatörlere kim ne koparsam kar mantığıyla bakacak. Birde şöyle bir durum var mesela doğuda bir ilde yaşıyorum ve turkcell kullanıyorum ama burda vodafone daha iyi çekiyor ama esnaf olduğumdan diyelim başka numarayada geçemiyorum müşterilerim filan arıyor diye. İşte bu insanlar sadece çekimi daha iyi diye vodafone abonesi olurlar. Yoksa onun haricinde kampanyalar düzgün takip edilirse hepsinin birbirinden cazip yönleri var. Yinede dediğim gibi bu sadece bir heves ve gelip geçecek. Zaten türkiyede çoğu insanın bir gsm numarası var bu insanların çok az bir bölümü belki %3-5 lik bir kısmı bu değişim olayına girecek yeni alacak kişilerde kendi operatörlerini seçecekler ve bu numara taşınması olayı pek bir anlam ifade etmeyecek. Sona gelecek olursak Operatörümü tek bir şartla değişirim eğer adam gibi bir yenilik getirirse 3G, yüksek hızda EDGE (1mbit vs.), görüntülü görüşme, 3,5G yada güzel bir cihazı abartı olmayan bir şekilde, örneğin bir N96 veya N95 8GB için aylık sadece 50 YTL ücret isterse. Ancak böyle bir şeye değişim için girerim aksi halde zaten mevcut hizmetler yetiyorken değişmek sadece "Bak ben numaramı değişmeden operatör değiştim" şeklinde hava atmaya yönelik bir cümleden öte gidemez. Bundan ötürüde dediğim gibi bu sadece bir furya ve kısıtla sayıda çok az insan operatör değişecek yani kayda değer bir değişim olmayacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: wooxym

Arkadaşlar her 10 kişiden 4 tanesi iki tane numara kullanıyor, ki şirketlerde çalışan insanlara kendi hatlarının yanında birde şirket hatları veriliyor. Kendimden örnek vermem gerekirse Vodafone kullanıyorum faturalu ve cep aile tarifesinde kız arkadaşımın hattıda benim üzerime 3 yıldır. Cep aile ile 1 saat bir birimizle görüşmek için 1.8 YTL ödüyoruz ayrıca sms lerde bedava ay sonu geliyor mesaj sayacına bakıyorum en az 1500 gelen 1500 giden olduğunu görüyorum. Fakat bu tarifede diğer operatörler 68 ykr yani 680.000 lira. Bunun için birde turkcell faturalı hat kullanıyorum alo120 paketine üyeyim sanırım 18 ytl filan olması lazım onlada turkcell olayını çözüyorum. Üstüne birde şirketin verdiği turkcell faturalu hat eklendi ve malesef 3 telefon taşıyorum. Yani demem o ki bu sadece bir heves ve gelip geçecek. Kime yarayacak tabi ki operatörlere kim ne koparsam kar mantığıyla bakacak. Birde şöyle bir durum var mesela doğuda bir ilde yaşıyorum ve turkcell kullanıyorum ama burda vodafone daha iyi çekiyor ama esnaf olduğumdan diyelim başka numarayada geçemiyorum müşterilerim filan arıyor diye. İşte bu insanlar sadece çekimi daha iyi diye vodafone abonesi olurlar. Yoksa onun haricinde kampanyalar düzgün takip edilirse hepsinin birbirinden cazip yönleri var. Yinede dediğim gibi bu sadece bir heves ve gelip geçecek. Zaten türkiyede çoğu insanın bir gsm numarası var bu insanların çok az bir bölümü belki %3-5 lik bir kısmı bu değişim olayına girecek yeni alacak kişilerde kendi operatörlerini seçecekler ve bu numara taşınması olayı pek bir anlam ifade etmeyecek. Sona gelecek olursak Operatörümü tek bir şartla değişirim eğer adam gibi bir yenilik getirirse 3G, yüksek hızda EDGE (1mbit vs.), görüntülü görüşme, 3,5G yada güzel bir cihazı abartı olmayan bir şekilde, örneğin bir N96 veya N95 8GB için aylık sadece 50 YTL ücret isterse. Ancak böyle bir şeye değişim için girerim aksi halde zaten mevcut hizmetler yetiyorken değişmek sadece "Bak ben numaramı değişmeden operatör değiştim" şeklinde hava atmaya yönelik bir cümleden öte gidemez. Bundan ötürüde dediğim gibi bu sadece bir furya ve kısıtla sayıda çok az insan operatör değişecek yani kayda değer bir değişim olmayacak.

Kesinlikle size katılıyorum gerçekten birçok kişi zaten 2 hat taşıyor, benim gibiler 3 hat taşıyor hangisinde avantaj varsa onu kullanıyoruz ve bence en ucuzu da bu çünkü hiç bir operatörün tam anlamıyla insanı tatmin edecek bir tarifesi yok, olacağını da sanmıyorum avnatajlar hep şebeke içi oluyor genelde yada çok yüksek meblağlar ödemeniz lazım kullanmayacağınız hizmete neden o parayı ödeyesiniz, her operatörün kendi içinde avantajlı tarifesinden biri olursa aylık 15-20 YTL ye her tarafla rahatça işinizi görecek kadar konuşabiliyorsunuz sonuçta numara taşımaya gerek yok

• ucuz etin suyu kara olur diye boşuna dememiş atalarımız.

annemin hattını vodadan turkcell'e taşıdık 10 ytl'ye 10 saat konuşma + her ay 30 dk her yöne aldık.
    1sene fatura ödemez artık:) bundan karlı bi alışveriş modeli yok..
    Artık annemi ararken fazla ödemeyeceğim ve o beni ararken hattımız kesilmeyecek.

Teşekkürler Trcell'e
  • Valla bu MNP döneminde en aktif operatör VF ile Trcell Bizde zannettik ki Avea birşey yapmış ama sukutu hayal Tugba21212121
    bakalım neler yapmışlar! Sen karar ver:=)

Vodafone Cep Ögrencide 2 kontör kampanyası
    Faturalıda bomba bir tarife Cep limitsiz(bütün Vodafona bedava) ve ilave avantajları(SMS Vodafone 5 lira sınırsız, HeryöneSMS 15 lira sınırsız,10 lira ev iş sınırsız bedava,5 liraya T.cell Avea yarı fıyata)
    Faturalıda ilave dakika kampanyası
    60 sn lik Konuşkan tarife 6 sn

Avea
    Sınırsız kamu tarifesi sanki tüm Aveaymış gibi reklam ,sınırsız konuşma 3,5-4 milyon kamu abonesine doğru,kontörlü aradın mı dk sı 25 ykr
    İlave Faturalı SMS paket avantajı:5 lira 50 sms avealılara, 10 lira 150 sms heryöne
    8 liraya 60 dk ev iş araması

Trcell:
    haftanın 2 günü bedava Tüm Trcelle(dikkat SMS gelmeden bedava diye konuşmayın)
    Özel teklif:sadece MNT ile gelenlere 10 lira 10 saat 10 kr her yöne 6 ay (1 yıllık kontrat=60 lira ceza)sonraki 6 ay bizbize şebeke içi 35 ykr VFAVEa:60 ykr sabit 45 ykr
    bizbize aramızda tarifesi 10 lira 10 saat tarife içi şebeke içi 35 ykr VFAVEa:60 ykr sabit 45 ykr
    eko sms paketleri:tukcell50 sms 6 lira heryöne 100 SMS=11 lira, Türkcell1000 SMS 22lira

matematik ve yapılanlar ortada karı siz verin saygılar

• vodafone aktif diyorsunuzda sevgili nikei faturalı tarife ile bir şey olmaz çünkü herkes o kadar para veremez ön ödemeli hatlara avantajlı paketler çıkarmalı tarifeye pek gerek yok mesela sms paketi avea tamamı ile hayal kırıklığı bunu kabul ediyorum.ama en iyi turkcell hazırlanmış bu numara taşınabilirliğine
  • bende katılıyorum Tcellin cok iyi hazırlandığına ve VFnun kontörlüdede birşeyler yapması gerektiğine ben olsam 250 kontör yükleyen Cep1 abonelerine dk sı 1 yerine 10 dk sı 1 kontör Vodafone içi yapardım olayı bitirirdim
  • avea 100 ler kulübüne girmiş
  • VODAFONE KULLANICILARI ÇOK İYİ 1 DRS WERDİ VODAFONE YA,ÇALIŞTIĞIM İŞYERİNİN ORADA 2 TÜRKSEL BAYİSİ WAR 1 TANESİ AB TELEKOM 1 TANESİDE EKŞİLER TELEKOM GELEN ARKADAŞLARA SORUYORUM HANGİSİ EN ÇOK GELİYOR DİYE HİÇ TEREDDÜTSÜZ VODAFONE KULLANICILARI TÜRKSELE GEÇTİ DİYORLAR YAZIK OLDU VODAFONA YA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLeoX -- 18 Kasım 2008; 15:07:24 >
  • Güzel bir anket olmuş tebrik ederim
    Şahsi görüşümdür turkcelldeki hizmet için bile numaramı taşırım
  • vodafone shop bana neden cennetten cehenneme geçiyorsun dedi.

0546lı bir numaram turkcele taşınamadığı için vodafone shopa uğradım. orta yaşlı bir adama bilgilerimi güncellemek-kontrol ettirmek istediğimi söyledim. nedenini sordu.
    diğer operatöre geçeceğim dedim.
    adamın gözleri pörtlek gibi açıldı.
    cenneten cehenneme geçmek nasıl oluyor öğrenmek istiyorsun anlaşılan dedi.

bana sorarsan hiçte öyle değil dedim.
    neden geçmek istiyorsun diğer operatöre dedi.
    (beklediğim soruda buydu zaten)
    başladım sıralamaya
    500 dakika sınırını koymayacaktı
    her yöne sms paketini halen yapmadı
    her yöne smslerimizi şebeke içi yaptı
    memleketimizdeki kapsama alanı problemimizi defalarca bildirmeme rağmen hep kopyala yapıştır cevap gönderdi.
    diğer operatörler daha cazip şeyler sundu dedim. mobil öğrenci ve kampüse geçmemizi vodafone kendisi istedi, bunu inkar etmesin, şebeke problemini kısa zamanda böyle çözmeye çalıştı dedim.

adam hiçbirşey söylemedi. sadece beni dinledi.
    ardından kimlik bilgilerini a4 kağıdına yazdırıyorum dedi. gerek yok yazdırma benim yüzümden masrafa girme desemde sözümü dinlemedi, yazdırdı.
    müşteri id si 13.577.242 hattım çok yakında turkcell olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: piri.reis

vodafone shop bana neden cennetten cehenneme geçiyorsun dedi.

0546lı bir numaram turkcele taşınamadığı için vodafone shopa uğradım. orta yaşlı bir adama bilgilerimi güncellemek-kontrol ettirmek istediğimi söyledim. nedenini sordu.
    diğer operatöre geçeceğim dedim.
    adamın gözleri pörtlek gibi açıldı.
    cenneten cehenneme geçmek nasıl oluyor öğrenmek istiyorsun anlaşılan dedi.

bana sorarsan hiçte öyle değil dedim.
    neden geçmek istiyorsun diğer operatöre dedi.
    (beklediğim soruda buydu zaten)
    başladım sıralamaya
    500 dakika sınırını koymayacaktı
    her yöne sms paketini halen yapmadı
    her yöne smslerimizi şebeke içi yaptı
    memleketimizdeki kapsama alanı problemimizi defalarca bildirmeme rağmen hep kopyala yapıştır cevap gönderdi.
    diğer operatörler daha cazip şeyler sundu dedim. mobil öğrenci ve kampüse geçmemizi vodafone kendisi istedi, bunu inkar etmesin, şebeke problemini kısa zamanda böyle çözmeye çalıştı dedim.

adam hiçbirşey söylemedi. sadece beni dinledi.
    ardından kimlik bilgilerini a4 kağıdına yazdırıyorum dedi. gerek yok yazdırma benim yüzümden masrafa girme desemde sözümü dinlemedi, yazdırdı.
    müşteri id si 13.577.242 hattım çok yakında turkcell olacak.

anladığım kadari ile vodafoneda cep öğrenci tarifesi kullanıyormuşsunuz.su anda gelen hediye smsleri her yöne tüm oparatörlere kullanabiliyorsunuz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• evet anket guzel bence turkcell hersahada alır maçı
  • turkıyede turkcell avrupada vodafone kullanacaksın suan durum bunu gosterıyor ve bence 2010 yılına kadar ne vodafone nede avea gercek anlamda duzelebılırler
  • NEWRANS BENDE 10 GÜN ÖNCE AYNISINI Yazdım foruma kesinlikle 2010 derim başkada söz demem
  • avea karlı çıkar vadafone zararlı çıkar turkcell için bir şey fark etmez
  • tukcel arayı bayagı acmıs %169 olmus forumda hakeden kazanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: nevrans

tukcel arayı bayagı acmıs %169 olmus forumda hakeden kazanır

%52 ne yaptın yav
  • Tabiki de Turkcell.Turkcell'e geçtim ve rahatım...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.