Şimdi Ara

Notebook soğutucu (kendini soğutan değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gittigidiyor'dan bir notebook soğutucu almak istiyorum. Fakat kendini soğutan soğutuculardan değil

Gerçekten yararı olabilecek bir soğutucu olursa çok sevinirim. Daha önce alıp memnun kaldığınız gerçekten yararı olan soğutucu var mı? Var ise yardımcı olabilir misiniz?

• efege kullanıcısına yanıt
    benimde bir notebookum var fakat daha soğutucuların etkisi olduğunu göremedim(üç tane soğutucu denedim). Genellikle prizden güç alan modellere bakın ve bir de cfm si 80 den yüksek olsun, bildiklerim bu kadar.
  • 1- Hazır soğutucular 5V
    2- Ev yapımı yüksek CFM'li soğutucular 12V
    3- Vantilatör 220V

Sonuç;

1- Zalman NC2000 soğutucum vardı maksimum 1-2 derecelik bir soğutma sağlıyordu.
    2- İki tane CM MegaFlow 110CFM'lik fan aldım 12V'luk adaptörle çalıştırdım. 5-6 derece soğuttu.
    3- Bilgisayarın altında vantilatör koyup düşük ayarda çalıştırdım 9-10 derece düşürdü.

Yani bilgisayarı biraz serinletmek istiyorsanız söküp fanını temizleyin, termal macunu yenileyin. Hala sıcaklık aynıysa kullanım şeklinizi değiştirin.
  •  Notebook soğutucu (kendini soğutan değil)

bundan kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efege -- 20 Haziran 2014; 16:19:58 >
  • El yapımı işine görür. Kendini soğutan tipten bir soğutucum vardı. 10Tl ye almıştım fanını çıkardım. Yerine 3 tane tane eski kasamın fanlarını sıcak silikonla yapışıtrdım. 12v luk adaptöre seri bağladım . 15 derece düşüş yaşadı laptop.
  • efege kullanıcısına yanıt
    Bundan alıcaktımda pek bulamadım oda etkilermi acaba sıcaklığı pek işe yaramaz gibime geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için soğutma
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar.

Usb vantilatör diye geçen şu ürünü

Notebook soğutucu (kendini soğutan değil)

laptopu belli bir yüksekliğe getirip laptopun altına koysak sizce soğutmaz mı?

Daha önce kullanan oldu mu bu ürünü bilmiyorum ama ben eskiden kullandığımda baya hava üflüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efege -- 23 Haziran 2014; 14:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MekaRex

1- Hazır soğutucular 5V
    2- Ev yapımı yüksek CFM'li soğutucular 12V
    3- Vantilatör 220V

Sonuç;

1- Zalman NC2000 soğutucum vardı maksimum 1-2 derecelik bir soğutma sağlıyordu.
    2- İki tane CM MegaFlow 110CFM'lik fan aldım 12V'luk adaptörle çalıştırdım. 5-6 derece soğuttu.
    3- Bilgisayarın altında vantilatör koyup düşük ayarda çalıştırdım 9-10 derece düşürdü.

Yani bilgisayarı biraz serinletmek istiyorsanız söküp fanını temizleyin, termal macunu yenileyin. Hala sıcaklık aynıysa kullanım şeklinizi değiştirin.

Elimde 20cm lik bi soğutucu fanı var ama dediğin gibi 5v sanırım. Bunu 12v usb den bağlayabilirmiyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.