nova bilgisayar güvenilir midir arkadaşlar ordan alışveriş yapıcamda ilk önce size bi sorıyım dedim
Yeterince. Merak etmeyin.
tabiki güvenliidr.. bu tür mağazalar kendilerini kanıtlamış yerlerdir.. eksen nova exa vatan teknobiyotik inventus vs.
teşekkürler
Hangi firma olursa olsun çalışmak istediğiniz; mutlaka önce bir şikayet sitelerine bakıp, müşteri memnuniyeti konusunda hangi seviyede olduklarını inceleyin. Örnek :www.sikayetvar.com
quote:
Orijinalden alıntı: mynisan
Hangi firma olursa olsun çalışmak istediğiniz; mutlaka önce bir şikayet sitelerine bakıp, müşteri memnuniyeti konusunda hangi seviyede olduklarını inceleyin. Örnek :www.sikayetvar.com
O site geçerliliğini yitirdi. Bayağı önce hem de. Ben ekşi sözlüğü tavsiye ederim. gerçi he rfirmaya ait bilgi yok ama büyüklerle bilinenler hakkında bilgi alınabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır
quote:
O site geçerliliğini yitirdi. Bayağı önce hem de. Ben ekşi sözlüğü tavsiye ederim. gerçi he rfirmaya ait bilgi yok ama büyüklerle bilinenler hakkında bilgi alınabilir.
Aynen öyle sikayetvar.com paralı olunca firmalarda artık orayı önemseyip şikayetlere bakmıyorlar, yani iftira ile şikayet gırla geziyo ama ipleyen yok.
Peki şöyle söyleyeyim;www.sikayetvar.com üzerinde bir araştırma yaptım ve Nova Bilgisayar'a ait 4, 5 kayda ulaştım. Şikayette bulunan müşterilere verilen Nova Bilgisayar'a ait cevaplardan firma hakkında hem fikir sahibi oldum hem de Nova Bilgisayar'ın sırf orada insanlar okuyor diye normalde yapmayacakları iki ürün değişimini ve iadeyi yaptıklarını gördüm. Şimdi, kurumsal ile sivil iniyasitif aynı olabilir mi? Bence yapılacak en doğru yaklaşım her iki oluşumuda olabildiğince incelemektir. Fakatwww.sikayetvar.com 'u küçümsemeyin, tüm ciddi firmaların neredeyse tamamı bu sitenin üyesi ve orada yayınlanan şikayete mutlaka cevap vermek zorundalar. Bu zorundalık ekşi sözlük de varmı dersiniz? Eksi sözlüğün ve muadillerinin firmanın iade ve ürün değişimi yapmak gibi bir etkisi varmı dersiniz.
Bir örnek daha, eğer bu tür sitelerde "Mesa Medikal" adlı bir firma hakkında şikayetler yayınlanmış olsaydı, ne ailem bu firma tarafından sağlık aletleri satıyorum diye dolandırılmazdı, nede ben mafya ile kafa kafaya mücadele edip bu ürünü iade etme sürecinde strese boğulmazdım. Şikayet etmek lazım, şikayetinizin kime nasıl yarar sağlayacağınızı bilemezsiniz, bilemeyiz.
geçen burdan bir kullanıcıya yaptıklarını unutmadık. garantiye giden kartta hakkını yediler üyenin. konu tabiki uçtu.
quote:
Peki şöyle söyleyeyim;www.sikayetvar.com üzerinde bir araştırma yaptım ve Nova Bilgisayar'a ait 4, 5 kayda ulaştım. Şikayette bulunan müşterilere verilen Nova Bilgisayar'a ait cevaplardan firma hakkında hem fikir sahibi oldum hem de Nova Bilgisayar'ın sırf orada insanlar okuyor diye normalde yapmayacakları iki ürün değişimini ve iadeyi yaptıklarını gördüm. Şimdi, kurumsal ile sivil iniyasitif aynı olabilir mi? Bence yapılacak en doğru yaklaşım her iki oluşumuda olabildiğince incelemektir. Fakatwww.sikayetvar.com 'u küçümsemeyin, tüm ciddi firmaların neredeyse tamamı bu sitenin üyesi ve orada yayınlanan şikayete mutlaka cevap vermek zorundalar. Bu zorundalık ekşi sözlük de varmı dersiniz? Eksi sözlüğün ve muadillerinin firmanın iade ve ürün değişimi yapmak gibi bir etkisi varmı dersiniz.
Bir örnek daha, eğer bu tür sitelerde "Mesa Medikal" adlı bir firma hakkında şikayetler yayınlanmış olsaydı, ne ailem bu firma tarafından sağlık aletleri satıyorum diye dolandırılmazdı, nede ben mafya ile kafa kafaya mücadele edip bu ürünü iade etme sürecinde strese boğulmazdım. Şikayet etmek lazım, şikayetinizin kime nasıl yarar sağlayacağınızı bilemezsiniz, bilemeyiz.
Aynı yerde vatan ile hepsi burada ve hatta teknosa şikayetlerine bakarsan bu firmalardan asla ürün alınmaz dersin ama şuan türkiyede en çok satış yapan bu 3 firma var. Ayrıca oraya yazılan her şikayete firma cevap vermek zorunda diye bir kaide yok, cevaplıyor ve çözüyorsa bu o firmanın kaliteli ve ilgili olduğunu gösterir. Ama her müşterinin her şikayetini de çözmek her firma için o kadar kolay değildir, belki arka bilanda zaten çözülmüştür ama bu şekilde 3. şahış olan şikayet yada forum sitelerine çözüldüğü yansılmamıştır ve hala şikayet çözülmemiş olarak kalmıştır, zaten sorunu çözülen adam o siteye bidaha uğramaz etmez. Ben de daha önce digitürk ile çok problem yaşadım o kadar yazdım şikayet var yok .com a ama en son çareyi digitürk ü kapatmakta buldum, sonra 3-4 ay geçince gittim baktım ki ne göreyim adamlar sorun çzöüldü yazmışlar.
Konuyu dağıtmadan sonuç itibariyle Nova Bİlgisayar bu forumda bulunan ve yararlanan bir çok kişiye iyi ve kaliteli hizmetler sunmuş sorun yaşayan kişilerin de sorunlarını çok fazla dillendirmeden ve mağdur etmeden çözmüştür, ben bu forumda %100 sorun yaşadım ve mağdur ettiler gibi bir yazı okumadım, görmedim. Elbette her firma bütün müşterilerine %100 süper sorunsuz ve mükemmel bir şekilde hizmet vermesi imkansız, aksaklıklar yada firmanın elinde olmayan durumlar olabilir, bu durumlarda da müşterilerine önem ve değer vermeye çalışan nova, inventus, sanal marketim gibi kaliteli firmaları uayarmak gerektiğinde destek olmak biz bilinçli forum okuyanlara kalıyor.
100 anakart satıp müşteriye sattığınız 10 üründe sorun yaşatmakla, 1000 anakart satıp 10 üründe sorun yaşatmak arasında dağlar kadar fark var. Nova yada bir başka firma için asla çok iyidir yada çok kötüdür zaten denilemez, aksi taktirde burada tartışmıyor olurduk hiç birini. Bir firma hakkında fikir sahibi olmak için öncelikle o firmanın sorunlu ürünlerde müşteriye yaklaşımını ve satış sonrası desteğini, özellikle kurumsal değerlendirme sitelerinde takip etmek gerek diye düşünüyorum. Kimse kimseye cevap vermek zorunda değil madem, bu o firmanın ilgisiz ve halkla ilişkiler departmanının olmadığını gösterir. Verdiği cevaplarda argo jargonu kullanıyorsa da bu yine o firmanın kötü bir oem satıcısı olduğunu değil, donanımlı personelinin olmadığını gösterir.
Nova'nın bana göre artıları Ürün çeşitliliği (Örneğin benim çalıştığım bir çok tontancıda i7 2600k yok, Nova çoktan satmaya başlamış bile) Bayi fiyatının bir kaç dolar üzerinde uygun fiyat politikası Bir çok internet satış sitesinin aksine, firma'dan satış ve teknik destek vermesi (birebir gidebilirsiniz)
Eksileri Bir üründe sorun yaşadığınızda; 90 yılların donanım firmalarının alışkanlığı olan; "kesin müşteri hatasıdır, kesin art niyetlidir" yaklaşımına sahipler. Müşteri ile olan diyaloglarında son derece özensiz ve neredeyse argo jargonuna sahipler. Ürün değişimi ve iade işlemlerinde hakkınızı ancak; yeterince ısrarlı olur ve şikayet platformlarına taşırsanız yardımcı oluyorlar. Firmanın Ankara menşeeli olması, Ankara dışındaki alıcılar için bana göre dezavantaj.
Fikrimdir, paylaşmak istedim; hem soruya cevap niteliğinde hemde konunun akışı içerisinde gelinen noktada gerekli gördüğüm için.
peki teknobiyotik nasıldır
quote:
Orijinalden alıntı: dodomoco
Evet orasıda güvenilir bir mağazadır.
quote:
tabiki güvenliidr.. bu tür mağazalar kendilerini kanıtlamış yerlerdir.. eksen nova exa vatan teknobiyotik inventus vs.
Akortek firmasına ait bir yerdir, tasarım olarak oldukça iyi, firma olarak iyi bir firmadır, AMA PAHALIDIR. Fiyat güvenilirlik ve internetten alışveriş kriterinizse, sırasıyla, -nova -inventus -hizlial 'i tercih edebilirsiniz (hizlial.com bazı ürünlered iyi bazı ürünlerde fahiştir)
quote:
Orijinalden alıntı: dodomoco
quote:
100 anakart satıp müşteriye sattığınız 10 üründe sorun yaşatmakla, 1000 anakart satıp 10 üründe sorun yaşatmak arasında dağlar kadar fark var. Nova yada bir başka firma için asla çok iyidir yada çok kötüdür zaten denilemez, aksi taktirde burada tartışmıyor olurduk hiç birini. Bir firma hakkında fikir sahibi olmak için öncelikle o firmanın sorunlu ürünlerde müşteriye yaklaşımını ve satış sonrası desteğini, özellikle kurumsal değerlendirme sitelerinde takip etmek gerek diye düşünüyorum. Kimse kimseye cevap vermek zorunda değil madem, bu o firmanın ilgisiz ve halkla ilişkiler departmanının olmadığını gösterir. Verdiği cevaplarda argo jargonu kullanıyorsa da bu yine o firmanın kötü bir oem satıcısı olduğunu değil, donanımlı personelinin olmadığını gösterir.
Nova'nın bana göre artıları Ürün çeşitliliği (Örneğin benim çalıştığım bir çok tontancıda i7 2600k yok, Nova çoktan satmaya başlamış bile) Bayi fiyatının bir kaç dolar üzerinde uygun fiyat politikası Bir çok internet satış sitesinin aksine, firma'dan satış ve teknik destek vermesi (birebir gidebilirsiniz)
Eksileri Bir üründe sorun yaşadığınızda; 90 yılların donanım firmalarının alışkanlığı olan; "kesin müşteri hatasıdır, kesin art niyetlidir" yaklaşımına sahipler. Müşteri ile olan diyaloglarında son derece özensiz ve neredeyse argo jargonuna sahipler. Ürün değişimi ve iade işlemlerinde hakkınızı ancak; yeterince ısrarlı olur ve şikayet platformlarına taşırsanız yardımcı oluyorlar. Firmanın Ankara menşeeli olması, Ankara dışındaki alıcılar için bana göre dezavantaj.
Fikrimdir, paylaşmak istedim; hem soruya cevap niteliğinde hemde konunun akışı içerisinde gelinen noktada gerekli gördüğüm için.
Bende novabilgisayardan laptop almayı düşünüyorum fakan arkadasın yazdığı eksiler göz ardı edilmeyecek eksiler kafam karışmadı değil
Novabilgisayar kesinlikle güvenilir bir firmadır. Yakın zamanda Lenovo z580 bilgisayarı kredi kartı ile internet üzerinden aldım. Sezgin Bey hemen akşamına bilgisayarı kargoladı fakat YURT İÇİ kargo, bilgisayarı kaybetti, Yurtiçi kargo Kocaeli bölge müdürlüğüyle konuştum. Bulamadıklarını zararı temin edeceklerini söylediler. Ödevlerden dolayı bilgisayar bana acil olarak lazımdı. Bozulan bilgisayarı servise bile vermedim uzun sürede gelir diye. Direk yeni pc satın aldım. Durumu Novabilgisayar'dan Sezgin Bey'e telefon aracılığıyla ilettim sağolsun çok yardımcı oldu. Bu durumu iki firma aracılığıyla halleriz dedi. Mağdur ettiğimiz için özür dileriz dedi. 2 gün içinde yeni laptobu kargoladı. Buradan Novabilgisayar'a teşekkürü bir borç bilirim. Gerçekten çok tatlı dilliler ve iyi niyetliler. Novabilgisayar'a 10 üzerinden 10 veriyorum. Bundan sonraki tüm alışverişlerim Nova'dan olacaktır.
Güvenilir.
Ben 2 gün önce nova ' dan bilgisayar aldım. Piyasadaki değerinden çok ucuz a aldım.. Çok güvenilir bir firma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme