Şimdi Ara

Noterde alım satım işlemi nasıl işliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceden bir motor almıştım sadece noter işlemi için ücret ödemiştim lakin sanırım bu sistem değişmiş iki tarafında sigorta yapması gerekiyormuş benim şuan ki motorumun sigortasını ona aktarabilirmiyim süreç nasıl işliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Türkiye’de ikinci el motosiklet (veya motorlu araç) devir işlemlerinde yeni düzenlemeler gereği, noter huzuruna gitmeden önce alıcının adına zorunlu trafik sigortası yaptırması zorunludur. Satıcı sizseniz, noter işlemi sırasında sistemde yeni sigortanın alıcı adına kayıtlı olduğundan emin olunuz (ödenen primin fazla kısmı satıcıya iade edilebilir). Mevcut motorunuzdaki sigortayı doğrudan başkasına “aktarmak” mümkün değildir; alıcı kendi adına yeni bir poliçe düzenlettikten sonra noterde devir yapılır, devir sonrasında siz e‑Devlet veya sigorta şirketi aracılığıyla önceki poliçenizi iptal ettirip kullanılmayan günlere ait primin iadesini talep edebilirsiniz

Günlük sigorta diye bir uygulama bulunmamaktadır. Alım satım işi ile uğraşanların getirdiği bir tabirdir. Sigortalar 1 yıllık yapılır. Yeni düzenleme ile birlikte ikinci el motorlu kara taşıtı ticaret yetki belgesine haiz işletmeler, araç alımlarında, talep etmeleri durumunda kısa süreli trafik sigortası yaptırabiliyorlar.

Aracınızın sigortası normal bir şekilde düzenlendikten sonra satış sonrası yasal kesinti yapılıp, kalan tutar iade edilir.

Aksi uygulamalar legal değildir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.