Şimdi Ara

Notebook batarya ile çalışıyor fişi takınca reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
14.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Toshiba A300 model notebook'um var. Bataryası bitik durumda 5dk falan anca şarj tutuyor bilgisayarı fişte kullanıyordum ama ne hikmetse bugün bilgisayarı açdığımda windows başlamadan notebook kendini resetliyor ve yeniden başlıyor. Güvenli modda açınca gayet normal bir şekilde çalışıyor ama normal modda bi türlü açılmadı. Bende format atmak istedim ama bu seferde win7 önyükleme dosyalrını yükledikten sonra windows başlarkenki gibi çizgi normal bir şekilde ilerliyor tam bölümle ekranı falan gelecekken makine kendini yine resetliyor. Sonra uğraşırken tedüfen makinenin sadece batarya ile normal bir şekilde açıldığını fark ettim. Ama batarya bitik olduğunda 5 dk falan anca çalışıyor. Sonra fişi takmak isteyince makine resetliyor ve olay yine başa dönüyor. Ben bu işe bir anlam veremedim. Bu konuyla ilgili tecrübesi yada düşüncesi olan arkadaşlar yorum yaparsa çok memnun olurum. Teşekkürler.

• Şase yaptığından olabilir.

Taktığınız fişi kabloyu başlıkları kontrol edin.

Belki bilgisayarın güç girişinde bir sıkıntı vardır.
  • Fişi falan kontrol ettim başka şarj aletleri ile de denedim ama bir değişiklik yok. İşin ilginç tarafı şase yada şarj aletinde sorun olsa güvenli modda da çalışmaması lazım. Biraz araştırdım bu arızadan şikayeti olan başka arkadaşlarda var ama hiçbiri çözüme ulaşamamış. Neyse ki cihazın garantisi bitmiş olmasına rağmen servis ücretsiz arıza tespiti yapıyor. Cihazı servise gönderdim. Sorun çözülürse bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlarında bilgisi olması açısında sorunun kaynağını burada paylaşıcam.
  • dostum makınanın buyuk bır sorunu var şarj konturol entegresi cok buyuk ıhtımal gıtmıs tamırı yapılıyor yada bataryada kısa devre olabılır ondanda yapar ıkısınden bırı ....
  • Beyler bu sorun 2 yolla aşılıyor

1. güvenli modda başlatın, işlemciler sekmesindeki işlemciden birini disable ( devre dışı) yapın

2. yol ise NEC/TOKIN OE128 capacitor ü anakartı söküp değiştirmek
  • Donanımlardan birisi aşını ısınıyor.Güvenli modda ekran kartı,ethernet vs gibi bir kaç bileşen devre dısı kaldığı için ısınmıyor ve kapanmıyor.Ancak bataryada yapmaması işi zorlaştırıyor.
    Muhtemelen Max entegrelerinizden birisi arızalanmış ve değişmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laptopcum

Donanımlardan birisi aşını ısınıyor.Güvenli modda ekran kartı,ethernet vs gibi bir kaç bileşen devre dısı kaldığı için ısınmıyor ve kapanmıyor.Ancak bataryada yapmaması işi zorlaştırıyor.

hocam yukarıda sorunun çözümünü ve nedenini yazdım hala ısıdan bahsediyordun maxtan bahsediyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

Donanımlardan birisi aşını ısınıyor.Güvenli modda ekran kartı,ethernet vs gibi bir kaç bileşen devre dısı kaldığı için ısınmıyor ve kapanmıyor.Ancak bataryada yapmaması işi zorlaştırıyor.

hocam yukarıda sorunun çözümünü ve nedenini yazdım hala ısıdan bahsediyordun maxtan bahsediyorsun

Sorun çözülmüsmü peki?
  • quote:

quote:

quote:

Sorun çözülmüsmü peki?

http://gs138.photobucket.com/groups/q251/S1BXDWUERU/

bu kapasitörü değiştirince düzeliyor. basit bir işlem
    ayrıca; uğraşamam dersen;
    bilgisayarı güvenli modda başlat işlemcilerden birini devre dışı bırak de yine sorun ortadan kalkıyor. ama performans biraz düşüyor

• çok teşekkürler aynı problem bende de vardı ve çözüldü
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sorun çözülmüsmü peki?

bilgisayarı güvenli modda başlat işlemcilerden birini devre dışı bırak de yine sorun ortadan kalkıyor. ama performans biraz düşüyor

CrySystem
    arkadaşım tşkler aynen dedigin gibi bende ufak bir bilgi eklemek istiyorum arkadaşlar sökerken dikkat edin bendeki Tokin/oe907 cikti ve dış koruması plastikten alt kısmı saglam yapıştırma plastik ıstırken eriyor ufak ufak parcalıyarak sıcak ısı tabancasıyla söktüm kapasitör istanbulda bazı uyanıklar yurt dışından 3 dolara alıyor ve burda 40 50 ye satmaya calışıyor ben 50 vermek işime gelmedi eski anakartlardan arkadaşın verdigi linklerdeki gibi ona yakin 3 tane nep je8 buldum birtaneside nek tam hatırlamıyorum ama 8g olması lazım onu taktim ve şuan cihaz düzeldi bu anakart daha önce cipset tamir olmuş cipset tamir olurken o kapasitör ısıdan dolayı zedelendigini düşünüyorum şimdi cihaz senin sayende düzeldi tekrar tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: yabanci_1985

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorun çözülmüsmü peki?

CrySystem
    arkadaşım tşkler aynen dedigin gibi bende ufak bir bilgi eklemek istiyorum arkadaşlar sökerken dikkat edin bendeki Tokin/oe907 cikti ve dış koruması plastikten alt kısmı saglam yapıştırma plastik ıstırken eriyor ufak ufak parcalıyarak sıcak ısı tabancasıyla söktüm kapasitör istanbulda bazı uyanıklar yurt dışından 3 dolara alıyor ve burda 40 50 ye satmaya calışıyor ben 50 vermek işime gelmedi eski anakartlardan arkadaşın verdigi linklerdeki gibi ona yakin 3 tane nep je8 buldum birtaneside nek tam hatırlamıyorum ama 8g olması lazım onu taktim ve şuan cihaz düzeldi bu anakart daha önce cipset tamir olmuş cipset tamir olurken o kapasitör ısıdan dolayı zedelendigini düşünüyorum şimdi cihaz senin sayende düzeldi tekrar tşkler

rica ederim hocam. saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: fahriatac

çok teşekkürler aynı problem bende de vardı ve çözüldü

rica ederim hocam. dip not: eğer ki bu kapasitorün arızalı olanını değiştirmezseniz diğer bileşenlere de zarar veriyor.
  • sayende cihazları halledecem allah razı olsun....
  • quote:

Beyler bu sorun 2 yolla aşılıyor

1. güvenli modda başlatın, işlemciler sekmesindeki işlemciden birini disable ( devre dışı) yapın

Hocam çok teşekkürler ya. Binbir işlem denedim hatta Fanı bile değiştirdim çözüm olmamıştı bir tane işlemci devre dışı bırakınca çözüldü, böyle idare edicem bir süre sağol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliveli11

quote:

Hocam çok teşekkürler ya. Binbir işlem denedim hatta Fanı bile değiştirdim çözüm olmamıştı bir tane işlemci devre dışı bırakınca çözüldü, böyle idare edicem bir süre sağol.

Rica ederim hocam , fakat değiştirme imkanınız varsa daha güzel olacaktır
  • quote:

Meraba hocam çok tşkler saol.
    benim leptop problem şu. ram denedim hdd denedim. direk resetliyordu yeniden başlatıyordu.
    İşlemcilerden birisini daha yeni devre dışı bıraktım.
    bu devre dışı bırakılacak işlemci dediginiz. Aygıt yöneticisindeki işlemci degilmi yanlış anlamış olmayın diye soruyorum.
    birde NEC/TOKIN OE128 yenisini nerden bulabilirim.
    Çok saol tekrar.
  • www.lcdservis.com bu firma tamirini yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrySystem kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İki defa onarıma giden laptop'uma sayenizde çözüm buldum. (İşlemcilerden birini devreden çıkararak) Çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kapasitörü değiştirebilmek için bir çok video seyrettim. Elektronikçiyim ama ısıtma ile sökebileceğim aletim yok. Siz basit demişsiniz acaba başka yolu var mı? Bir de muadil 2 adet kapasite lehimlendiğini gördüm. Bu parçayı nereden bulabilirim ve kendim nasıl değiştirebilirim. Tekrar teşekkürler.
  • cross_tell kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,Arkadaşım bununla ilgili youtube çok video var ,düz uçlu bıçak ile katman katman çıkıyor ,eliniz dikkatliyse sökebilirsiniz ,sökerken havyaya veya BGA cihazına gerek yok .
    4 adet 330 uf 2.5 volt veya daha üstü voltajda ama en az 9mohm ESR dirençli tantal smd kondansatör bulmanız şart .6mohm bulursanız mükemmel olur . Türkiyede elektronik parça satan dükkanlarda bu kadar düşük ESR dirençli tantal kondansatör yok. varsada ben bilmiyorum :)
    digi-key - farnell gibi elektronik malzeme satıcılarında bulabilirsiniz . fakat kargo ücreti ve 20 EU aşağı sipariş kabul etmiyorlar .
    bulabilirseniz eğer bozuk veya atıl durumda bulunan anakart veya ekran kartlarının üzerinde 330 uf mevcut ,bunların çoğu düşük ESR dirençli sorun çıkmaz . 220uf bulursanız 6 adet bağlamanız gerekecektir.
    lehimleme yüzeyinin bakırı kalın ve geniş olduğu için en az 60 wattlık havya gereklidir. kolay gelsin ..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.