Şimdi Ara

Notebook için 500gb veya 320 gb HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

halihazırda 500 gb 5400 rpm, WD Scorpio Blue kullanıyorum. performans için 7200 rpm bir diskle değiştireceğim.

sorum ise şu; 500 veya 320 gb disk almanın farkları neler olacaktır? bildiğim kadarıyla 500 gb diskler iki plakadan oluşuyor. bu iki plakanın pil ömrüne olumsuz katkısı oluyor mu, ve de darbelere karşı daha hassas olma gibi bir durumu var mı? 320gb tek plaka daha mı sağlıklı?

yoksa bunlar önemli farklar değil, 500gb almak daha mı iyi?

harici depolamam var, o yüzden depolama problemim yok.

ayrıca masamın ahşap olmasından ötürü WD disk fazla titreşim yapıyor, bu yüzden Seagate'e geçmeyi düşünüyorum.

---

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• ikisininden mimarisi aynıdır içinde disk bulundururlar ikiside en ufak bir düşmede darbe görme olasılığı yüksek sizin deikleriniz saşlamlık açısından ssd'ler.pille bir durumu yok.kapasite tamamiyle senin kullnım amacınla alakalı arşiv depolama yapıyorsan daha çok kapasiteyede ihtiyaç duyabilirsin kaldıki sende harici disk var ona depoluyorsun sana en fazla 500 gb kafi gelir dediğin gibi.sendeki wd diskin titreşim nedeni sende galiba imzana bakılırsa sony leptop var bazı bilgisayarlarında heleki f ve e serilerini kullandım hdd ve işlemci fanlarında çok ses var,hdd'leri yuvalara titreşimi veya sarsıntıyı en aza düşürecek şekilde korumaya alınmamış bu diskin titreşimini ve sesini dışarı verir sendeki sorun bu,bende 7200 rpm var sadece zorlandığında rüzgar sesi geliyor susuyor titreşim yok masaya bir baskısı yok.sendeki hddnin konuşlandırılmasıyla alakalı. yeni bir hdd alırsan yine aynı olma olasılığı çok yüksek ama istersen bir dene.

• teşekkürler dostum. dikkate alıyorum
  • wd 320gb 7200rpm scorpion black tavsiye ederim performansi cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depolama sorunun yoksa bence SSD alman daha iyi bir tercih olacaktır.Aynı fiyata kampanyalardan 120 GB SATA3 bir SSD alınabilir mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.