Şimdi Ara

Notebook İşlemci Yükseltme Sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bir samsung notebook un işlemcisini Celeron B815 (1,60 GHz, 2 MB) den i5-3230M (3,20 GHz, 3 MB) yükselttim, ancak sanal çekirdek sayısını hala bilgisayar 2 olarak görüyor, bunu nasıl 4 olarak görmesini sağlayabilirim bilgisi olan var mı?

• Yeni işletim sistemi kurdun mu peki ?
  • Kayıt defterini düzenlemesin yada şöyle söyliyeyim pc'nin her neyse,kaldırabildiği çekirdek sayısını araştırdın mı ? Anakart'ın bios güncellemelerini yaptın mı sayılacak çok şey var. Win7'in orjinal mi orjinal ise gerek yoktur eğer güncellemelerin kapalıysa gerek vardır. Yardımcı olmaya çalışıyoruz verdiğin cevaba bak o zaman sisteminin özelliklerini baştan aşşağıya yazacaksın ki buradaki insanlar sana yardımcı olacak. okey.
  • e ben de soruya cevap veriyorum, windows 7 ve sonrasında anakart işlemci değişiminde yeniden kurmaya gerek yoktur, işlemci çekirdek sayısıyla windows un lisanslı olup olmamasının da bir alakası yoktur, bana genel cevaplar değil kesin çözüm olan cevaplar lazım, bu kadarını ben de biliyorum
  • Arkadaşım sisteminin özelliklerini yaz diyorum yardımcı olalım diyorum hala nerelerdesin sen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/201203/20120306155408561/BIOSUpdate.exe

bios update programıyla otomatik olarak en son sürüme çıkardı ve sanalda 4 çekirdek olarak görmeye başladı
  • bu sefer de başka bir sorun ortaya çıktı, bilgisayar belli bir süre sonra kendini kapatıyor, termal macunu yeniledim fayda etmedi, en son sürüm ve bir önceki sürüm bios u denedim fayda etmedi, gerçi kapandığı sıralarda işlemci maksimum sıcaklık değerlerine ulaşmış da olmuyor ama yine kapanıyor

kapanma nedeni anakart besleyicilerinin yüksek işlemci için yetersiz hale getirilmiş olması, üreticiler işlemci yükseltilemesin diye böyle birşey yapmışlar, yeni nesil tüm cihazlarda oluyormuş bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 27 Eylül 2014; 0:50:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.