Şimdi Ara

Nükleer santrale destek verenlere edilen hakaretler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bıktım arkadaş hangi ortama girsem, nerede tartışmaya katılsam direk hakaret. Sizin siyasetiniz, görüşünüzü savunmak bu kadar mı ? Sınıfımda kızın biri var kapitalist düşmanı sosyalist ama en burjuvadan daha burjuva yaşıyor iphone elinde nike ayağında vs. vs. Kendi görüşü dışında diğer görüşleri aşağılayanlardan nefret ediyorum.

    Tamam sakinim.

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150314174558423&set=a.142984043422.113660.98045678422&type=1&ref=nf







  • Yeşili koruyunca ve sosyalist olunca kuğul olunuyor ya Aynısı banda oluyor "NÜKLEER SANTRAL GEREKLİ" dediğim an işte yok yeşillik,yok hayvan,yok o yok köy......
  • Ekolojik sistemler üzerinde çalışıyorum fakat nükleeri de desteklemeden edemiyorum. Okulda hangi profesörle muhabbet etsek nükleer istediklerini bastıra bastıra söylüyorlar, malesef zorunluluk.

    dipçik. Tartışmaya girmeye gerek yok bu arada. Bu konuda fikirler sabittir nükleere karşıt olanlar nükleere asla ısınmaz, ancak nükleer yanlısı olanlar da nükleerin neden olabileceği zararları görmeli, bilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 14 Ocak 2012; 10:14:48 >
  • Nükleer bu kadar kaka bisey olsaydi dünyanin bütün en gelismis ülkelerinde olmazdi . Amerika,Ingiltere,Almanya,Fransa ve niceleri .Burdaki bütün devletler halkini düsünmüyor yada bütün halk dogayi bilmem neyi düsünmüyor bi biz akilliyiz. Ayrica bizde olmamasi burnumuzun dibindeki Ermenistanda dünyanin en tehlikeli santralinin oldugu gercegini degistirmiyor yani doga kirlenecekse zaten kirleniyor
  • Cahillik. Çoğuna "Neden?" diye sorduğunda cevap bile veremiyorlar. Maalesef ülkemizde bilmeden konuşan çok. "Eğer düşünceni kendi hayatına yansıtamayacaksan düşünme" derim ben böylelerine. Cidden düşünmelerine gerek de yoktur. Sadece kuru gürültü oluştururlar. Başka "cahiller" de gürültünün çok olduğu tarafa geçip bağırmaya başlarlar. Bırak, bilmiyorsan düşünme. Meydanı bilgi sahibi olan insanlara bırak. Bir gün senin de fikirlerin yeşerirse tartışmaya katılırsın
  • Bu aptallar birde 'ne biçim ülkede yaşıyoruz yüzde enerjinin yüzde bilmemkaçını dışarıdan sağlıyoruz' demezlermi. Nükleer yerine önerdikleri kaynaklar dahada komik.
  • nükleer diğer kaynaklara göre daha temiz oysaki, nükleer atığı işi bitince kapıdan nehre akıtıyoruz sanıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nükleere karşısınız anladık ama Hidroelektrik santrali kuruncada bağırıyorsunuz ne iş ?
  • Siyasete dökmek neden onu hiç anlamıyorum. Zerre hükümet yanlısı değilim, ama nükleeri destekliyorum. İsteseniz de istemeseniz de bu enerjiye ihtiyaç var.

    Bu arada nükleer enerji ile doğal kaynaklarla üretilen enerjiyi bir tutanlar, biraz araştırma yapıp öyle gelsinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitler's Last Nazi

    Yeşili koruyunca ve sosyalist olunca kuğul olunuyor ya Aynısı banda oluyor "NÜKLEER SANTRAL GEREKLİ" dediğim an işte yok yeşillik,yok hayvan,yok o yok köy......

    +1905


    Ermenistan bile nükleer kurmuşken Türkiye gibi bir ülkede kurmaya kalksak "hooooop kuramazsınız biz yeşilciyiz beyler" diye tepemizde bitiyorlar.
  • nükleer santral=ölüm. onun yerine alternatif güneş enerjisi gibi kaynaklar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büyüksezar160

    nükleer santral=ölüm. onun yerine alternatif güneş enerjisi gibi kaynaklar var.

    evet var, koca konya'yı güneş enerjisi için panellerle donatsan 1 adet nükleer santral anca ediyor. hani çevre koruma, hani doğa sevgisi? sözde çevreciler. arada açın birşeyler okuyun, öğrenmekten korkmayın.
  • bu nükleeri kendi siyasetçileri yapsa eminimki bizden fazla savunurlar
    bunların olayı nükleer değil siyasi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büyüksezar160

    nükleer santral=ölüm. onun yerine alternatif güneş enerjisi gibi kaynaklar var.

    Güneşin üstüne otursak bi nükleere denk gelir herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    quote:

    Orijinalden alıntı: büyüksezar160

    nükleer santral=ölüm. onun yerine alternatif güneş enerjisi gibi kaynaklar var.

    Güneşin üstüne otursak bi nükleere denk gelir herhalde.

    yok öyle birşey.ayrıca şirketler kar etsin diye insan sağlığı tehlikeye atılmaz.silahlanma için o kadar para harcıyorsunuz insan sağlığı için harcamıyor musunuz?

    BİA (İstanbul) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa gezisinde nükleer enerji kullanımını destekleyen açıklamaları ve Türkiye'nin nükleer santral kurma projeleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun Tasarısı ise Eylül'de meclis genel kurulunda görüşülecek.

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) verilerine göre halen dünyada 440 nükleer santral faaliyette. 31'i ise yapım halinde. Litvanya, Fransa ve Belçika gibi ülkeler elektrik enerjisinin yüzde 70'e varan kısmını nükleer santrallerden karşılıyor.

    Konunun uzmanlarından Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, "Bu veriler dünyada enerji konusunda ne kadar yanlış yapıldığını kanıtlıyor" diyor. Başta Almanya olmak üzere tüm dünyada nükleer santrallerin kapatıldığını ve yeni santral yapımlarının durduğunu söylüyor.

    Uyar, Türkiye'de nükleer santrallerin kurulması çalışmalarını "Avrupa ülkelerinin nükleer santral yapımından vazgeçmeleri varolanları kapatmalarına karşın, eski teknolojilerini satmak için pazar yaratmasına" bağlıyor.

    Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Bölümünde yüksek lisansını tamamlayan, halen Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanlığını yapan Doç. Dr. Uyar, Türkiye'de enerjisi ihtiyacının tamamına yakınının yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisiyle sağlanabileceğine dikkat çekiyor.

    Uyar'a göre nükleer santrallerin atıkları için dünyada hala sürekli depolama alanları kurulamıyorken, bu atıklar milyonlarca yılda yok olmazken, Çernobil kazası gibi olası bir kaza ya da sızıntıda can kaybı ve geniş bir çevrenin etkilenmesi söz konusuyken; nükleer santrallerin bakım ve güvenlik maliyetleri kuruluş maliyetlerini aşıyorken, nükleer santrallerin bilimsel olarak savunulabilir bir yanı yok.

    Uyar, bu koşullarda, nükleer santral kurulmasının konunun uzmanlarınca ayrıntılarıyla tartışılması gerektiğini vurguluyor:

    "Çevreye ve insan sağlığına zararı olmayan ve adına uygun olarak doğal kaynakları yok etmeden 'yenilenebilir' olarak kullanılan, maliyeti düşük enerji kaynaklarına yönelmek gerekiyor"

    Fosil yakıtların yarattığı sera gazı etkisi ve küresel ısınmaya da dikkat çeken Uyar, Türkiye'nin enerji açığı olup olmadığı, nükleer santrale ihtiyaç duyulup duyulmadığı konularında sorduğumuz sorulara şu yanıtları verdi:

    Türkiye'nin enerji ihtiyacında dışa bağımlı olduğu ve nükleer santrale mutlaka ihtiyaç olduğu yolundaki açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye'nin enerji açığı var mı?

    Uyar: Enerji kullanımı derken, ulaşım, konut, sanayi ve tarımda ne kadar enerji kullandığınız, bu enerjiyi kullandığınız alet ve makinelerin ne kadar enerji tükettiği akla gelir. Evinizde daha çok enerji tüketen buzdolabını kullanırsanız, daha çok enerji harcarsınız.

    Pek çok ülke daha az enerji harcayan teknolojiler kullanırken, küresel sermaye eski teknolojileri satmaya çalışıyor. Ne kadar enerji kullandığınız; ihtiyacınız dışındaki enerjinin etkin kullanılıp kullanılmadığını tartışmanız gerekiyor.

    Yedi buçuk milyon dolara düşük enerji tüketen ampulleri üreten bir fabrika kurarsanız ve örneğin İstanbul'da ücretsiz dağıtırsanız, dört buçuk milyar dolar maliyetli bir kömür santrali yapmaktan kurtulursuz. Böylece daha az insan kanser olur, kanser tedavisine daha az para ayırırsınız.

    Türkiye'nin bir önceki hükümet döneminden başlayarak yaptığı doğalgaz antlaşmaları 30 yıla varan, uzun vadeli antlaşmalardır. Türkiye, ileriki yıllarda ihtiyacı olmadığı halde doğalgaz alıp, borç ödüyor gibi gözükmemek için, doğalgaz kullanımını desteklemek durumundadır. Bu da, enerjinin etkin kullanımından çok, daha çok doğalgaz tüketiminin yollarının araştırılması anlamına geliyor.

    Türkiye, Avrupa ülkelerine daha az enerji tüketen ev aletlerini pazarlıyor. Yani gerekli teknolojiye sahip. Ancak daha az ve temiz enerji kullanmak, kısa ve uzun vadede o ülke için yararlıyken, enerji politikaları, petrol şirketlerinin, nükleer teknoloji uzmanlarının, doğalgaz üreticilerinin kendi çıkarlarına göre düzenleniyor.

    Petrol ve kömür gibi fosil yakıtların çevre ve insan sağlığına zararı var mı?

    Petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtlar yandıktan sonra karbon dioksit açığa çıkarıyor ve atmosferde sera etkisi yaratarak dünya ısısının artmasına neden oluyor. Doğalgaz kokusuz ve renksiz olması nedeniyle, akciğerlerin koruma mekanizmalarından daha kolay geçerek nitrit aside dönüşüyor. Ayrıca dünyadaki fosil yakıtlar önümüzdeki yıllarda tükenecek.

    Enerji Bakanı Güler, nükleer santral konusunda diğer ülkelerle yarışa gireceklerini söylüyor. Dünyada nükleer enerji kullanımı ne kadar yaygın?

    Nükleer santralde de eski, çöp olarak adlandıracağımız teknolojinin diğer ülkelere pazarlanması söz konusu. Avrupa'da ve dünyada artık nükleer santral yapımı durmuş durumda. Başta Almanya olmak üzere pek çok ülke santralleri kapatmaya çalışıyor.

    Türkiye gibi Avrupa Birliği'ne uyumdan söz eden, gelişmeyi hedefleyen bir ülkeyseniz, en az çevreyi kirleten, doğaya en çok uyum sağlayan, az maliyetli teknolojilerin kullanılması gerekiyor. Bu maliyetlere toplumsal maliyetler de dahil. Çevreyi kirleten bir teknolojiyi satın aldığınızda, kanser ilaçlarına da müşteri oluyorsunuz. Hem o çöpü alıyor, hem de pisliğini temizlemenin bedelini üstleniyorsunuz.

    Türkiye nükleer santral kurmaya karar verdikten sonra, güvenlik altyapısı, bakım, kontrol gibi konularda sürekli teknoloji almak zorunda kalacak. Pazar değeri olmayan eski teknolojinin bu şekilde satılması, diş doktorunun lokanta açıp, müşterilere taşlı pilav vermesine benziyor. Tabii burada yeni santrallerin kurulması, diğer ülkelerdeki santrallerin kapanmasından dolayı işsiz kalan mühendislere de iş imkanı sağlıyor.

    Nükleer enerjinin Çernobil'deki kazayı da düşünürsek tehlikesi çok fazla. Bu nedenle güvenliğinin sağlanması için yapılan harcamalar, santral kurma maliyetlerini katlıyor.

    Türkiye enerji ihtiyacını hangi kaynaklarla karşılayabilir?

    Türkiye'nin toplam elektrik enerjisi ihtiyacını rüzgardan sağlayacak kadar potansiyeli var. ABD'de bir milyon, Avrupa'da 500 bin çatı, güneş enerjisini kullanıyorsa, Türkiye'de bu sistemden çok daha fazla yararlanma şansı vardır.

    Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileriyle, Türkiye enerji, ekonomi, çevre, entegre karar destek modelini oluşturuyoruz. Önümüzdeki 30 yıl içinde Türkiye'nin hangi enerji sistemlerinin kullanabileceğini araştırıyoruz. Bu modelin, mevcut enerji politikalarından farkı, çevreyi en az kirleten ve maliyeti en düşük olan enerjinin kullanımını öngörmesi.

    Yenilenebilir enerjinin kullanımıyla ne nükleer santrale ne de fosil yakıtlara ihtiyaç kalmayacak.

    Başbakanlığın, çevre kuruluşlarını nükleer enerjinin temiz ve güvenilir olduğu konusunda halkı bilgilendirmesini istediği şeklinde haberlere rastladım. Meslek odalarının, bilim insanlarının, öğretim üyelerinin yapması gereken, ileride büyük bedellere neden olabilecek nükleer santraller konusunda bir tartışma başlatmak.

    Bu santrallerin kurulup da kullanılmaması durumunda gelecek maliyeti de yine hazine yoluyla vatandaşlar karşılayacaktır. Enerji Bakanlığı ve hükümet yetkilileri gibi karar vericiler, bu konu tartışılmadan nükleer santral yapımını başlatırlarsa, sorumluluğu da üzerlerine almış olurlar.

    "Bilim insanları temiz ve güvenilir enerjiyi savunmalı"

    Eneri Bakanı'nın nükleer santralin deprem bölgesinde yapılmasının sorun yaratmayacağına ilişkin açıklamaları gazetelere yansıdı. Nükleer santrali ve enerji politikalarını tek yönden yansıtan haberler yoluyla da bu yönde bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor.

    Atom Enerjisi Kurumlarının görevi, nükleer enerjiyle ilgili sorunlar ve bu konudaki denetimlerdir, nükleer enerjinin çok güvenli olduğunu söylemek değil. Bilim insanları kendi uzmanlık alanlarında doğruları söylemiyorlarsa toplumu savunmasız bırakırlar. Dünyanın terk ettiği, pahalı, pahalı olduğu kadar çevreye zarar veren enerji kaynakları yerine, insanlar ve ülke için en etkin ve temiz enerjiyi savunulmalıdır. (ÖG/BB)

    eski.bianet.org




  • Bende karşıyım Nükleer Santrale ancak herkesin görüşüne karşı duyarım.Yani sorun arkadaşlarının senden farklı düşünmesi değil tutarsız davranmaları.Bence önce arkadaşlarını değiştir.Gerçekten konuşabileceğin arkadaşlar edin.Zeka seviyesi yükse arkadaşlar mesela.Hatta varsa senden daha zeki olsun arkadaşların.
  • Bazi arkadaslar yenilenebilir enerji kaynaklari demisler iyi de demisler aslinda ama isin ozu o degil. Bu alanda ki calismalari yatirimlari takip edenler bilir Turkiyenin 2020hedefi sanayi elektriginin %20sinin yenilenebilir kaynaklar olmasidir ancak bir diger tahmin de 2016yilinda elektrikte buyuk bir acik olacagi ve tamamen disa bagimli olacagimiz. Son zamanlarda yapilan butun yatirimlar bunu engellemek icin. Ayrica ulkemizde dogal enerji kaynaklari potansiyelleri kullanilmaya ve gelistirlmeye baslandi fakat asla buradan aldigimiz elektrik bize yetmeyecek sanayiye yetmeyecek. Enerji yoksa sanayi yok.hic bir sey de yok. Nukleeri adam akilli kullanmak zorundayiz malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 14 Ocak 2012; 13:13:56 >
  • nükleer enerjiye hayır diyenler yarın evinde gaz lambası ile oturmaya başlayınca bakalım diyecek bir şeyleri olacak mı ? Ya da şu an 50 lira ödediğiniz fatura 500 lira olunca anlarsınız. Hepinizin istediği tamamen dışarıya bağlı olalım memleket gitsin elden.
  • Nükleere hayır hidroelektriğe hayır termiğe hayır ona hayır buna hayır peki osurarak mı elektrik üreteceğiz.Gidipte güneş ,rüzgar enerjisi falan demeyin nükleer enerjinin yüzde birini anca üretirsiniz bunlarla.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.