Şimdi Ara

Nothing Phone (3a) & (3a) Pro [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
273
Cevap
15
Favori
18.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gözümden kaçmış haklısınız ama kıyamet kopuyormuş gibi tepki vermenize gerek yoktu. Bu sektörü de gayet yakından takip ediyorum, sırf bir tarihi ıskaladım diye nasıl böyle ithamlarda bulunabiliyorsunuz, anlamak güç... Peki diğer dediklerime ne diyeceksiniz, bunlar bizzat benim deneyimlerim. 3 ay civarı bir süreyle Phone (2a) kullandım ve anlaşılıyor ki hem marka hem de cihazları henüz bir temele oturmamış. Bu tarz cihazlar da TR'de pek pazar payı elde edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaylara son kullanıcı açısından bakacak olursak lansman tarihinden max. 10 - 15 gün içerisinde yeni cihazları Türkiye piyasasına süremiyorsan o işi bırakacaksın. Zaten bu tarz cihazları alan kitle belli arz talep belli. Elin hintlisi cihazları eskitti biz halen cihaz bekliyoruz. Zaten fiziksel mağazan yok sana binlerce cihaz getir de demiyoruz ama hiç olmazsa cihazın bekleyen kitlesi için bir miktar getir ve satışa sun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Valla yazdıklarına tek kelime eklenemez, ne yazdıysan %100 doğru. Bu kadar bekleyince sabır da istek de heves de kalmıyor. Dün bir mağazada samsung modellerini inceledim beğendiğim bir tanesini almamak için kendimi zor tuttum :) 3a pro'yu görmeye ömrümüz yetmeyecek galiba ama bir hafta daha bekleyelim bakalım dedim... Kendileri bilir artık, müşteriler başka şeylere yönelince "getir diyorlar, getirince de almıyorlar" demesinler sonra...

Hangi modeli beğendiniz acaba, meraktan soruyorum...

A36 ekran ön cam açıya göre renk tayfı oluşturuyordu, a55 fiyat olarak uygun fakat exynos işlemcide şehirdışında ve baz istasyonu uzak kalan yerlerde çekim sorunu var diye okudum, a56 / s24fe / s24+'ı da 55 gibi işlemciden dolayı es geçtim, s25+'ta karar kıldım, o da yeni çıktı biraz fiyatı düşsün öyle bakarım dedim.

Server kayıt açılırsa s24 ultra yarı fiyatın altına geliyor, onu da durum değişirse düşünebilirim.

Xiaomileri reklamlar ve arayüz stabilitesi yüzünden pek düşünmüyorum, diğer markaların kaliteli modelleri fiyat olarak yüksek ama beğenmezsem ikinci elde hurda fiyatına satılır diye istemiyorum.

Np 2a ve np2 fiyatları da hâlâ fiyat olarak bana göre uygun bir aralıkta değiller... Onların yerine istediğim model np 3a proyu alırım diyorum o da bir türlü gelmedi.

Şimdilik benim emektar mi max3'le devam...

Nisanı böyle atlatırım, mayısta np 3a pro gelmezse maddi duruma göre ya a56 ya s24fe ya da s25+ alırım

• ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt

Anladım, gayet mantıklı düşünmüşsünüz. Ancak önemli bir nokta var, orta segment bir cihaza muhtemelen 30K bandında bir ücret ödemek ne derece mantıklı? Evet arayüzü gayet güzel ancak aynı deneyimi Debloat edilmiş herhangi bir arayüzle de yaşayabiliyorsunuz. Kullandığım zaman denemiştim, Debloat edilmiş Phone (2a) ve A55 boşta aynı miktarda RAM kullanıyordu. Seçenekleriniz arasındaki en düşük cihaz olan A56 bile Phone (3a) Pro'dan bariz daha güçlü bir yonga seti sunuyor. Alternatif olarak Honor'un cihazlarına bakabilirsiniz, şahsen kendisinin Çin merkezli alınabilir tek marka olduğunu düşünüyorum.

Aynı nedenle bende Xiaomi'den vazgeçtim. Para verip telefon alıyorsun, reklam çıkıyor böyle bir aptallık var mı ya?

Nothing phone yeni fark ettiğim bir marka ama ilgimi çekti. Almanya Amazon fiyatlarına baktım 3A Pro çoktan çıkmış ve 477 Euro (19,870 TL) fiyattan satılıyor. Tabi Türk milleti olarak devleti bize hizmet eden bir organ olmaktan çıkarıp başımızda efendi yaptığımız için kendimize bir telefon alınca efendimize de bir telefon almamız gerekiyor. Aradaki farktan dolayı nothing'e diyecek bir şeyim yok o yüzden.

Hayırlısı olsun.

Aynen... Millet bütün dünyada aldı eskitti, biz hâlâ bekliyoruz. Evofone elindeki 1 ve 2 serisini bitirinceye kadar da bekleyeceğiz gibi... Benim sınırım bu ay bitene kadar. Geldi geldi yoksa yd cihaz bakacağım, onların fiyatı da şimdiki gibi olursa hiç takılmadan 15 e samsung a 36 alıp devam... İlle de 3a pro gelsin diye dünyayı ayağa kaldıracak halimiz yok, getirsinler uygun fiyata satsınlar, çok uzattılar...

• İnstagramda aynı palavraları sıkıp duruyorlar kimse evofonun keyfini beklemez. Ben büyük hevesle bekledim baktım gelen giden yok Samsung S24 fe aldım. Şimdi getirsinler şirkette kendileri kullanırlar cihazları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanky -- 16 Nisan 2025; 11:29:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Youtuberlara utanmadan 2a plus reklamı yaptırıyorlar onlara harcayacakları paraları getirmek için stok için harcasalardı çoktan gelirdi bir ara düz 2 mi alsam dedim onda da stok kalmadı  

Ne gelecek kardeş?

Nothing phone 3a pro.

Ohooooo o geçen yılın telefonu değil mi yahu, herkes başka telefon aldı eskitti, fakat doğru, bir ara gelecek falan diye beklemiştim bayağı... Eski mevzular işte unutmuşuz...

- Şaka bir yana artık gelmiş gelmemiş önemli değil valla telefona olan hevesimiz geçti gitti, bir sürü başka başka model çıktı kimi leica kameralı, kimi daha yüksek işlemcili, kimi yarı fiyatına vs... Artık gelmese de olur... Seneye de ellerinde kalanlara kampanya yaparlar, youtuber'lara tanıtım yaptırırlar...

Taraf tutmuyorum ama siz hala bu markayı TR'de sizin gibi küçük bir kesim dışında kimsenin beklemediğini anlamıyorsunuz. A56 çıktı, satışa başladı ve fiyatı 20K TL'lere kadar düştü. Bu Nothing sözde hala gelecek, hoş gelse dahi Evofone denen şirket alabileceği en yüksek kârı alabilmek için çok uç bir fiyattan satışa sunuyor. Şu an sitesinde basit bir 100W şarj aletini 2000 TL'den satıyor ve bu daha CMF denen yan markaya ait. Teknik servis, yedek parça desteği falan zaten hak getire...

• Öyle, öyle... Haklısınız, ben de başka marka ve modeller bakıyorum... 13-15 arası (server kayıtlı yd) mi 14t veya 20'ye mi 14t pro alacak gibiyim... Xiaomi'nin arayüzünü pek beğenmiyorum ama bu fiyatlara da alınacak düzgün marka model bulamadım, 40-50 bin civarına çıkmadan normal bir şey alınamıyor artık... Nothing 3a serisi bunların ortalaması gibi f/p cihazı idi ama tr'ye gelmek için çok naz yaptı :)

hahahah siz piyasadan bir habersiniz. 100W Gan şarj aleti fiyatlarına bakın. en ucuz Gan Şarj aleti o olabilir. sanırm o fiyata bir de McDodo var.

Teknik servis ve yedek parça konusunda sorunları yok. çözmedikleri bir mevzu yok. pek çok cihazı birebir değişiyor adamlar.

Kullanıcılar alışık değil böyle fiyatlara, o yüzden klasik alışmış oldukları firmalar gibi sanıyorlar Nothing'i ve ürünlerini :) sevdiği marka Samsung ise geri kalan tüm ürünler en iyisi de olsa; onun gözünde en pahalısı ya da en kalitesizi. Umarım bir gün bilinçli kullanıcımız çoğalır. Oysaki araştırmak çok basit, 2-3 farklı kaynağı araştır oku zaten ortaya doğru veri çıkıyor. Bizim insanımız olumsuzluklara alıştığı için olumlu şeyleri göremez oldu artık. Olumlu bir şey gördüğü zaman bir hinlik arıyor içerisinde :) bilmiyorlar ki hinlik sadece bizim ürettiklerimizde olur. Yurtdışında adamlar dürüst ve her şeyi hakkıyla yapıyor. Bizim gibi yerli ve milli damgası ile Çinden getirmiş olduğu telefonun arkasına Reeder logosu basıp satmıyor, yurtdışından getirdiği parçalarla araba yapıp yerli ve milli diye satmıyor. Değişik bir millet olduk.Üzerinde helal yazıyorsa, yerli yazıyorsa gözü kapalı sorun yoktur diyip alıyor :) Adamın teki musluk suyunu zemzem diye satıp köşeyi dönmüş :D

Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkumdur.

• Teknovist T kullanıcısına yanıt

İnsanlar fiyat denen şeyin ne olduğundan habersiz. Mesela ne olacaktı adamlar yeni marka diye 2000 tl lik ürünü 500tl ye mi satacaktı?

Eğer siz alamıyorsanız siz o müşteri değilsiniz. Acı ama gerçek. Adamlar sana satmak istemiyorki. Senin fikrinin önemi yok.

Adam malına bir fiyat biçmiş belli bir kitleyi hedefliyor.

Bu yorum yapan arkadaşlar mesela maaş olarak kendilerine ne biçiyorlar? İş veren ne biçiyor?

Dua etsinler ülkemizde asgari ücret diye bir şey var yoksa 20bin tl bile haketmeyen milyonlar var piyasada.

Nothing Phone 2a plus ile 3a arasında belirgin bir fark var mı sizce? çünkü 2a plus'ın tasarımını beğenmiştim. özellikle şarj ve kamera konusunda hangisini önerirsiniz?

• 3a cpu throtlling strees testin de performans kaybi yok denecek kadar az. Gpu strees testinde ise 0 kayip var. Efsane performansi var cihazin. Arayuz bi one ui degil tabi ama kullanabilirse alan kisi icin harika secim olur bu cihaz.

Youtube da teknoloji kanallarına hala 2a nın reklamı yaptırılıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.