Şimdi Ara

Nüfus Cüzdanı Fotoğrafını Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nüfus cüzdanındaki fotoğrafta saçlarım uzun ama şimdi 3'e vurdurdum . O yüzden tanınmama riski var bir de sınava 2 yıl önce girmiştim o zaman koymuştum fotoğrafı. Yine de emin olmak için fotoğrafımı değiştirmek istiyorum nüfus cüzdanında ama artık değiştirmiyorlarmış diyorlar yeni kimlik veriyorlarmış . Ama oturduğujm yerdeki nüfus müdürlüğünde ocak ayındaki bütün randevular dolmuş ve anca şubat ayında randevu alabiliyorsun zaten yeni kimlik 1 aya geliyor yani yeni kimlik sınav sonrası da gelebilir . burda da bazı arkadaşlarımız da bu durumda kalmış olabilir bu durumda ne yapılması lazım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kimlik Resmini Değiştirme

Kimliğindeki fotoğrafın güncel olmadığını düşünüyorsan veya değişikliğe ihtiyaç varsa, kimlik resmini değiştirme işlemini kolayca gerçekleştirebilirsin.

Kimlik Resim Değiştirme İşlemleri

Kimlik resmini değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Nüfus Müdürlüğüne Başvur: Kimlik resmini değiştirmek için ikamet ettiğin yerdeki Nüfus Müdürlüğüne başvurman gerekir.
    • Gerekli Belgeler: Başvuru sırasında nüfus cüzdanını, 2 adet yeni kimlik fotoğrafını ve eğer varsa eski kimlik kartını yanına almalısın.
    • Ücret: Kimlik resim değiştirme işlemi için belirli bir ücret ödemen gerekebilir. Ücret bilgisi il ve ilçeye göre değişiklik gösterebilir.
    • İşlem Süresi: Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yeni kimlik kartın genellikle birkaç iş günü içinde hazırlanır.

Kimlik Fotoğrafı Nasıl Olmalı?

Kimlik fotoğrafının kabul edilebilmesi için belirli standartlara uyması gerekir:

• Arka plan beyaz olmalı.
    • Yüzün net ve ön plana çıkmış olmalı.
    • İfade nötr olmalı ve gülünmemeli ya da somurtulmamalı.
    • Gözler açık ve kameraya bakıyor olmalı.
    • Başörtüsü veya şapka takılmamalı.

Yeni kimlik fotoğrafını değiştirirken bu standartlara uygunluk sağladığından emin olmalısın. Ayrıca fotoğrafın yüksek kalitede ve çözünürlükte olması da önemlidir.

Bu adımları takip ederek kimlik resmini kolayca değiştirebilir ve güncel bir kimlik kartına sahip olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de 9 ait foto o yuzden degistircem. Acaba sakal sorun olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Punpun

Benim osym de ki foto 3 yillik degistirmeyi dusunmuyordum sorun cikar mi ki.

işte onu bilmiyoruz

Benim fotoğraf lise öncesinden kalma. Değiştirsem yeni kimlik verecekler ama ne zaman verecekleri belli değil. Ayrıca başvururken kimlik kartı yerine nüfus cüzdanı seçtim yeni kimliği alsam giremeyecek miyim

• ösym'deki fotoğrafın kullanım süresi 45 ay ama foto sizin şu anki halinize benzemiyorsa sıkıntı çıkarmış. nüfus cüzdanı dert değil, ösym'deki fotoyu dikkate alıyorlarmış. bende de aynı sıkıntı vardı, aradım böyle denildi.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandfly

ösym'deki fotoğrafın kullanım süresi 45 ay ama foto sizin şu anki halinize benzemiyorsa sıkıntı çıkarmış. nüfus cüzdanı dert değil, ösym'deki fotoyu dikkate alıyorlarmış. bende de aynı sıkıntı vardı, aradım böyle denildi.

Kimi aradınız hocam?

Bir de şöyle bi şey var nüfus cüzdanı seçtim ama o zamana kadar yeni kimlik kartı alırsam girebilir miyim sınava yoksa nüfus cüzdanı yerine kimlik kartını mı seçmem gerekiyordu

Orijinalden alıntı: rockandfly

ösym'deki fotoğrafın kullanım süresi 45 ay ama foto sizin şu anki halinize benzemiyorsa sıkıntı çıkarmış. nüfus cüzdanı dert değil, ösym'deki fotoyu dikkate alıyorlarmış. bende de aynı sıkıntı vardı, aradım böyle denildi.

Liseden kalma fotomla sınava girdim hiç bir sıkıntı olmadı hatta benzerlik oranı sıfırdı bi sıkıntı çıkmıyor zaten doğru dürüst arama bile yapılmıyor
  • rockandfly kullanıcısına yanıt
    Seçtiğimiz bilgi sınav günü için değil mi? Yoksa şu an elimizde olanı mı işaretliyoruz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KaiserG

Seçtiğimiz bilgi sınav günü için değil mi? Yoksa şu an elimizde olanı mı işaretliyoruz?

sinav gunu ne getirdigimiz

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.