Şimdi Ara

notebook batarya %50'nin altına düşünce düşük performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • laptop asus gl553ve var elimde yalnız batarya %50 nin altına düşünce performansıda (prizde) düşüyor sanki pildeymiş gibi çalışıyor bilgisayar nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz pildeyken film falan izleyince oyun oynamak için bataryanın dolmasını bekliyorum bu da çok can sıkıcı olabiliyor.



  • Bu lion pillerin şarjıyla alakalı bir durum. Çoğu lionlu cihaza bakarsanız pilin yarısı çok hızlı geri kalanı yavaş yavaş şarj olur. Bu pil doldukça voltajı azaltmayla alakalıdır. Piliniz yüzde 50 nin altındayken adaptörünüz tüm gücüyle pili doldurmaya çalışır ve sistemi tam besleyemez. Bundan dolayı performans düşüşü yaşarsınız. Çözüm yok maalesef. Herkesin problemi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

    Bu lion pillerin şarjıyla alakalı bir durum. Çoğu lionlu cihaza bakarsanız pilin yarısı çok hızlı geri kalanı yavaş yavaş şarj olur. Bu pil doldukça voltajı azaltmayla alakalıdır. Piliniz yüzde 50 nin altındayken adaptörünüz tüm gücüyle pili doldurmaya çalışır ve sistemi tam besleyemez. Bundan dolayı performans düşüşü yaşarsınız. Çözüm yok maalesef. Herkesin problemi.
    Cevabınız için teşekkürler madem çözümü yok böyle kullanacaz artık ne yapalım. :)
  • hayır çözümü var olması gerekiyor. bazı makinelerde ekran kartı ile ilgili bölümde bazı makinelerde ise güç ile alakalı özel yazılım yüklü olur oradan bununla ilgili tercihlere ulaşabilirsin. AMD ve Nvida nın merkezlerinde ikisinde de güç ile ilgili ayar olması gerekiyor.

    bu bir tercih meselesidir istersen tam güç kullanabilirsin makineni doğal olarak bataryayı sömürmek durumunda kalıyor bu yüzden. cep telefonlarındaki batarya tasarruf modu gibi bir şey devre dışı bırakılabilir olması gerekiyor.
  • Olay o değil hocam. İstediği kadar yüksek performansta olsun, pildeki yüksek performans moduyla adaptörde yüksek performans modu bir değildir.



    Li-on pillerin deşarj akımı çok fazla olabilir ancak bu risk getirir haliyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.