1-IBM T30 notebook um var , maddi yetersizlikten external dvd+rw almam mumkun degil , Notebook taki filmleri desktop harddiskine atmak istiyorum bunun icin en ucuz yontem nedir ? 2-Notebook taki bilgileri desktop a bagli olan dvd+rw ile yazdirmak istiyorum yada herhangi bir internal dvd+rw ye nasil notebook tan yazdirabilirim.
İlginize tesekkurler.
20 liraya git 2. el bir hub ya da switch al ve bilgisayarları bunun yardımıyla birbirine bağla. sonra da ağdan birinden diğerine yolla verileri
laptop un harddiskini sök. IDE kablosuyla desktop un anakartına bağla. Ordan yazdır dvd ye
notebook un harddiskini desktop ideye baglamak icin cok fazla tak cikar yaptiginizda notebook hdd sinin bios ayarlari sapitiyor birde uclar cok hasar goruyor ama bi care kalmazsa bunu yapicam.
sanirim notebook u desktop un dvd rw sine baglamak icin kablo varmis ama tam bi bilgi gelmedi henuz...
tesekkurler
İki uclu ethernet kablosu aldım , bu sayede notebook la desktop i bagliyorum simdi baglantilar dan da desktop la notebook un birbirini gormesini sagladiktan sonra ister bilgi atarim istersem dvd den yazdirabilirim degil mi ? ( Baglantilarda ne gibi bir ayar yapmam gerekiyor onu da bilmiyorum ??? )
Fakat sistem boot etmez dendi bana yani ethernet kablo ile birbiri arasinda iletisim kurulamazmis , bu konuda bilgisi olan varsa lutfen yardimci olur mu ?
external dvd writerlarla notebook'a format atmak mümkün müdür? benim notebook'un dvd sürücüsü bozuldu ve format atamıyorum bu yüzden. ne yapmam gerekir?
direk birbirin bağlıcaksan hub vs. kullanmıyosan cross kablo almışsındır umarım..düz kablo ile olmaz..neyse sonra aynı çalışma grubuna al PC leri ve ağ bağ. ev ve küçük iş yeri ağı kur de sonra yönergeleri takip et..dosya yazıcı paylaşımını aç tabi ilerlerken sonda sorcak sana..sonra sağ tıkla paylaştır dosyalarını ve diğer pc den ulaş..
external dvd ile atılır sanırım kullanmadım hiç ama herhalde görüyodur biosta external DVD rw diye bootu ona al ve at..tabi almadan önce yine de bi sor