Şimdi Ara

notebook hoşgeldiniz yazısında takılıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim hp g62 notebook hiçbir sorun yokken birden açılmamaya başladı.Windows karşılama ekranında hoşgeldiniz yazısı çok uzun süre gitmiyor.Geçtikten sonra ise siyah bir ekran açılıyor sadece imleç var burası ise ne kadar beklersen bekle düzelmiyor.Sorun bu.Ayrıca güvenli kip de dahil olmak üzere hiçbir şekilde açılmıyor.Bu konuda bilgi sahibi olanların yardımını bekliyorum.
  • ram slotu kac ad laptopda bılmıyorum ama tek parca ram var ıse ve ıkıncı bır slot mevcut ıse yer degıstırerek deneyın ..ıkı parca ıse ramlar tek tek deneyın .. bakalım acılacak mı ..

bu arada recovry cd nız varsa onunla acmayı deneyın ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 21 Nisan 2012; 10:22:40 >
  • bu arada bıos pılıne ulasabılrsenız cıkarıp sıfırlayın bırde oyle deneyın ..
  • Merhaba,

Siyah ekrana geldiğiniz zaman, CTRL+ALT+DELETE kombinasyonlarını kullanarak Görev Yöneticisini açın.

Dosya -> Yeni Görev -> Explorer.exe komutunu yazıp entere basın. Masaüstü gelirse, sisteminizi sorunsuz bir güne geri yükleyerek tekrar dan cihazınızı test edin.
  • windows 7 dvd sini takarak onar bolumundeki komut satırına chkdsk yazarak hdd nizi denetlettirin. Hdd de bir problem yoksa sorununuz buyuk olasılıkla duzelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Siyah ekrana geldiğiniz zaman, CTRL+ALT+DELETE kombinasyonlarını kullanarak Görev Yöneticisini açın.

Dosya -> Yeni Görev -> Explorer.exe komutunu yazıp entere basın. Masaüstü gelirse, sisteminizi sorunsuz bir güne geri yükleyerek tekrar dan cihazınızı test edin.

hoca ilk onu denedim olmuyor o kadar basit bir durum değil.
  • birde garantisi devam ediyor hala o yüzden pek fazla müdahale etmek istemiyorum cihaza.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalıştığım yere çok sayıda geliyor bu problemden dolayı. Problem yazılımsal, format attığınızda muhtemelen düzelecektir.
  • evet arkadaşlar bugün başka denemeler sonucu daha değişik durumlar oldu.Makina hoşgeldiniz yazısında uzun süre bekliyor daha sonra ise siyah bir ekran sadece imleç vardı.Burda ctrl+alt+del yapıp belki görev yönetecisinden explorer i çalıştırız diye bastım ancak bir süre sonra Güvenlik ve kapatma seçenekleri gösterilemedi diye bir hata verdi.Altta Oturum açma işlemi ctrl alt del tuşlarına basıldığında güvenlik ve oturum açma seçeneklerini gösteremedi.İşletim sistemi yanıt vermiyorsa ESC tuşuna basın veya güç düğmesini kullanarak bilgisayarı yeniden başlatın yazıyor.Sanırım virüsten.Ancak lisanslı kaspersky kullanıyorum bir kere dahi virüs uyarısı olmamıştı.AYIBOĞAN virüsü herhalde bu ilk defa bu kadar taşşaklı virüs görüyorum.Hiçbir müdahale yapılmıyor pc ye.
  • bendede intel core i7 8 gb laptop var aynı sorun bendede var hoş geldiniz yazısında 30 sn bekliyor neden oluyor acaba bu işletim sistemim orjinal windows 7 home premium
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darq5

bendede intel core i7 8 gb laptop var aynı sorun bendede var hoş geldiniz yazısında 30 sn bekliyor neden oluyor acaba bu işletim sistemim orjinal windows 7 home premium

Kardeş 30 saniye normal bırak da o kadar da beklesin
  • Emin misiniz hocam normal olduğuna arkadaşlarda normal diyor ama benim masaüstünde 5 6 sn içinde açılıyordu birde özellikleri çok kötüydü?
  • Bahsedilen sorun formattan sonra düzelecektir eğer bir donanımsal bir problem olsaydı pc nin mavi ekrana düşmesi beklenebilirdi.Antivirüs ile tarama yapmanızı öneririm eğer mümkünse hdd yi başka bir pcye bağlayıp kaspersky ile taramanızı öneririm taramadan sonra sisteminiz açmayabilir.(bazen windows dosyalarını silebiliyor)Format atmayı göze almalısın bu yönte için ama kesin çözüme ulaşabilirsin.

"Hoşgeldiniz " yazısında 30 saniye beklemesi anormal bir durum ama çözümü de mümkündür. Bilgisayarın açılışta çalıştırması gereken uygulamalar vardır.
    Bunların için de ehternet kablosu bağlı ve pc otomatik ip alıyorsa modemden yeni bir ip alana kadar bu ekranda bekler. Eğer alamazsa pc resetten sonra açılacaktır.)
    Pcnin çalıştırmasi gereken uygulamaları ise msconfig komutu ile kaldırabiliriz. Kaldırdıktan sonra bu bekleme olayı daha kısa sürecektir.
  • quote:

bendede intel core i7 8 gb laptop var aynı sorun bendede var hoş geldiniz yazısında 30 sn bekliyor neden oluyor acaba bu işletim sistemim orjinal windows 7 home premium

Bence İ7 işlemci bir bilgisayar için 30 sanıye biraz fazla bilgisayarında antivirüs varmı ? ve hiç sistemini taradınmı büyük ihtimal bir virüs bilgisayarının geç açılmasına neden oluyor benim laptop İ5 işlemci HOŞGELDİNİZ yazısı 5 saniye gosteriyor sonrada hemen açılıyor. Belkide bilgisayarındaki bazı programlarda geç açılmasını sağlıyabilir ama ben sisteminde virüs oldugunu düşünüyorum. Yada bilgisayarında antivirüs varsa geç açılmasına sebeb olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 23 Nisan 2012; 8:01:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_007

quote:

Bence İ7 işlemci bir bilgisayar için 30 sanıye biraz fazla bilgisayarında antivirüs varmı ? ve hiç sistemini taradınmı büyük ihtimal bir virüs bilgisayarının geç açılmasına neden oluyor benim laptop İ5 işlemci HOŞGELDİNİZ yazısı 5 saniye gosteriyor sonrada hemen açılıyor. Belkide bilgisayarındaki bazı programlarda geç açılmasını sağlıyabilir ama ben sisteminde virüs oldugunu düşünüyorum. Yada bilgisayarında antivirüs varsa geç açılmasına sebeb olabilir.

Norton 360 orjinal virüs programı var format attım gene aynı saniyede açılıyor acaba işletim sisteminden miki? birde bilgisayar açıldıkdan sonra kasma vb. hiç bir sorun yok.
  • Format en iyisi.
  • format attıkdan sonrada böyle.
  • aynı sıkıntı bende de var ne görev yöneticisi açılıyor ne de güvenli mod formattan başka seçenek önerecek var mı acaba ???
  • işletim sistemi win7
  • Eğer virüsse (ki bence virüs) bi arkadaş çözümü vermişti
    http://forum.donanimhaber.com/m_62214959/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.