Acer Notebook'uma internetten indirdiğim hackli Mac os x Lion 10.3.7'yi kurmak istiyorum. Ancak format işine başlamadan sormak istediğim sorular olacaktı. Bootcamp ile Windows XP kurulabiliyormu öncelikle öğrenmek istediğim; maksat yer kaplamasın ve Mac'de kullanamayacağım bazı programları kullanmak için kullanacağım. Olmazsa mecbur w7 kullanırım. Birde bilgisayar açılırken başlamak istediğimiz İşletim Sistemini Soruyormu?(mac - windows diye seçenek geliyormu?) yoksa önce mac açıyor sonra Windows'a dönmek için birşeymi yapıyoruz?
Ayrıca mac ile ilgili sormak istediğim windowstaki gibi çok sık virüs muhabbeti oluyormu yani sorun çıkartıyormu?
Teşekkürler
çok teşekkür ederim cevabın için. aslında benim için önemli olan Windows + Mac kurduğumda Pc başlangıçta hangisi açılsın diye bi seçenek veriyormu?
quote:
Orijinalden alıntı: Optimus Bayram
çok teşekkür ederim cevabın için. aslında benim için önemli olan Windows + Mac kurduğumda Pc başlangıçta hangisi açılsın diye bi seçenek veriyormu?
mac hakkında pek bilgim yok ama mac in bootloaderi o özelliğe sahiptir diye düşünüyorum
teşekkürler. bootcamp diye birşey ile mac üzerine windows kurulabiliyormus ama yazılanlara göre önce mac'i açıp sonra windows'a dönülüyormuş sanırsam.
pardus ile xp yi birlikte kullandığında ilk açılışta soruyor hangisi ile iltiyorsan onu seçip devam ediyorsun, ancak mac os ile aynı işlemi yapabilirmisin bimiyorum.
çift işletim sistemi kurabilirsin, açılışta da hangisinden açmak istediğini sorar, kurulumdan önce tüm verilerini yedekle harddiskin bir bölümünde dursun oraya dokunmam diye bakma mac kurulumunda hepsini uçurursun, daha önce mac kurulumu yapmadıysan youtube da falan videoları izle kurulum bilgilerine falan bak sürücüleri tek tek senin seçmen gerekecek
mac te virüs windows taki kadar değil ama var, eğer daha önce mac kullanmadıysan zaten virüslük pek işin olacağını sanmam çok geçmeden kaldırırsın zaten, orjinal mac cihazları gibi olmuyor
iatkos L1,L2 sürümlerinde kendiliğinden dual boot olarak kuruluyor bilginize.