Bildirim
notebook kapağım kırıldı (dell 6400)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
içindeki kapağı tutan parçacık ters dönmüş sen açtığında eski halini alıyor tam tersini yapması gerekirken,açıkcası kapağı elliyemediğim için bişey diyemeyeceğim ama servise gitmesi daha iyi olur. -
-
kapağı açtığımda daha da dağılmasından korkuyorum açıkçası.ve kırılan parça varsa onu ben elimde malzeme olmadığı için tamirini yapamam..
servis ne kadar ister buna yaklaşık olarak ? -
^^ -
quote:
Orjinalden alıntı: paTRon
kapağı açtığımda daha da dağılmasından korkuyorum açıkçası.ve kırılan parça varsa onu ben elimde malzeme olmadığı için tamirini yapamam..
servis ne kadar ister buna yaklaşık olarak ?
o zaman hic kalkısma derim. tamir için adamların fiyat tarifesi yok acıkcası ben 100 ytl ödedim ama arkadasım 200 ytl ödemişdi. 2. götürdügümde bendende 200 ytl fiyat istemişler sonrada önceden tamir ettiysek 100 ytl yaparız demişlerdi ayrıca birede imaj için götürmüsdüm onun içinde 60$ + kdv istemişlerdi yani tamamen soygun düzeni yani sen götürürsün sanada 50 veya 250 ytl fiyat cekebilirler hiç şaşırma.
-
yuh. 200 mü.. bunu sat laptopu yenile daha iyi -
benim önerim ekranı dağıtmanız yönünde çünkü yetkili servisden daha iyi çözümler bulabilirsiniz . tabiki eliniz bu tür şeylere yatkınsa. benim arkadaşımda da var aynı sorun fakat sizdeki dahada ilerlemiş.
aslında amerikada dell e toplu bi mail atsanız laptoplarımızı çok özenli kullanmamıza rağmen böyle bir şey başımıza geldi . yetkili servisin yaptığı tamirat hem ücretli ve sadece geçici olarak çözüm üretiyor..... bu sorunun düzeltilmesi için ne yapabiliriz. diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 9 Eylül 2008; 23:41:37 > -
aslında güzel fikir.gerçekten laptopu güzel kullanmaya özen gösteriyorum ve sürekli evde kullanıyorum.taşıma gibi bir olayım da olmuyor masanın üzerinde kullanıyorum sürekli ancak işte kapak açma kapamalarından dolayı bu hale geldi 2 yıl içerisinde.bu ay sanırım garantisinin son ayı 2006 Eylülde almıştım.güzel bir ingilizce mail hazırlayıp dell e yollamak lazım aslında. -
amcamın laptopdada böyle oldu garantiye girmedi(kullanıcı hatasıymış ) 170 ytl ye yaptırmıştı
-
böyle kullanmaya devam etsem çok açıp kapatmasan deforme olur mu orası illa tamir görmesi mi gerekiyor.bir deilla bunu servise mi yaptırmamız lazım izmirdeyim ben bu işlerden kimler anlar ya da istanbulda bildik var mıdır bu işi yapabilecek. -
3 gün önce aynı sorunu olan aynı laptop kapağı tamir ettim, arkadaşımın bilgisayarıydı.
LCD nin önündeki parçayı değiştirince düzeldi.. forumdan bir arkadaştan sağlam satın aldık. 50 ytl ye falan mal oldu. Tabi benim elim bu işlere yatkın olduğundan yapabiliyorum kendim ve önceden de teknik serviste çalıştım.
Üzerindeki plastiği çıkarıp bakmanı öneririm. Eğer vidası içeri kaçtıysa, demekki plastik parçası kırılmış öndeki panelin. Ön panelini değiştireceksin büyük ihtimalle ancak o zaman düzelir.
Arkadaşlar DELLin kronik hastalığu olduğunu söylüyorlar ama diğer tüm markalarda da aynı sorun oluyor. Bilgisayarın zamanla bakım ihtiyacı olur, eğer bakım yapmazsanız bu sorunla karşı karşıya kalırsınız. Vidalar zamanla gevşer ve vidaların boşluğunu almazsanız bilgisayar zamanla dökülmeye başlar. Size önerim kapak menteşelerinin vidalarını sıkılaştırmanız. 3er tane dış ve 2 tane de ön panelin arkasında vidaları var. onları sıkılaştırın yoksa zamanla aynısı olur. Akşam üstü buraya detaylı resimleri koyarım.
-
quote:
Orjinalden alıntı: kirgiz
3 gün önce aynı sorunu olan aynı laptop kapağı tamir ettim, arkadaşımın bilgisayarıydı.
LCD nin önündeki parçayı değiştirince düzeldi.. forumdan bir arkadaştan sağlam satın aldık. 50 ytl ye falan mal oldu. Tabi benim elim bu işlere yatkın olduğundan yapabiliyorum kendim ve önceden de teknik serviste çalıştım.
Üzerindeki plastiği çıkarıp bakmanı öneririm. Eğer vidası içeri kaçtıysa, demekki plastik parçası kırılmış öndeki panelin. Ön panelini değiştireceksin büyük ihtimalle ancak o zaman düzelir.
Arkadaşlar DELLin kronik hastalığu olduğunu söylüyorlar ama diğer tüm markalarda da aynı sorun oluyor. Bilgisayarın zamanla bakım ihtiyacı olur, eğer bakım yapmazsanız bu sorunla karşı karşıya kalırsınız. Vidalar zamanla gevşer ve vidaların boşluğunu almazsanız bilgisayar zamanla dökülmeye başlar. Size önerim kapak menteşelerinin vidalarını sıkılaştırmanız. 3er tane dış ve 2 tane de ön panelin arkasında vidaları var. onları sıkılaştırın yoksa zamanla aynısı olur. Akşam üstü buraya detaylı resimleri koyarım.
1. arkadaşım kapagın o bölgesinde dell 6400 de vida degil percinli yay var yani vida boslugu filan olması olanaksız.
2. tamir için yeni bir yay ve kapagın o bölgesinin zarar görmemiş olması gerekiyor yoksa tüm ön ve arka panelin degişmesi gerekiyor sadece ön panel ile hallolmuyor.
3. kaliteli markalarda böyle sorun olmaz asla örnegin TOSHİBA laptoplar benim toshiba laptopbım canta içindeyken elimden düstü5. ile 4. katlar arasındaki merdevenlerde yuvarlandı ve laptop cantadan cıktı ve 4. kattan merdiven bosluguna düstü sonuçda aldıgı hasar
;
1. kapagın tavşan dileri kırıldı,
2. yan ızgarası kırıldı ama hala takırtakır calısıyor ve başka bir hasarı yok.
ama gel görki dell bilgisayarım sadece masa üstünde duruyor tasınmıyor bile ama benim bilgisayarın kapagıda arkadasın bilgisayarınınki gibi oldu düsünüyorumdabu bilgisayarı birde iş için devamlı tasısaydım ne olurdu bu kapak? veya toshiba'nın düstügü gibi düsseydi ne olurdu bu kasanın hali?
sonucda dell bilgisayarlar kasa olarak cok kötü üretiliyorama F/P acısından iyi bir bilgisayar
....
-
@abuabuabu çok güzel açıklamışsın durumu.
@kirgiz dediğiniz şekilde bir bakım yapma şansımız yok kapalı kutu şeklinde.herhangi bir vida vs yok -
quote:
Orjinalden alıntı: paTRon
@abuabuabu çok güzel açıklamışsın durumu.
@kirgiz dediğiniz şekilde bir bakım yapma şansımız yok kapalı kutu şeklinde.herhangi bir vida vs yok
teşekkürler paTRon ama yanlıs anladın heralde akran kapalı kutu degil lcd 2 kalıp arasına tutturulmus sekilde kalıplar birbirleri ile vidalı o vidalar ekranın alt ve üst sag-sol tarafında yuvarlak yapıskanlar altında yuvarlak yapıskan kapakları biraz zorlayıp acarsan vidaları görürsün o vidalar soktügünde ön panali cıkarabilirsin ama benim bahsettigim ekran acılmasında fonksiyon gören yay sisteminde vida olmadıgında idi mesala önceki bilgisayarım dell 6000 lerde bu yay sistemi vidalı düzeltmesi birazdaha basirt kasa aynı olmasına ragmen benim simdi kullandıgım 6400 bu sistem vidalı degil.
saygılar.
-
sakınan göze çöp batar
ben asus laptopumu o derece hor kullanıyorum fakat bi sorunum var sadece o da sol alt köşede renklerin beyaz çıkması
nasıl olduğunu da anlatayımkuzenimin laptopu aldım ekranın şu kısmında darbe var dedim
ertesi gün 3 yerde beyazlaşma vardı
eğer geçici olarak bi bilgisayar bulursam garantiye yolluyacağım
-
Bakın tamir ettiğim laptoptan kalan LCD paneli ve kırık olan yerin resimlerini çektim.
üsteki panelin vida yeri içeri kaçtığından alttaki kapak boşa çıkıyor ve altta gördüğünüz meteşeyi tutan demir de dönmüştür. ondan dolayı öyle yukarı doğru çıkmış sizin kapak.
Kapalı kutu değil o. Plastiği yapışkanla tutturulmuştur. Onu çıkarın vidayı da görürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 11 Eylül 2008; 1:21:01 > -
Benimde dell 6400 ümden şikayetim var...
Bende devamlı masanın üstünde kullanırım ve taşıma işlemleri filan asla olmadı..
Laptobun ön tarafında ana siyah gövdesinin alt sağ ve sol yanlarında iki adet vida var ve o vidaların ordan çatlama yapmış kasa bariz bi şekilde...
Ve bu durduğu yerde olmuş.. Asla ve asla düşürmedim zorlamadım açmadım laptobumu.. Daha 1 yıllık makine...
Ekran panelinin alt tarafında açılma var ayrıca çok rahatsız edici duruyor... Aynı şekilde açıp kaparken ekranı o beyaz kısım aşırı esneme yapıyor sanırım benimde atıcak ekran çerçevesi yakında... Media tuşlarının metal kaplaması daha ilk aylarda silindi o yarı bi mevzu zaten...
Evet F/P oranı çok iyi bi makine ama kasa kalitesi bakımından aynı şeyi söyliyemiycem...
DeLL e topluca mail atmak lazım.. Kasa durduğu yerde nasıl çatlar yayakında dibi düşücek laptobun.. kafama taktıkça deliriyorum ne yapmalıyım?
-
benim tamir yeteneğim yok açıkçası.söktüğüm zaman kırılan parçalar filan döküldüğü zaman bir daha toparlayamam öyle kalır.bu işe eli yatkın birisi yapabilir mi kolay mıdır ne yapılması lazım? -
Arkadaşlar ben laptopumu 2 senedir kullanıyorum ve çizik ve batarya sorunu dışında başka birşey oluşmadı laptopta.
Ben rehberlik yapıyorum ve laptopu götürmediğim ülke kalmadı. 5-6 tane havalimanı gördü laptopum. Müşteriyi havalimanında karşıladığım için hergün laptopu 2-3 defa çantamda götürürdüm. Yani 2 senedir laptop bir gün bile masada durmadı sürekli seyahatteydim ve heryere yanımda taşırım. Diğer bilgisayarların bu kadar dayanacağını zannetmiyorum. Her zaman bakım yaparsanız vidalarını sıkılaştırırsanız hiç bir zaman çatlamaz. Büyük ihtimalle sizin vidalar boşaldı ve o boşluk ta çatlamasına sebep oldu. durup dururken hiç birşey bozulmaz. bu tür arızaların %95 i kullanıcı hatasıdır.
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X