fujitsu siemens amilo m 1425 model. centrio m 1.7 dothan işlemcili, 512 mb ram. 80 gb hdd 128 mb paylaşımsız ati redepn 9600 serisi ekran kartı olan bir notebook' um var.
üç yıl oldu alalı. son zamanlara kadar hiç birşeyi yoktu. acad, phtoshop, 3dmax, hepsini birlikte açıyordum. yine de sorun çıkarmıyordu. ama geçenlerde bilgisayar işlem yaparken kapattım ve çöktü. sonra yeniden kurduk. sonra virüs mirüs kalmasın diye tekrar formatladım.
ama bilgisayarın performansında bir acayiplik var. mesela autocad açıyorum. arkaya da bir winamp açıyorum müzik çalsın diye. ama müzik sürekli takılıyor. böyle birşey yapmazdı hiç.. neden oluyordur bu acaba ve nasıl düzeltebilirim?
teşekkürler şimdiden...
Arka tarafat çalışan bir process vardır , Görev Yönetici sinden bir bak bakalım , hangi işlem ne kadar kaynak yiyiyor...Ona göre bir işlem yapılır daha sonra...
hocam orda bi anormallik yok. cpu kullanılmıyor görünüyor. yani bilgisayarı kasan bir şey yok. listedede anormal bi ram kullanan bir şey görünmüyor, ama bilgisayarın artık ram'indemidir, önbelleğinde midir sanki başka bir şey var.
kısacası görev yöneticisinde de anormal bir durum yoksa neden olabilir.
HDD den de olabilir , yani okuma sırasında takılıyor olabilir...sürekli mi yoksa ara ara mı yapıyor...ara ara yapıyorsa ısınma problemide olabilir...Virüs olabilir , Format atarken 2. partition ın varsa ve ona atmadıysan orada virüs kalmış olabilir , yeniden kurman bişey değiştirmez o zaman...
müzikte sürekli yapıyor... aynı şekilde bir programdan veya ekrandan diğerine geçerkende eskisine göre daha çok zorlanıyor..
Başka Playerlarda denedin mi..Windows media player gibi...