Arkadaşlar 15-20 gün kadar önce gece odanın karanlık olması , birazda dikkatsizliğim sonucunda yalnışlıkla laptopun üzerine oturdum Klavye-ekran arasında mouse olması sebebiylede ekranın sağ üst köşesinde parmak ucu kadar bir çatlak meydana geldi.
Bilgisayarı başlattığımda ekranın sol tarafından-sağa doğru 15. cm kadarlık kısımda sadece beyaz renk görüntü var. Ekranın kalan kısmında bir problem yok . Görüntüler normal.
Cihazımın garantisi devam ediyor. Şansımı denemek için garantiye vereceğim ancak kabul edileceğini sanmıyorum. Bununla birlikte ağız yoklamak için garanti veren firmayı aradığımda 500 dolar gibi bir fiyat verdiler sadece lcd ekran paneli için Cihazın fiyatı ortada yorumu size bırakıyorum
Garantiden red cevabı alacak olursam , ekran problemimi nasıl hallederim ? İnternette ufak bir araştırma yaptım . Sinerji Notebook diye bir firmada 2.el ekran fiyatı 150 tl , yan sanayi ekranda 120 dolar + kdv ( ekranı kendileri üretiyorlarmış ... ) . Hangisini almamı öneririrsiniz.Bu firmalara ne kadar güvenilir, daha önce deneyen , çalışan oldumu ? Bu arada Konyada oturduğum için bilgisayarımı kargo ile kendilerine göndermek durumundayım. Sizin bu noktada fikirleriniz , aklıma gelmeyen önerileriniz vs. nedir ?
n500 ler için diğer Lenovo modellerinin ( 15.4'' ekran olanların ) ekranları uyumlumudur ? Problemimi çözmem için farklı düşünceler , yorumlar , alternatifleriniz var mı ? Kolay gelsin.