yeni duydum cok kazanirsin ve is bulursun ama teklikeli olacagida kesin santrallerde olacak bi sizintida hayatin sona erer
her işin tehlikesi var yalnız bunun biraz yüksek gibi yakında nükleer santral yapılacak eğer yabancı mühendisler dışında yurt içindende mühendisler alınırsa zannediyorum mersinde yapılacak okul bittikten sonra işin mersinde olacaktır.
Turkiye de kazanır mısın bilmem ama ileride cok kazanırsın
Öncelikle yurtdışı fırsatın varsa hemen git gelişmiş ülkelere
Turkiye de gelişince donersin
Tanıdığım 6. senesinde okumaktan vazgeçti ... Aşırı zor öyle böyle değil
İTÜ Fizik Mühendisliğine girerseniz sonrasında hem nükleer enerjiye kayabilirsiniz, hem de fikir değiştirirseniz fiziğin ve teknolojinin başka dallarına kayarsınız. Bu da bir fikir.
Hacettepenin bölümü aşırı derecede zormuş diye duymuştum. Bırakan insanlar çok fazlaymış. Ayrıca sınavların ortalaması düşük olduğu için yurtdışına başvuru yaparken pek bir şansın olmuyormuş. Zaten Hacettepenin pek bilinirliği yok, senin ortalaman da düşük olunca direk eliyorlarmış. Ben hacettepe icin bunları duydum, kulaktan dolma bilgiler, ama paylasayım dedim. Ayrıca nükleer enerji işi biraz sakattır, dikkatli olunmadığı an gider her şey. Bu yönden de düşünmek lazım, santral patlamasa bile sızıntıdan en çok çalışanlar zarar görür. Ki ülkemizde neler neler oluyor, bir ihmal olma ihtimali o kadar yüksek ki. Ben de bu bölümü düşünüyordum ve sırf bu sebeplerden dolayı vazgeçtim.
şu bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz, bu sene açılıyormuş iş yapar mı ?
Türkiye'de iş durumunun pek iyi olmadığını biliyorum. "Yakında çok ihtiyaç olacak, geleceğin mesleği" gibi sözlere de sakın ama sakın aldanmayın; bu Türkiye şartlarında "geleceğin mesleği" denilmekte olan mesleklerin durumu ortada. :)
İlla yakın bir bölüm okunacaksa, İTÜ Fizik Mühendisliği iyi bir tercih olabilir.
Türkiye'de iş alanı şuan yok.Fakat;nükleer santral tesis kurma planı gibi bir şeyde gözden geçiriliyor.
TOBB fena okul değildir. Bahsettiğiniz bölüm için çok sağlam laboratuar olanakları olması lazım, onu ne kadar sağlayabildiler bilmiyorum. Akademik kadroya baktım, Sultansoy oradaymış, iyi adamdır. Diğerleri genelde yardımcı doçent filan, yani kadro çok deneyimli değil genel olarak.
Malzeme ve nanoteknoloji günümüzün mesleği. Bu söylediklerime dayanarak TOBB ne kadar iyi olabilir bu konuda bilmiyorum ama meslek olarak güzel eğer bu işleri seviyorsanız.
TOBB fena okul değildir. Bahsettiğiniz bölüm için çok sağlam laboratuar olanakları olması lazım, onu ne kadar sağlayabildiler bilmiyorum. Akademik kadroya baktım, Sultansoy oradaymış, iyi adamdır. Diğerleri genelde yardımcı doçent filan, yani kadro çok deneyimli değil genel olarak.
Malzeme ve nanoteknoloji günümüzün mesleği. Bu söylediklerime dayanarak TOBB ne kadar iyi olabilir bu konuda bilmiyorum ama meslek olarak güzel eğer bu işleri seviyorsanız.
laboratuvar olanaklarının gayet iyi olduklarını söylediler ve hatta bu yıl yeni bir mühendislik binasına başlıyorlarmış, çok daha genişletiyorlarmış olanakları. tercih döneminde tekrar değerlendirilir :)
bölüm zor değil ben zamanında bu yıl mezun oldum, uzatan arkadaşlarım çalışmadıkları için uzattıklarını söylüyor. yurt dışı için 3.00/4.00 şartı var. iş çoğunlukla devlet alım yapıyor, ancak özel büyük bir firmanın şu an ilanları mevcut yani özel sektör sıfır değil. mesleğe ilgi ve yatkınlık yoksa bölüm o zaman zor gelebilir.
fatihsinanF
kullanıcısına yanıt
bu bölümle ilgili "günler keşke 25 saat olsa o bir saatte de ders çalışsam diyeceksiniz" diye söylemler duydum ne kadar doğru? benim ilgim var bu bölüme ancak bölümün ingilizce olmasından çok çekiniyorum ders almayı planlıyorum fakat pek de iyi sayılmaz ingilizcem bana yardımcı olursanız sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme