haberi biliyoruz. basına gösterilen tek videoyu buldum.
valla doğrusunu söylemek gerekirse tahminimden daha gerçekti çıktı. gerçi resimler sanki aynı yerde çekilmemiş gibi. ahır gibi bir yere benziyor ama çok yeni duruyor
İyide Kur'an'da geminin Cudi dağı'nda oturduğu söylenmiyor mu ? ve yanlış hatırlamıyorsam yanarak kül oldu diye bir ayette mevcuttu.
Nuhun gemisi olduğu ne mâlum ?
Gılgamış Destanı
Gılgamış Destanı, tarihin en eski yazılı destanının adı olup, 12 kil tablete Akad çivi yazısı ile kaydedilmiştir. Uruk kralı Gılgamış'ın ölümsüzlüğü arayışının öyküsünün anlatıldığı destan aynı zamanda Nuh Tufanı'nın daha eski sürümünü de barındırmaktadır. Gılgamış, en yakın dostu Enkidu'nun ölümünün ardından giriştiği ölümsüzlüğe ulaşma çabasının nâfile olduğunu ve Tanrı Enlil’in öğütleriyle, insanın ancak büyük bir ad bırakmakla ölümsüzlüğe erişebileceğini kabul etmiştir.
Destan, tarihte bilinen en eski medeniyetlerden olan Sümerlerin yaşayışları hakkında bilgi verir ve kendisi de ilk yazılı destan olma özelliğini taşır.
Gılgamış Destanı'nın en önemli özelliklerinden biri de, anlattığı "Tufan" öyküsünün, üç büyük dinin kutsal kitaplarında yer almasıdır. "Ölümsüzlük Otu" öyküsü, Türk-İslam dünyasının "Lokman Hekim" söylemine benzemektedir.
"http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C4%B1lgam%C4%B1%C5%9F_Destan%C4%B1" adresinden alındı.
Neden gılgamış değilde nuh?
Tahtadan yapılan bir gemi bu zamana kadar nasıl gelecek acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: ToorJi
Tahtadan yapılan bir gemi bu zamana kadar nasıl gelecek acaba?
Tahtadan olduğunu nasıl söyleyebiliriz ki Çok çok eskiden olan bir olay, belki de ozamanın teknolojisi şimdikinden daha da ileriydi. Varsayımda bulunabiliriz ancak..
Yaklaşık 15 sene öncede aynısı söylenmişti.
quote:
Orijinalden alıntı: BrightDaggers
@ToorJi
Tahtadan olduğunu nasıl söyleyebiliriz ki Çok çok eskiden olan bir olay, belki de ozamanın teknolojisi şimdikinden daha da ileriydi. Varsayımda bulunabiliriz ancak..
Benim bilidğim tahtadan yapılan bir gemiydi. Kaldı ki Kur'an'a göre Cudi Dağı'na oturmuş olması lazım.
Zamanında abdlilerde ağrı dağına çıkmışlardı türk halkıda ha buldular ha bulacaklar diye ümitleniyordu nuhun gemisini. Meğerse amaç sscb'yi gözetlemekmiş.Bakalım bunun amacı ne?
quote:
Orijinalden alıntı: ToorJi
quote:
@ToorJi
Benim bilidğim tahtadan yapılan bir gemiydi. Kaldı ki Kur'an'a göre Cudi Dağı'na oturmuş olması lazım.
cudi dağı ağrı dağı olabileceği görüşü var o yüzden ağrı dağında aranıyor
adam ilk videoda ölçüm yaparken 2.80 mi diyor ben mi yanlış anladım
Nuhun gemisi olayına inanmıyorum ama şunu söylemekte fayda var Bildiğim kadarıyla : Cudi arapçada ''Yüksek'' anlamına geliyormuş , yani cudi dağı = Yüksek dağ olabilir ?
çinler bulduysa nuhun gemisini, o da çakmadır.
Rutubetli bir yerde o tahta nasıl bu zamana kadar gelebilmiş?
quote:
@ToorJi
ee niye uçak yapıp uçurmadılar o zaman?
quote:
Orijinalden alıntı: z for zambrotta
quote:
@ToorJi
ee niye uçak yapıp uçurmadılar o zaman?
Sen basbaya inanmışın yahu... 2012 de kıyamet kopacak gell....
o değil de resimlerin en altında ağrı dağının adını niye ararat olarak vermşler o.... çoçukları ? bilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: gencfbwade
o değil de resimlerin en altında ağrı dağının adını niye ararat olarak vermşler o.... çoçukları ? bilen var mı?
tevrat ta ararat dağında diye geçiyorMUŞ
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme