Şimdi Ara

Notebook Ekranı 6 parça gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook ekranı göstermesi gereken görüntüyü 6 parça olarak gösteriyor. 6 parçasında aynı görüntü var. Bilgisayar ilk açılıta bios ekranıda 6 görüntü oluyor.

LCD ekranı 6 eşit parçaya bölün ve tüm parçalarda aynı görüntü var.

• Sorun aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.

Notebook Ekranı 6 parça gösteriyor
  • ekran kartının chipinde sorun var gibi görünüyor.garantisi varsa servise başvurun.
  • Garantisi dolmuş bir Notebook. 24 Ay garabtisini 6 ay geçmiş.

Bu durumda ne yapılabilir acaba. Fikri olan varmı?
  • ekran çipi arızalı değişimi gerekiyor.Biraz masraf çıkaracak arkadaş size bilginiz olsun
  • bu soruna internetten çözüm bulamazsınız donanımsal bir arıza ,100-200 TL ye ekran kartını GPU su değişecek
  • Peki bu ekran kartı GPU değişimini Ankarada nereleri yapabilir? Bildiğiniz, önerebilceğiniz yerler varmıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankarayı bilmiyorum ama istanbulda perpada bu işi yapanlar var.
  • kardeşim daha ne istiyosun para vermeden eyenifity sahibi olmuşsun
  • Bu sorunu servis anakartı değiştirelim diyerekçözmeye çalıştı ve maliyeti çok yüksek verdi.

Bu işi Ankara veya İstanbulda nerede çözebilirim.
  • sıkıntın ekran kartından aynı problem bi arkadaşımın bilgisayarındada oldu ekran kartını değiştirdiler maliyeti 90£ civarında çıktı. ama geçici çözüm olarak ekran kartının çipini saç kurutma makinesi bi bişeyle ısıtıp üzerine hafif yüklen sorununu geçici olarak çözecektir(işe yaramayabilir. Ben arkadaşın bilgisayarında denedim sorunu çözdü kısa süreli sonra işe yaramamaya başladı mecbur ekran kartını değiştirtti.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HepYek

Bu sorunu servis anakartı değiştirelim diyerekçözmeye çalıştı ve maliyeti çok yüksek verdi.

Bu işi Ankara veya İstanbulda nerede çözebilirim.

İstanbulda Perpada (üst katta) birçok bilgisayar tamir firması yapıyor ben şuan adapazarındayım o yüzden istanbulda ne kadar fiyat çıkar bilmiyorum Adapazarında ekran kartı arızasını Everest Bilgisayar 120 TL ye yapıyor Telko yaklaşık 150 TL (1 ay Garantili) ye yapıyor , Biz bu 2 firmayı tercih ediyoruz tabi farklı firmalarda var ama onlara hiç notebook götürmedim Genelde Telko ile çalışıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.